قبل از آنکه نه بگویید

تبلیغات

نویسندگان

پشتيباني آنلاين

    پشتيباني آنلاين

درباره ما

    عاشوری مربی تربیتی دبستان شهید معلم کلایی

امکانات جانبی

ورود کاربران

    نام کاربری
    رمز عبور

    » رمز عبور را فراموش کردم ؟

عضويت سريع

    نام کاربری
    رمز عبور
    تکرار رمز
    ایمیل
    کد تصویری

آمار

    آمار مطالب آمار مطالب
    کل مطالب کل مطالب : 58
    کل نظرات کل نظرات : 0
    آمار کاربران آمار کاربران
    افراد آنلاین افراد آنلاین : 1
    تعداد اعضا تعداد اعضا : 0

    آمار بازدیدآمار بازدید
    بازدید امروز بازدید امروز : 14
    بازدید دیروز بازدید دیروز : 54
    ورودی امروز گوگل ورودی امروز گوگل : 1
    ورودی گوگل دیروز ورودی گوگل دیروز : 5
    آي پي امروز آي پي امروز : 5
    آي پي ديروز آي پي ديروز : 18
    بازدید هفته بازدید هفته : 80
    بازدید ماه بازدید ماه : 80
    بازدید سال بازدید سال : 870
    بازدید کلی بازدید کلی : 14450

    اطلاعات شما اطلاعات شما
    آی پی آی پی : 18.117.81.240
    مرورگر مرورگر :
    سیستم عامل سیستم عامل :
    تاریخ امروز امروز :

چت باکس


    نام :
    وب :
    پیام :
    2+2=:
    (Refresh)

تبادل لینک

    تبادل لینک هوشمند

    برای تبادل لینک ابتدا ما را با عنوان اطلاعات عمومی و آدرس mazand.LXB.ir لینک نمایید سپس مشخصات لینک خود را در زیر نوشته . در صورت وجود لینک ما در سایت شما لینکتان به طور خودکار در سایت ما قرار میگیرد.






خبرنامه

    براي اطلاع از آپيدت شدن سایت در خبرنامه سایت عضو شويد تا جديدترين مطالب به ايميل شما ارسال شود



آخرین نطرات

قبل از آنکه نه بگویید

قبل از آنکه نه بگویید

قبل از آنکه نه بگویید 


ابراز مخالفت با کودکان راه و رسم ویژه ای داردکه عدم شناختش ممکن است نتیجه نامطلوبی در بر داشته باشد.
بعضی وقت‌ها والدین آن‌قدر نسبت به فرزندشان حالت محافظه‌کارانه به خود می‌گیرند که در جواب هر پرسشی و برای هر تصمیمی جواب نه می‌دهند:

 

 

قبل از آنکه نه بگویید - آکا

ابراز مخالفت با کودکان راه

 



می‌توانم این وسیله را بخرم؟

نه!

می‌شود امشب خانه دوستم بمانم؟

نه!

می‌توانم یک شب دوستم را دعوت کنم اینجا بماند؟

نه!

اما اگر دوست دارید مواظب فرزندتان باشید، هنر این نیست که دائم در جواب خواسته‌های او نه بگویید، بلکه درست این است که مخالفت‌تان را برای موارد بزرگ و مهم نگه دارید، زمانی که واقعا فرزندتان در خطر است یا انجام کاری واقعا غلط است.
لازم نیست <نه> حتما کلمه بدی باشد. برعکس می‌تواند واژه بسیار خوبی باشد، نکته مهم این است که گفتن <نه> را برای مواقع مهم بگذارید. وقتی واژه‌ای مدام به کار رود اثرش را از دست می‌دهد.

و حالا دو تا پیشنهاد برایتان داریم. (از زبان کودک)

اول: برای بله گفتن دنبال فرصت بگردید .

معمولا مخالفت با یک وضعیت کار ساده‌ای است. کودک شما احتیاج دارد شما فرصت بله گفتن را فراهم کنید. ممکن است این موافقت در مورد چیزی باشد که پیش از این همیشه با آن مخالف بوده‌اید. اما اول از خودتان سه سوال مهم بپرسید:

1 -آیا این بار واقعا مهم است که نه بگویم؟

2 -اگر موافقت کنم، آیا فرزندم را به خطر خواهم انداخت؟

3- اگر مخالفت کنم آیا دلیل خوبی برای این مخالفتم خواهم داشت؟

دوم: فکر کنید و بعد مخالفت‌تان را توجیه کنید

می‌دانم که والدین مجبور نیستند علت مخالفتشان را توضیح بدهند. اما آیا واقعا این کار بدی است که علت مخالفت‌تان را برای ما روشن کنید؟ برای این کار اول فکر کنید و بعد جواب بدهید. باور کنید اگر بگویید: <برای توضیح مخالفتم به وقت احتیاج دارم> یا <باید فکر کنم و بعد جوابت را بدهم> نه از احترام شما کم می‌شود و نه ما فکر می‌کنیم شما والدین ضعیفی هستید.


حتی با وجود توضیح شما ممکن است ما دلیلمان را نفهمیم یا با آن موافق نباشیم. حتی ممکن است این قدر سر قضیه بحث کنیم که شما تهدیدمان کنید که اجازه نخواهید داد ما از خانه بیرون برویم. اما با همه این‌ها باز هم خوشحالیم از اینکه اول فکر کردید و بعد جوابمان را دادید.

لازم نیست <نه> حتما کلمه بدی باشد. برعکس می‌تواند واژه بسیار خوبی باشد، نکته مهم این است که گفتن <نه> را برای مواقع مهم بگذارید. وقتی واژه‌ای مدام به کار رود اثرش را از دست می‌دهد.

تنها چیزی که از شما می‌خواهیم این است که از این واژه، منطقی استفاده کنید.

شیوه تربیتی مقتدرانه و نه دیکتاتوری روشی است که پدر و مادر در تربیت فرزند خود ضمن دارا بودن اقتدار و قدرت و قاطعیت در بسیاری از مسائل نیز نیاز کودک را درک می کنند و با او هماهنگ هستند . این شیوه اعتماد به نفس کودک را بالا می بردبه این دلیل که کودک درک می کند که والدین علاوه بر قاطعیتی که دارند و به صلاح او عمل میکنند زمانی را برای ارزش و بها دادن به او در نظر می گیرند. این نوع از پدران و مادران معمولا برای موافقت و مخالفت های خود دلیل و استدلال دارند و برای هر گونه تصمیم گیری استدلالی قوی را دارا هستند و به خاطر خواسته های خود در مورد مسئله ای تصمیم نمی گیرند.
سلامت به اضافات

گردآوری توسط بخش اصول تربیتی نوجوان سایت آکاایران

تاریخ ارسال پست: یک شنبه 27 خرداد 1397 ساعت: 10:49
می پسندم نمی پسندم

بازی های پنج دقیقه ای در کلاس

بازی های پنج دقیقه ای در کلاس

بازی های پنج دقیقه ای در کلاس

بازی های کوتاه و به قول معروف پنج دقیقه ای، راه های مناسبی برای شروع یا خاتمه یک درس می باشند. با انجام آنها در آغاز کلاس، می توانید یک فضای مثبت، ایجاد کرده و در خاتمه کلاس می توانید احساس هیجان از درسی را که خواندند، در کودکان ایجاد کنید.

 

 

بازی های پنج دقیقه ای در کلاس - آکا

آکاایران

 

بهترین این بازی ها، آنهایی هستند که برای انجام شان نیاز به زمینه چینی طولانی و وسایل بخصوص نباشد. در اینجا به چند نوع از این بازی ها اشاره می کنیم:

در گوشی گفتن

کودکان را به دو گروه تقسیم کنید و هر گروه به صف بایستند، طوری که رو به کلاس باشند. در گوش هر یک از نفرات اول هر ردیف، یک کلمه زمزمه کنید. حال جلوی کلاس بایستید و مسابقه را شروع کنید: " حرکت " اولین نفر هر ردیف برگشته و همان کلمه / جمله را در گوش پشت سری خود زمزمه می کند. او نیز برگشته و به نفر پشتی خود می گوید. به همین ترتیب تا آخرین نفر. به محض اینکه آخرین نفر، آن کلمه / جمله را شنید، به سمت معلم می دود و آن را به او می گوید. اولین گروهی که این کار را تمام کند برنده است.

نوشتن با پا

این بازی را ابتدا خودتان انجام دهید تا کودکان یاد بگیرند. یک قسمتی از جلوی کلاس که در دید همگان است را انتخاب کنید. حال بپرسید: " این چه حرفی از الفبا است؟ "
سپس به حالت آن حرف الفبا راه بروید کودکان حدس بزنند: حرف " ر " است؟ یا حرف " و " است؟ حال از داوطلبان بخواهید به جلوی کلاس آمده و همان حرکت را برای بقیه بچه ها انجام دهند.

گمشده را پیدا کن

این بازی برای تمرین صفات مطلق، صفات تفضیلی و عالی، مناسب است. کودکان را به گروه های کوچک تقسیم کنید. حال هر گروه در مورد یک شی موجود در کلاس، جملاتی بیان می کند. به عنوان مثال: " اون شی کوچکتر از یک میز است- اون آبی است. اون بزرگترین شی در طبقه کتابخانه است. وقتی گروه ها آماده شدند، به ترتیب جملات خود را بیان می کنند. بقیه کلاس با سوالاتی که می پرسند سعی در پیدا کردن آن شی مورد نظر می کنند " آیا اون، جعبه است؟ آیا اون کتاب داستان است؟ "

نقاشی در هوا

این بازی را ابتدا خود انجام دهید با انگشت اشاره خود یک حیوان در هوا بکشید. کودکان با دقت نگاه می کنند و حدس می زنند: " اون نهنگه؟ " اولین کسی که درست حدس بزند، به جلوی کلاس آمده و بازی را ادامه می دهد.

لب خوانی کردن

تعدادی کلمه / جمله بنابر سطح درسی کودکان انتخاب کنید و آنها را با آنها تمرین کنید. حال یکی از آن کلمات / جملات را بدون صدا و با حرکت لب ها ادا کنید. از کودکان بخواهید که حدس بزنند آن چیست. حال از بقیه بخواهید به نوبت همین کار را انجام دهند.

سبد میوه

این یک بازی فوق العاده برای تمرین گروه های مختلف لغات از قبیل رنگ ها، حیوانات، میوه ها، اعداد، پوشاک و ... است. از کودکان بخواهید دایره وار بنشینند. از 2 تا 3 کلمه استفاده کنید و به هر یک از کودکان یکی را بگویید. مثلاً سیب، موز، هلو حال معلم در وسط دایره می ایستد و یک کلمه را بلند می گوید. هر یک از کودکان که آن  کلمه را داشتند، از جا بلند شده و سریع جاهایشان را با هم عوض می کنند. معلم هم در این میان با زرنگی، جای یکی از آنها می نشیند. اون کودکی که بیرون ماند، به داخل دایره آمده و همان بازی را ادامه می دهد.

کی از همه بزرگتره؟

با این بازی صفات عالی را تمرین کنید. از سه کودک بخواهید به جلوی کلاس بیایند. به آنها بگویید که می خواهید ببینید کدامیک از همه بلندتر هستند. آنها با ایستادن بر روی پنجه پا سعی می کنند بلندترین باشند. حال از بقیه بخواهید بلندتر و بلندترین را بگویند. بازی را با لغات و صفات دیگر ادامه دهید  " کوتاه، چاق، لاغر، بزرگ، تند،... "
همچنین از این بازی ها مابین درس و برای رفع خستگی با کسالت کودکان نیز می توانید استفاده کنید . تعدادی کلمه / جمله بنا بر سطح درسی کودکان انتخاب کنید و آنها را با آنها تمرین کنید. 
منبع : تبیان

 

 

شما احتمالا با جستجوی کلمات زیر وارد مقاله شده اید چنانچه مطلب مرتبط با جستجوی شما نبوده همان کلمه را در جستجوی سایت وارد کنید

عکس ها و فیلم هایی برای کودکان پیش دبستانی , نمونه سوال انشا کلاس هشتم نوبت اول , بازیهای گروهی کودکان پیش دبستانی , متنی کوتاه درباره شروع کلاس درس , سرگرمي فكري براي نوجوان و جوان , متن برای اجرای برنامه دبستان , آموزش بازی های گروهی کودکان , بازی های گروهی در مهد کودک , مدارک ثبت نام کلاس اولی , بازی های آموزشی و علمی , بازی های مهد کودک , بازیهای دبستانی , بازی های قرآنی ,شروع کلاس درس , بازی قرآنی

گردآوری توسط بخش دنیای کودکانه ، سرگرمی کودک سایت آکاایران

تاریخ ارسال پست: یک شنبه 27 خرداد 1397 ساعت: 9:51
می پسندم نمی پسندم

دانش آموز موفق یا بیش از حد ناموفق

دانش آموز موفق یا بیش از حد ناموفق

 
دانش آموز موفق

چرا برخی از دانش آموزان علاقه زیادی به درس، مدرسه و تحصیل دارند و برخی علاقمند به این امور نیستند. چرا برخی به عنوان دانش آموز موفق و برخی ناموفق نام گذاری می شوند؟ بررسی چگونگی و چرایی این انگیزه مورد سؤال و بحث بسیاری از اولیاء، معلمان و مربیان است. هر پدر و مادر و یا معلمی دوست دارد در دانش آموز ایجاد علاقه، میل و رغبت به تحصیل را باور کند تا فراگیر بتواند در امر تحصیل موفق تر و از تحصیل لذت بیشتری ببرد. ممکن است سوال کنید چه اشکالی دارد فرزند ما بسیار موفق و همیشه شاگر اول باشد؟ اشکال در اینجاست که بعضی کودکان، چنان خودشان را تحت فشار می­ گذارند که یا آن قدر خسته می­ شوند که از ادامه مسیر باز می­ مانند و به اصطلاح”می­ برند” و یا اینکه یادشان می­ رود که در زندگی تفریح هم لازم است.

به قول معروف:

رهرو آن نیست که گه تند گهی خسته رود                      رهرو آنست که آهسته و پیوسته رود

 

راهکاریی برای داشتن دانش آموز موفق

 

  • هدف واقع بینانه برای درس خواندن تعیین کنید؛ شاید لازم نباشد کودک شما در درس ریاضی به چندین کتاب و جزوه دیگر مراجعه کند و همان مطالب کتاب درسی برای او کافی باشد. اگرچه ممکن است به جای نمره 20، 18بگیرد ولی باید به او بقبولانید که این نمره برای او مناسب تر است.
  • به کمک مشاوره مدرسه، متخصص امور آموزشی ضریب هوشی کودک را بسنجید.
  • بازی و سرگرمی را وارد زندگی او کنید؛ به او کمک کنید که در زمینه های مناسبی مثل ورزش، نقاشی، کاردستی و غیره به فعالیت بپردازد.
  • انتظارات کمال گرایانه(بهترین خواهی) را از بین ببرید.
  • در کودکتان احساس امنیت به وجود آورید؛ تحقیقات نشان می­ دهد والدینی که در مواقع موفقیت به فرزندانشان توجه نشان داده اند و درباره آن موفقیت با آنها صحبت کرده اند، باعث موفقیت و پیروزی بیشتری در فرزندانشان شده اند.
  • از فرزندتان حمایت کنید؛ واکنش های مثبت و تشویق خیلی مفیدتر از از شکایت و ابراز نارضایتی است.
  • زندگی فرزندتان را چند بعدی کنید؛ صرفا درس خواندن همه ارزش زندگی نیست در کنار آن تفریح و بازی را هم داشته باشید.

نکته: قوانین بازی:

  • دارای زمان مشخص
  • دارای مکان مشخص
  • تصمیم گیری در خصوص چگونگی و نحوه بازی با کودک
  • تنها چیزی که بازی را قطع می­ کند خشونت است.
  • در طول بازی او را تشویق کنید، رفتارها و احساساتش را توصیف کنید و از سوال کردن و انتقاد و دستور بپرهیزید و بعد از پایان بازی در مورد تجربه و احساسش در طول بازی با هم صحبت کنید.

 

 

نتیجه گیری: هم کسانی که کمتر از حد انتظار موفقیت کسب می­ کنند و هم آنها که بیش از حد انتظار به کسب موفقیت نایل می ­آیند، دچار ناهماهنگی تحصیل با توانایی های شخصی شان هستند. شما با بهره گیری از راهکارهای بالا می توانید قدرت یادگیری کودک خود را دریابید و در نتیجه، خواسته ها و انتظارات شما از او منطقی و واقع بینانه خواهند شد.

منبع:

فیروزی،حسام.(1394).واکسیناسیون روانی کودک.انتشارات نگاه

گاربر،استفن.گاربر،ماریان دانیلز.فریدمن اسپیزمن،روبین .(1394). چگونه با کودکم رفتار کنم؟ (مترجمان شاهین خزعلی،هومن حسینی نیک،احمد شریف تبریزی) . تهران: انتشارات مروارید


تاریخ ارسال پست: یک شنبه 27 خرداد 1397 ساعت: 9:49
می پسندم نمی پسندم

ضرورت و اهمیت ارتباط والدین با مدرسه

ضرورت و اهمیت ارتباط والدین با مدرسه

 
ارتباط والدین با مدرسه

ارتباط والدین با مدرسه ابتدا برای کودک دشوار است و بهتر این است که والدین و کارکنان مدارس با یکدیگر ارتباط موثر و مثبت داشته باشند تا کودکان احساس دلگرمی را تجربه کنند. در زیر دلایل این ضرورت و راهکارهایی برای بهبود این ارتباط را واکاوی می کنیم. خانواده اولین نهادی است که کودک در آن قرار می گیرد و  هنگام ورود به مدرسه محیط جدیدی را تجربه می کند و ساعاتی از روز را از جمع خانواده فاصله می گیرد.

خانواده سازوکار مهمى است که از طریق آن انتظارات والدین به فرزندان انتقال می یابد. با ورود کودک به مدرسه انتظارات والدین از فرزندان بیشتر معطوف به پیشرفت تحصیلی می شود ولی کودک  برای دست یابی به موفقیت تحصیلی علاوه بر برخورداری از محیط آموزشی مناسب نیاز به حمایت خانواده نیز دارد.

تحقیقات نشان داده اند که تماس بین کودك و خانواده، دوستان، جامعه و مدرسه اش مى تواند به دستاوردهاى آکادمیک بالای آنها یاری رساند. این تماس ها که محصول روابط و درگیرى هاى اجتماعى هستند سرمایه اجتماعى نام دارند (نازک تبار،1387). بنابر این ایجاد سرمایه اجتماعی مطمین برای کودک می تواند آینده او را در مسیری مثبت قرار دهد.

 

ارتباط والدین با مدرسه را می توان در عناوین زیر خلاصه کرد:

 

  • توجه والدین در امور مربوط به اولیا و مربیان: جلساتی که توسط کارکنان مدرسه برای ارتباط با اولیا تشکیل می شود یکی از مهمترین راه های ارتباطی والدین با محیط آموزشی فرزندان است و در این جلسات مسایل و مشکلات عمومی مدرسه و فرزندان مطرح می شود.
  • ارتباط با معلم: نظارت بر امور تحصیلى فرزندان از طریق ارتباط با معلم کودک میسر است چرا که اوست که بیشترین ساعات را در مدرسه با کودک می گذراند و نقص ها و قوت های کودک را می شناسد.
  • شناخت والدین از دوستان و همکلاسى هاى فرزندانشان: همانطور که می دانید همسالان تاثیر بسیار زیادی بر روی فرزندان دارند. بنابر این ضروری است که والدین از نوع تربیت، سطح درسی و علاقمندی های دوستان و همکلاسی های کودک خود آگاه باشند و ترجیحا دوست یابی کودک را به سمت کشش به شباهت ها و شخصیت های مکمل سوق دهند.
  • ارتباط با والدین دانش آموزان: پدر و مادرهای دانش آموزان یک کلاس معمولا مسایل مشترکی را تجربه می کنند که با در میان گذاشتن آنها با یکدیگر می توانند در حل مشکلات یاری رسان هم باشند

 

می توان دلایل زیر را برای ضرورت ارتباط والدین با مدرسه عنوان نمود:

 

  • احساس دلگرمی کودک: با توجه به اینکه کودک در محیط جدید قرار گرفته با مراوده والدین با مدرسه احساس دلگرمی و حمایت می کند و از این احساس که در محیطی غریبه تنها قرار گرفته است رهایی می یابد.
  • هم اندیشی و همفکری: کارکنان مدرسه با بررسی نظرات و پیشنهادات والدین می توانند عمکرد بهتری در مسیر آموزش کودکان داشته باشند و همواره به توجه اولیای دانش آموزان به عنوان کسانی که نکات مثبت و منفی مدرسه را بطور ملموس در فرزندانشان می بینند نیاز دارند.
  • آگاهی والدین از فعالیتهاى فرزندان: بهتر است که والدین از برنامه آموزشی و فعالیت های بدنی و فکری کودک در مدرسه آگاهی کامل داشته باشند تا به تکیه بر این آگاهی برنامه ها و انتظارات خود را از کودک هنگامی که در منزل است تنظیم نمایند.

 

والدین می توانند برای بهتر نتیجه گرفتن از ارتباط با محیط آموزشی فرزندان به نکات زیر توجه کنند:

 

  • آرامش و کنترل احساسات: بهتر است هنگامی که کودک در مدرسه از نظر درسی یا اخلاقی دچار مشکلی می شود والدین با آرامش با قضیه برخورد کنند و بدون موضع گیری و تعصب نشان دادن عمق قضیه را بررسی کنند و اشتباهات فرزند خود را بپذیرند.
  • کمک مالی: گاهی در بعضی مدارس امکانات و بودجه های محدودی وجود دارد و با تقسیم بودجه بین والدین بدون اینکه فشار مالی به یک نفر تحمیل شود، می توان محیط آموزشی مجهزتر و فضای بهتری را برای کودکان فراهم نمود.
  • ارتباط مداوم: بهتر است که ارتباطات والدین با مدرسه تداوم داشته باشد و مقطعی نباشد چرا که روزانه آموزش های مختلفی به کودک داده می شود و فاصله گرفتن از روند رشدی و آموزشی فرزندان آسیب زاست.
  • تشکیل گروه های مجازی: با توجه به فراگیر شدن شبکه های اجتماعی می توان برای ارتباط مدارم با والدین همکلاسی ها و معلمان از گروههای مجازی استفاده کرد. این امر می تواند کمک شایانی به والدینی که هر دو شاغل هستند بکند و کمتر نیاز به حضور مستقیم والدین احساس می شود.
  • انجام امور خیریه و فوق برنامه: حضور فعال اجتماعی والدین در مدرسه باعث ایجاد انگیزه و اشتیاق در کودکان می گردد و علاوه بر اینکه می توان از طریق برگزاری بازارچه های خیریه و امور فوق برنامه ارتباط موثر با کارکنان مدرسه برقرار کرد می توان بسیاری از فعالیت های اجتماعی را به کودکان آموزش داد.

ارتباط والدین با محیط آموزشی فرزندان اگر مداوم و با هدف و همراه با کنترل احساسات باشد می تواند در رشد اجتماعی و بهبود آموزش دانش آموزان تاثیر مثبت بگذارد.

 

منبع:

رجایی پور،سعید؛ فرهنگ،ابولقاسم؛ آقا حسینی،تقی؛ قلاوندی، حسن(1387) بررسی راههای بهبود مناسبات خانه و مدرسه از دیدگاه آموزگاران، مجله مطالعات روانشناسی تربیتی، 36-27.

نازک تبار،حسین؛ ویسی،رضا(1387) واکاوي رابطه سرمایه اجتماعى خانواده با تحصیل فرزندان،مجله فرایند و توسعه،149-124.

هنری ماسن،پاول؛ کیگان،جروم؛ کارول هوستون،آلتا؛ جین وی کانجر،جان(1384) رشد و شخصیت کودک(ترجمه مهشید یاسایی) تهران، انتشارات ماد.


تاریخ ارسال پست: یک شنبه 27 خرداد 1397 ساعت: 9:48
می پسندم نمی پسندم

تاثیر فاصله طبقاتی بر دانش آموزان و روحیه آنها

تاثیر فاصله طبقاتی بر دانش آموزان و روحیه آنها

 
تاثیر فاصله طبقاتی بر دانش آموزان

برای جلوگیری از تاثیر فاصله طبقاتی بر دانش آموزان و کودک می توان نکاتی را در نظر گرفت. در این یادداشت به راهکارهایی در این مورد پرداخته ایم.

تاثیرات محیطی بر افراد جامعه ازجمله مقولاتی است که داراي سابقه می باشد و از سوي اندیشمندان و مسئولان مورد توجه ویژه قرار گرفته است به این علت که تحولات محیطی و ویژگی هاي محیطی بر روي نگرش و تغییرات رفتاري تاثیرات بسزایی می تواند داشته باشد. همزمان با شکل گیري شخصیت اجتماعی کودك، محیطهاي آموزشی بیشترین نقش را در فرآیند تأثیرپذیري افراد از طریق آموزش هاي مستقیم وغیر مستقیم به عهده میگیرند و البته این سیر (تأثیر گذاري وتأثیرپذیري درمحیط آموزشی) تا سنین بزرگسالی همراه فرد خواهد بود..

کودکان با ورود به مدرسه دیدگاه جدیدی در مورد خود و خانواده شان پیدا می کنند و این دیدگاه بر اثر برخورد با همکلاسی ها و خانواده هایشان شکل می گیرد. اگر تفاوتی در خانواده ها وجود داشته باشد کودک به خوبی درک می کند و به علت ناپختگی دچار تفکرات و برداشت های سطحی در مورد خانواده اش می شود. خصوصا اگر این تفاوت در وضعیت مالی باشد و همکلاسی اش از وسایلی گرانبها استفاده کند کودک دچار اندوه و احساس ناتوانی می شود.

متاسفانه امروز فاصله طبقاتی در جامعه بسیار زیاد شده است و درآمدها عادلانه و به یک اندازه نیستند. این مساله در جامعه و در کوچه و خیابان مشهود است و نمود آن در مدرسه نیز بروز می کند. با وجود طرح آموزش همگانی بسیاری از مدارس بر روی مسایل تشریفاتی تاکید دارند و در اصطلاح می گویند که مدارس بازاری شده اند. این پدیده ریشه سیاسی، اجتماعی و فرهنگی دارد و بررسی علل و عوامل آن نیاز به بحث گسترده دارد. اما وجود آن را در جامعه باید بپذیریم و ببینم چه کاری می توانیم انجام دهیم تا فرزندانمان از آن آسیب نبینند.

 

راهکارهایی برای والدین و معلمین

 

  • مدرسه فرزندتان را به دقت انتخاب کنید. به زرق و برق و تبلیغات چشم گیر توجه نکنید. اصولی برای انتخاب مدرسه وجود دارد که در مدارس دولتی و عادی نیز دیده می شود.
  • مسیولین مدارس طبق قوانین آموزش و پرورش عمل کنند و از دریافت هزینه های نامعقول خود داری کنند.
  • دانش آموزان باید لباس متحد الشکل بپوشند و والدین نباید اجازه داشته باشند فرزندشان را با لباس های گرانقیمت نمایش دهند.
  • دانش آموزان اجازه دارند فقط وسایل ضروری و با قیمت و ارزش مشخص را به مدرسه همراه خود بیاورند و از آوردن وسایل لوکس و غیر ضروری خودداری کنند.
  • معلمان و کارکنان مدارس تفاوتی بین والدین قایل نباشند و آنها را بر اساس وضعیت مالی قضاوت نکنند.
  • اگر کودکی دارای خانواده ای با سطح فرهنگی متفاوت است مورد مواخذه قرار نگیرد بلکه با صبر و حوصله سعی کنید او را با همکلاسی هایش هماهنگ کنید.
  • ارزش انسان در برابر مادیات را به کودکان آموزش دهید. در مورد عدالت و مفاهیم انسانی در خانه و مدرسه به زیان کودک صحبت کنید.
  • علل تفاوت ها را به گونه ای که برای کودک قابل درک باشد برایش بازگو کنید.

 

نتیجه: درک فاصله طبقاتی برای دانش اموزان آسیب زا است و والدین و معلمان باید از اثرات وارد شدن این آسیب ها به کودکان مراقبت کنند.

 

منبع:

واتبرگ،فرتیس ردل ویلیام و(1353) بهداشت روانی و آموزش(ترجمه ناهید فخرایی) تهران، بنگاه ترجمه و نشر کتاب.

اکبری اقدم، صادق؛ ملکی، امیر؛ نوایی لواسانی، محمود(1393) بررسی رابطۀ بین نگرش به عدالت اجتماعی و محیط آموزشی محل تحصیل حوزه و دانشگاه،مجله فرهنگ در دانشگاه اسلامی، 4(1) 69-94.

نیک نشان،شقایق؛ لیاقت دار،محمدجواد؛ بختیار نصرآبادی، حسن علی؛ پاک سرشت،محمد جواد(1391) ایدیولوژی مبنایی بری عملکرد آموزش و پرورش: مقایسه ایذیولوژی لیبرال دموکراسی و نیولیبرالیسم بر تعلیم و تربیت در کشورهای غربی، مجله دانشگاه روانشناسی و علوم تربیت فردوسی مشهد، 2(1)، 5-26.


تاریخ ارسال پست: یک شنبه 27 خرداد 1397 ساعت: 9:48
می پسندم نمی پسندم

توجه منفی معلمین و رفتارهای منفی دانش آموزان

توجه منفی معلمین و رفتارهای منفی دانش آموزان

 
رفتارهای منفی دانش آموزان

محققین دریافتند که رابطه بین دانش آموز و معلم در طول روز با عملکرد تحصیلی و رفتارهای منفی دانش آموزان در ارتباط است.

محقیقین دانشگاه میسوری روشی جدید برای اندازه گیری تعامل معلم با هر دانش آموز ابداع کردند.

وندی ریک، روانشناس مدرسه نشان داد، دانش آموزانی که در کلاس توجه منفی از معلم خود دریافت می کنند مشکلاتی در تنظیم هیجان و تمرکز دارند و همچنین رفتارهای مخرب دارند.

ریک می گوید: “پیدا کردن یک روش کارآمد و دقیق برای ارزیابی رفتار معلمان نه تنها برای امور پژوهشی بلکه برای ارزیابی معلمان نیز مفید است. برای مثال اگر معلمی دانش آموزی را برای کار خوب تشویق کند، احتمال اینکه دانش آموز کارهای خوب مشابه را تکرار کند بیشتر است؛ و بر عکس اگر معلمی، دانش آموزی را به دلیل کار زشت توبیخ کند، آن دانش آموز حتی برای جلب توجه هم که شده آن رفتار را تکرار می کند.

رینک و همکارانش در مطالعه خود با استفاده از روش ابداعی خود به مشاهده 53 معلم و 896 دانش آموز پرداختند. آنها در این بررسی نشان دادند که تعامل معلم و دانش آموز و توجه مثبت یا منفی معلمین می تواند رفتارهایی را در دانش آموزان شکل دهد و یا تشدید کند.

رینک می گوید این روش ابداعی که بصورت خلاصه ST-CIO نامیده می شود همچنین می تواند برای مدیران مدارس نیز حائز اهمیت باشد، چرا که یک بازخورد مناسب از رفتار معلمین مدرسه به آنها می دهد.

 

منبع:

W. M. Reinke, K. C. Herman, L. Newcomer. The Brief Student-Teacher Classroom Interaction Observation: Using Dynamic Indicators of Behaviors in the Classroom to Predict Outcomes and Inform Practice.Assessment for Effective Intervention, 2016; DOI:10.1177/1534508416641605


تاریخ ارسال پست: یک شنبه 27 خرداد 1397 ساعت: 9:39
می پسندم نمی پسندم

نمونه هایی از بازیهای فکری با موضوعات مختلف

نمونه هایی از بازیهای فکری با موضوعات مختلف

بازی همواره همزاد و همنشین دلنشین کودکان بوده و هست. انجام بازی، تجربیات مثبت و احساسات موفقیت‌آمیزی را برای کودکان فراهم می‌آورد. در این مرحله بازیهای خلاق فرصتی به کودک می‌دهد تا از قوه خلاقیت و تخیل خود در حل مسائل استفاده کرده و آنرا رشد دهد. بازی شش ویژگی مهم دارد...

بازی همواره همزاد و همنشین دلنشین کودکان بوده و هست. انجام بازی، تجربیات مثبت و احساسات موفقیت‌آمیزی را برای کودکان فراهم می‌آورد. در این مرحله بازیهای خلاق فرصتی به کودک می‌دهد تا از قوه خلاقیت و تخیل خود در حل مسائل استفاده کرده و آنرا رشد دهد.

بازی شش ویژگی مهم دارد: از درون برانگیخته می‌شود، آزادانه انتخاب می‌شود، لذتبخش است، به درک واقعیت کمک می‌کند و بازیکنان بطور فعال و دلخواه در آن شرکت دارند و البته حتماً هدف مهمی را دنبال می کند. از این رو، پژوهشگران و معلمان «فلسفه و کودک» برای بازی اهمیت خاص و ویژه‌ای قائل هستند.

بازیهای مشارکتی زیر طوری برنامه‌ریزی شده‌اند که کودکان مورد نظر برنامه‌ی فلسفه و کودک را با توانائیهای گوناگون بیاموزند.

 

1ـ بازی با موضوع همکاری

یک وسیله‌ی سنگین با خودتان به کلاس بیاورید. مطمئن باشید که بلند کردن آن وسیله برای یک کودک تقریباً غیر ممکن باشد. وقتی همه‌ی کودکان جمع شدند از یک نفر خواهش کنید که آن وسیله را به شما بدهد. کودک با سختی می‌تواند آن را کمی حرکت دهد. وانمود کنید که از این اتفاق خیلی تعجب کرده‌اید. از کودک بخواهید بنشیند. کودک دیگری را صدا بزنید. همین‌طور به ترتیب تک تک، همه بچه‌ها را صدا بزنید.

    

آیا کسی می‌تواند آن وسیله سنگین را حمل کند؟

از بچه‌ها بخواهید، فکر کنند که چه کار کنند؟

آیا بچه‌ها می‌توانند به این نتیجه برسند که از طریق همکاری، آن وسیله را حمل کنند؟

توجه بچه‌ها را به مسئله همکاری جلب کنید و این که آن‌ها موفق شدند با همکاری آن وسیله‌ی سنگین را حرکت دهند.

با کودکان درباره‌ی این‌که چگونه همکاری کردند، گفت و گو کنید. سپس فکر کنید که چه وسیله‌هایی را در کلاس می‌توانند با همکاری یکدیگر حرکت دهند. انواع وسیله‌ها را امتحان کنید. مانند: میز، کمد،‌صندلی و ...

حتی می‌توانید تجربه کنید که هر وسیله را با همکاری چند نفر می‌توان حرکت داد.

آیا برای حرکت دادن میز، شش نفر کافی است؟

آیا برای حرکت دادن صندلی به همکاری نیاز است؟

از کودکان بپرسید در چه کارهای دیگری همکاری آدم‌ها را دیده‌اند و آیا خودشان در کاری همکاری کرده‌اند؟

آیا در خانه تا به حال همکاری داشته‌اند؟

اعضای خانواده در چه نوع کارهایی با هم همکاری می‌کنند؟

به کودکان فرصت بدهید تا به طور مفصل درباره‌ی همکاری با هم گفت و گو کنند. (برای تمام کردن این بخش عجله نکنید.)

آیا کودکی هست که تا به حال به همکاری دیگران نیاز نداشته است؟ صبر کنید و بشنوید کودکان چه نظرهایی می‌دهند.

همه ما به همکاری نیازمندیم. کسی نمی‌تواند بگوید و یا ادعا کند که هرگز به همکاری نیاز نداشته است.

در بعضی از کارها ممکن است ما به همکاری نیاز نداشته باشیم، ولی در بیشتر برنامه‌ها و فعالیت‌ها ما به همکاری نیاز داریم. (منبع: کتاب ارزشهای زندگی ـ تألیف و ترجمه ناصر و شهره یوسفی ـ نشر افق)

 

         
         

 

         

2ـ بازی با موضوع راستی و صداقت

از کودکان بخواهید دایره‌وار بنشینند. از آن‌ها بخواهید، به ترتیب نام خود را بگویند، وقتی نوبت به شما رسید، نام خود را اشتباهی بگویید. واکنش کودکان چیست؟

چرا کودکان فکر می‌کنند که نام شما این نیست؟

سپس بپرسید: آیا من حقیقت را گفتم؟! اسم حقیقی من چیست؟

حالا برای کودک توضیح بدهید که می‌خواهید کارهایی را انجام بدهید، ولی درباره‌ی آنچه انجام می‌دهید حقیقتش را نمی‌گویید:

ـ یک کتاب را بلند کنید و بگویید، من یک فیل بزرگ را برداشتم.

ـ یک عروسک را بردارید و بگویید، من دارم کتاب می‌خوانم.

ـ الان شب است. (در حالی که روز است.)

ـ الان ما در پارک هستیم. (در حالی که نباشیم.)

ـ آیا شما واقعیت‌ها را گفتید؟ واقعیت‌ها چیست؟

وقتی دیگران با صداقت با شما رفتار می‌کنند؟ چه احساسی دارید؟

وقتی کسانی مانند پدر، مادر، خواهر، برادرها و یا سایر آشنایان حقیقت را به کودکان می‌گویند،‌آنها چه احساسی دارند؟

وقتی خود کودکان حقیقت را می‌گویند،‌ چه احساسی دارند؟

آیا بچه‌ها کسی را می‌شناسند که حقیقت را نمی‌گوید؟

و یا برعکس، چه کسی از افراد خانواده و یا فامیل خود را می‌شناسند که معمولاً حقیقت را می‌گوید، بچه‌ها بدون این که نامی از او ببرند، به آن فرد فکر کنند.

چه احساسی نسبت به آنها دارند؟ با بحث و گفتگو در این موضوع می‌توانید موضوع صداقت را آموزش دهید. (منبع: همان)

 

3ـ بازی با موضوع «خود ارزشمندی» یا احترام به خود

همراه بچه‌ها به شکل دایره بنشینید. هر کودک به نوبت درباره‌ی ویژگی‌های خود و ارزشمندی که دارد، حرف می‌زند.

می‌توانید از خودتان شروع کنید. برای مثال؛

ـ من خیلی خوب نقاشی می‌کشم.

ـ با حوصله به حرف‌های دیگران گوش می‌دهم.

ـ از پدربزرگم به خوبی مراقبت می‌کنم.

ـ می‌توانم غذاهای خوشمزه بپزم.

ـ و ...

حالا نوبت بقیه‌ی بچه‌هاست. هر نکته‌ای را که یکی از کودکان مطرح می‌کند، تأیید کنید و نشان بدهید که شما هم آن را قبول دارید.

این بازی را کودکان خیلی دوست دارند، چون می‌توانند درباره‌ی ویژگی‌های مهم خود صحبت کنند. چه چیزی بهتر است از صحبت کردن درباره‌ی ویژگی‌های خوب‌مان! (منبع: همان)

 

4ـ بازی با موضوع شباهتها و تفاوتها

آیا در اطراف شما کسانی هستند که دو قلو باشند؟ دو قلوهای یکسان که کاملاً شبیه هم باشند.

از یک جفت دو قلوی یکسان برای حضور در برنامه‌تان دعوت کنید. کودکان می‌توانند به دو قلوها نگاه کنند.

احتمال چه مشکلات و یا چه خطاهایی وجود دارد؟

کودکان می‌توانند پرسش های خود را با دو قلوها در میان بگذارند.

اگر همه‌ی انسان‌ها از نظر شکل ظاهری مانند هم بودند، چه اتفاقی می‌افتاد؟

از کودکان بخواهید فکر کنند که اگر همه‌ی کودکان، همه‌ی مادرها و پدرها و حتی همه خواهر و برادرها شبیه هم بودند، ‌چه می‌شد؟ آیا خوب بود؟ چرا؟ اگر بد بود، چرا؟

چه مشکلاتی پیش می‌آمد؟ چه خوبی­هایی داشت؟

زندگی در کنار انسان‌هایی که شبیه هم هستند، چگونه بود؟

شما می‌توانید, همراه کودکان به طور مفصل درباره‌ی این موضوع صحبت کنید. عجله‌ای برای این کار نداشته باشید. به کودکان فرصت بدهید تا به خوبی درباره‌ی این موضوع فکر کنند و نظرهای خود را بدهند. (منبع: همان)

 

5ـ بازی به منظور پرورش مهارتهای تکلم و تفکر

از بچه‌ها بخواهید عبارتهایی مثل جملات زیر را به دلخواه خود در یک برگة کاغذ بنویسند.

ـ بیایید تصور کنیم همیشه عید بود.

ـ بیایید تصور کنیم هرگز باران نمی‌بارید.

ـ بیایید تصور کنیم هچ پولی نبود.

ـ بیایید تصور کنیم همه چیز از جنس شکلات بود. و ...

سپس از آنها بخواهید به ترتیب، برگه‌های کاغذ را بخوانند و ضمن گفتگو به ایرادات تفکر دیگران پی ببرند. کودکان با این بازی، نکات منفی و مثبت استدلال همدیگر را می‌یابند و سنجیده و با فکر حرف زدن را می‌آموزند. به آنها بگویید در صورت دلخواه می‌توانند نظر خود را عوض کنند و برای تغییر نظر خود دلیل بیاورند. (سارا استانلی)

 

6ـ بازی با موضوع انتخاب و استدلال

چند کاغذ که بر روی هر یک نوشته شده "موافقم", "مخالفم", "مطمئن نیستم" و "می‌خواهم نظرم را عوض کنم" تهیه کنید و به چهار گوشة اتاق بچسبانید. سپس بچه‌ها را در وسط اتاق جمع کنید و جملاتی همچون همة پسرها باید لباس آبی بپوشند، وقتی پیر شویم همان فردی هستیم که الان هستیم، افراد زشت، بد هستند و ... با صدای بلند بخوانید و فرصت دهید که هر کسی با شنیدن این جملات به یک گوشة اطاق برود، سپس از آنها بخواهید یکی یکی دلیل خود را برای این انتخاب مطرح کنند. (سارا استانلی)

 

 

7ـ بازی با موضوع مشارکت

 

فضای کلاس‌ها باید بگونه‌ای ترتیب یابد که بتواند موجب برانگیختن قوای خلاق دانش‌آموزان شود. قرار‌دادن محرکات بصری در کلاس، ترتیب چیدن میز و صندلیها، اختصاص فضای لازم برای فعالیت دانش‌آموزان از جمله مواردی است که باید به آن توجه نمود. به همین منظور از بچه‌ها بخواهید که با کمک و همکاری یکدیگر کلاس را برای این فضا آماده کنند. اینکار هم حس مشارکت کودکان را تقویت می‌کند و هم با نوع چیدمان خاص کلاس فلسفه و کودک آشنا می‌شوند و تفاوت آن را با کلاس‌های دیگر درمی‌یابند. 
 

 

  ـ شکل چیدمان نیمکت‌ها را برای کودکان توضیح دهید.

ـ از کودکان بپرسید که ما با دست‌هایمان چه کارهایی می‌توانیم انجام بدهیم؟

ـ آیا بوسیله دست و پاهایمان می‌توانیم نیمکت‌ها را طبق چیدمان مورد نظرمان بچینم؟

ـ چه کسی صندلی‌ها را بگذارد؟

ـ چه کسی مدیریت را به عهده بگیرد؟ (نظم را اجرا کند)

ـ اول کدام صندلی را بگذاریم؟

ـ صندلی معلم را کجا بگذاریم؟

ـ صندلی معلم پشت به تخته باشد یا رو به تخته؟

ـ آیا فقط شاگردان موفق و فعال در چیدمان صندلی‌ها شرکت کنند؟

ـ آیا هر کس به دلخواه خودش هر جا دلش خواست می‌تواند بنشیند؟

ـ چه کسی در کنار معلم بنشیند؟

با این بازی، مربی می تواند به دانش‌آموزان چگونگی مشارکت و همکاری را به چالش کشیده و به آنها بیاموزد.


تاریخ ارسال پست: یک شنبه 27 خرداد 1397 ساعت: 9:23
می پسندم نمی پسندم

بازی های کلاسی : معرفی بهترین بازی ها در کلاس درس برای کودکان

بازی های کلاسی : معرفی بهترین بازی ها در کلاس درس برای کودکان

بازی های کلاسی

این مقاله ادامه موضوع بازی های گروهی در مهد کودک و بازی های کلاسی است.جلب توجه کردن بچه های مختلف که هرکدام شیطنت خاص خودشان را دارند در کلاس درس کار ساده ای نیست.بنابراین بازی های کلاسی و فعالیت ها و بازی در کلاس درس و به طور کلی بازی های کودکانه بهترین وسیله برای نگهداری و مشغول کردن بچه ها در کلاس است.فعالیت های سرگرم کننده و چالش انگیز  و بازی های کلاسی بویژه بازی فکری در کلاس  می تواند باعث شود که  آنها به آنچه شما می گویید متمرکز شوند و بازخورد بهتری در کلاس درس داشته باشند.
بازی دونه لیستی از بازی های کلاسی را جمع آوری کرده است که میتوانید برای یکبار هم که شده آن را امتحان کنید.

 

لیستی از بازی های کلاسی برای کودکان :

 

*فارسی یا بازی کلمات برای کلاس درس

خواندن و نوشتن تنها فعالیت یا ابزار برای یادگیری زبان نیست.
برخی از بازی های سرگرم کننده نیز وجود دارد که می تواند برای بررسی و بهبود واژگان، دستور زبان و مهارت های صحبت کردن کودک مفید باشد.

 

  • دیکشنری گول زننده


    دیکشنری گول زننده یکی از بازی های کلاسی دشوار است که باعث می شود بچه ها به معنای کلمه فکر کنند.

    این یک بازی عالی برای توسعه واژگان دانش آموزان دبیرستان و راهنمایی است.
    تعداد بازیکنان: شش یا بیشتر
    آنچه نیاز دارید: ورق کاغذ، قلم، و یک لیست از کلمات
    نحوه بازی:
    کلمه ای را انتخاب کنید که هیچکدام از دانش آموزان قبلا نشنیده باشند.
    معنای کلمه را بر روی یک ورق کاغذ بنویسید.
    از دانش آموزان بخواهید که آنچه را که تصور می کنند در مورد تعریف آن کلمه بنویسد.
    ورق ها را 
    جمع آوری کنید و یکی یکی آنها را بخوانید، هر بار که شما این کار را انجام دهید، بچه های کلاس باید معنی را در نظر گرفته و به آن رای دهند.
    دانش آموزان هر زمانی که تعریفشان رای گرفته باشد و یا وقتی که تعریف درست را نوشته باشند یک امتیاز میگیرند.
    دانش آموز با بیشترین تعداد امتیاز برنده می شود.
    بعضی از لغاتی که می توانید استفاده کنید عبارتند از: سفصطه کردن،پارادایم

  • مسابقه تخته :

     

    بازی های کلاسی و مسابقه کلمات
    مسابقه تخته یک بازی تیمی و گروهی است است که روی واژگان کودک کار می کند.
    تعداد بازیکنان: شش یا بیشتر
    آنچه نیاز دارید: تخته و دو نشانه رنگی مختلف
    نحوه بازی:
    کلاس را به دو گروه تقسیم کنید. به هر تیم یک قلم بدهید.
    یک خط را در وسط تخته بکشید، آن را به دو قسمت تقسیم کنید، هر یک برای هر گروه.
    در یک طرف تخته یک کلمه بنویسید.
    هر گروه باید کلماتی در رابطه با موضوع انشا بنویسد.
    گروهی که بیشترین تعداد کلمات مرتبط را بنویسد یک نمره را به دست می آورد.

  • املای زنجیره ای:

    بازی های کلاسی و املا

    این بازی مثل وصل کردن دو کلمه غیرمرتبط بر اساس املای آنهاست.

     

    تعداد بازیکنان: شش یا بیشتر
    نحوه بازی:
    کلمه ای را روی تخته بنویسید.
    اولین دانش آموز باید با سه یا چهار حرف آخر آن کلمه، کلمه جدیدی بسازد.
    دانش آموز دوم هم همین کار را می کند، و  این زنجیره ادامه می یابد تا  زمانی که یک دانش آموز نتواند کلمه جدیدی بسازد.
    دانش آموزی که موفق نمیشود کلمه جدیدی بسازد و یا غلط املایی دارد از بازی خارج میشود.
    از اضافه کردن حروف اضافه برای ساختن کلمات جدید خودداری کنید.
    برای پیچیده کردن بازی میتوانید بازی را محدود به کلماتی حول یک موضوع یا مطلب خاص انجام دهید.
  • بازی اجرایی یا پانتومیم:

    بازی در کلاس و پانتومیم

    یک بازی سرگرم کننده برای اصلاح افعال یا کلمات عملی است.
    این بازی را می توان با بچه های ابتدایی یا مدارس متوسطه بازی کرد.
    تعداد بازیکنان: ده یا بیشتر
    آنچه نیاز دارید: لیستی از کلمات عملی
    نحوه بازی:
    فهرستی از کلمات عملی مانند باغبانی،شستشوی ظرف، خوردن غذا یا خواندن و… را روی برگه ای از کاغذ بنویسید.
    آنها را در یک کیسه ای بریزید.
    کلاس را به دو گروه تقسیم کنید.
    دانش آموز باید آن کلمه را اجرا کند و دانش آموزان دیگر سعی کنند حدس بزنند آن کلمه چیست؟
    تیمی که کلمه را به درستی حدس بزند یک امتیاز دریافت می کند و در نهایت تیم با حداکثر امتیاز، برنده می شود.

     

    پیشنهاد می کنم این مطلب را حتما بخوانید: بازی های گروهی در مهد کودک: ۸ بازی جذاب در کلاس درس

     

  • مسابقه جمله :

    مسابقه جمله یک بازی بازبینی واژگان است که با بچه های بزرگتر و مقطع بالاتر با بیش از ده دانش آموز به بهترین نحو کار می کند.
    تعداد بازیکنان: ده یا بیشتر
    آنچه نیاز دارید:  لیستی از ۱۰ واژگان، ۲۰ قطعه کاغذ،گچ تخته
    نحوه بازی:
    کلاس را به دو تیم تقسیم کنید.
    ده  واژه یا بیشتر را انتخاب کنید و هر کلمه را در دو قطعه کاغذ بنویسید.
    اکنون شما دو دسته از کلمات واژگان دارید.
    هر تیم یک دسته ای از کلمات را همراه با یک گچ بر می دارد.
    تخته را به دو بخش تقسیم کنید، هر قسمت برای یک تیم.
    وقتی که شما یک کلمه ای را از لیست میخوانید یک دانش آموز از هر تیم میره پای تخته و یک جمله با اون کلمه میسازد.
    تیمی که حداکثر جملات صحیح و معنی دار را با کلمات انتخابی می نویسد، برنده می شود.

*بازی های حافظه ای سرگرم کننده هستند.

این بازی ها شما را مجبور می کنند به یاد بیاورید و هر گونه اطلاعاتی را که از  طریق مغز دریافت کرده اید را تقویت میکند.

پیشنهاد می کنم این مطلب را نیز بخوانید :  تاثیر بازی برای تقویت حافظه کودکان

 

در اینجا به چند بازی اشاره میکنیم که میتوانید آن را در کلاس درس امتحان کنید:

  • یادآوری کارتها :

    این بازی حافظه ای با استفاده از فلش کارت ها برای به یاد آوردن قسمتی از حافظه کوتاه مدت است.
    تعداد بازیکنان: ده یا بیشتر
    آنچه نیاز دارید: فلش کارت ها در موضوعات انتخابی
    نحوه بازی:
    کلاس را به دو دسته تقسیم کنید و فلش کارت های مختلف را روی میز قرار دهید.
    هر دانش آموز سه فلش کارت را از روی میز بر می دارد و باید آنها را به هم کلاسیش نشان دهد.
    سپس کارتها را رو به پایین قرار می دهند و رویش را مخفی کنند.
    بقیه باید بگویند که محتوای آن سه کارت چیست؟
    اگر آنها موفق شوند، می توانند کارت هاشون را نگه دارند.
    دانش آموز با بیشترین تعداد کارت برنده بازی می شود.
    همچنین این بازی را می توان در خانه، با دو یا چند نفر دیگر بازی کرد.

  • من میخواهم به سفر بروم.

    این یک بازی حافظه ای است که شامل ساخت فهرست می شود.
    تعداد بازیکنان: هشت یا بیشتر
    نحوه بازی:
    جمله “من میخواهم به سفر بروم و ……………. را می آورم” را روی تخته بنویسید.
    از اولین دانش آموز بخواهید جای خالی را با هر کلمه ای که می آورد پر کند.
    به عنوان مثال من در سفر هستم  یک چمدان می آورم.
    بقیه دانش آموزان جمله را با لیستی از کلماتی که دیگران ذکر کردند تکرار میکنند و همچنین آنچه را که خودشون هم می آورند به آن اضافه می کنند.
    برای مثال من میخواهم به سفر بروم و یک چمدان،یک کلاه،یک عینک آفتابی و ………. را می آورم.
    دانش آموزان باید کلمات ذکر شده توسط دیگران را به یاد داشته باشند.
    اگر آنها حتی یکی از کلمات را یادشان برود از بازی خارج می شوند.
    این یک نمونه خوب از بازی های کلاسی است که حتما پیشنهاد می شود.

  • چه چیزی نیستش؟

    یک بازی ساده است که بچه های کوچکتر به خوبی میتوانند آن را به کار بگیرند.
    “چه چیزی نیستش” کمک می کند تا کودکان سعی کنند آنچه را که اخیرا دیده اند به یاد بیاورند.
    تعداد بازیکنان: چهار یا بیشتر
    آنچه نیاز دارید: فلش کارت
    نحوه بازی:
    هر یک سه تا پنج کارت را انتخاب کنید و چند ثانیه آن را به کلاس نشان دهید.
    فلش کارت ها را دور بگردانید،خوب کارتها را با هم قاطی کنید و تنها دو تا از کارتها را نشان دهید و بعد از بچه های کلاس بپرسید که کدوم کارتها نیستش؟
    این بازی ممکن است برای بچه های بزرگتر و  مقاطع بالاتر خیلی ساده باشد اما کوچکترها از تمرین کردن برای تقویت حافظه خود لذت خواهند برد.

  • تصاویر :

    بازی فکری در کلاس

    این بازی برای دانش آموزان ابتدایی و راهنمایی و حتی دبیرستان هم مناسب است.
    این بازی شامل توجه و دقت و تمرکز در جزئیات است.
    تعداد بازیکنان: دو یا بیشتر
    آنچه نیاز دارید: دو یا چند تصویر با جزئیات زیاد
    نحوه بازی :
    یک جفت عکس از اینترنت بگیرید که حداقل ۳ یا ۴ تا تصویر داشته باشد با حداقل یک تصویر که به راحتی حفظ شود.
    با نشان دادن تصاویر ساده تر به کلاس شروع کنید.
    اجازه دهید برای چند دقیقه تصاویر را ببیند تا حفظ شوند.
    از بچه ها بخواهید به دقت و حتی به جزئیات تصاویر هم نگاه کنند.
    سپس عکس ها را قایم کنید و از آنها سوالاتی مانند “در عکس چه چیزی قرمز بود؟” یا “مرد با ریش بلند در کجا ایستاده بود؟” بسته به نوع تصاویر و جزئیات داخل عکس بپرسید؟توجه داشته باشید که این ایده به کودکان کمک میکند تا به ذهن خود فشار بیاورند و جزئیات را به یاد بیاورند.
    بنابراین سوالاتی را در مورد چندتا از جزئیات واضح و آشکار عکسها که اغلب بچه ها به آن توجه می کنند، انتخاب کنید و از آنها بپرسید.

     

    پیشنهاد می کنم این مطلب را نیز بخوانید : تقویت حافظه کودکان : چگونه حافظه کودک خود را تقویت کنیم؟

     

*بازی های هنری برای کلاس درس

کودکان باید به آنچه که در یک کلاس هنری انجام می دهند بیشتر توجه کنند و همچنین در حین یادگیری ،با این بازی ها می توانند اوقات شادتر و سرگرم کننده تری در کلاس درس داشته باشند.
در اینجا به چند نمونه از بازی های کلاسی و هنری می پردازیم:

 

  • نقاشی ها را منتقل کنید:

    بازی های کلاسی پیش دبستانی و نقاشی

    این بازی برای تمامی گرو های سنی مناسب است.
    تعداد بازیکنان: هشت یا بیشتر
    آنچه نیاز دارید: کاغذنقاشی، مداد یا قلم طراحی
    نحوه بازی:
    به هر دانش آموز یک ورق کاغذ و یک مداد رنگی بدهید.
    ساعت را به مدت یک دقیقه تنظیم کنید و از بچه ها بخواهید با استفاده از مداد رنگی خود، هر چیزی را که می خواهند بکشند.
    وقتی زمان تمام شد و ساعت دینگ دینگ کرد، کاغذ را به فرد بعدی منتقل کنید و او هم باید روی همان صفحه نفر قبل نقاشی کشیدن را ادامه دهد.
    حدود سه یا چهار دور ورق ها را دور بگردانید و این کار را انجام دهید و نتیجه فوق العاده اش را ببینید.
    نقاشی نهایی ممکن است یک شاهکار مشترک و طرح استادانه ای بوجود بیاورد که همه شما را به وجد بیاورد.
    این یکی از بازی های کلاسی جذاب است که حتما پیشنهاد می شود.

  • همه چیز در مورد کلاه من

    بازی های کلاسی و تزئینات

    با استفاده از این بازی، همه می تواننند بدون توجه به هیچ محدودیتی و با استفاده از تخیلشون یک کلاه جنجالی و شگفت انگیزی ایجاد کنند.
    این بازی خلاقیت را با استفاده از چیزهای عادی و یا حتی چیزهایی که بی فایده و بدردنخور هستند، تشویق می کند.

    تعداد بازیکنان: پنج یا بیشتر

    آنچه نیاز دارید: کلاه در شکل ها و اندازه های مختلف، برچسب، کاغذ تزئینی و سنجاق، ضایعات قدیمی پارچه

    نحوه بازی:

    به تعداد همه دانش آموزان یک کلاه وجود دارد.
    از دانش آموزان بخواهید که هرکدام یک کلاه را انتخاب کنند.
    تایمر را برای ۳۰ دقیقه تنظیم کنید و از آنها بخواهید که کلاه ها را به بهترین شکل ممکن تزئین کنند.

    آنها همچنین می توانند اسم خودشون را بر روی کلاهشون بنویسند تا در جشن های کلاسی و مدرسه اون را بپوشند.
    همه چیز در مورد کلاه من یکی از بازی های کلاسی جذاب است که خلاقیت کودکان را تقویت می کند.

    پیشنهاد می کنم این مطلب را نیز بخوانید : نقش بازی در رشد خلاقیت کودکان چیست ؟

     

  • بازی بینگو

    این یکی از بازی های کلاسی برای فان و سرگرمی است.
    آنچه نیاز دارید: کاغذ اندازه نامه، قلم یا مداد

    نحوه بازی:

    به هر دانش آموز یک ورق کاغذی به اندازه یک نامه بدهید.
    به بچه ها بگویید که برگه ها را چهار بار از وسط تا بزنند.
    وقتی آن را باز می کنند، ۱۶ قسمت در برگه خواهند داشت.
    آنها می توانند خطوطی را روی قسمت های تا شده بکشند تا همه قسمت ها را از هم جدا کنند.
    با کمک دانش آموزان یک بانک ۴۰ کلمه ای ایجاد کنید. آنها را شماره گذاری کنید و روی تخته بنویسید.
    از دانش آموزان بخواهید تا هرکدام ۱۶ کلمه را از روی تخته انتخاب کرده و آن را در هر قسمت یا بلوک برگه شان بنویسند.
    شماره های یک تا ۴۰ را روی تکه های کاغذی بنویسید و آن را در یک کیسه قرار دهید.
    شماره ها را به طور تصادفی بردارید تا بازی را شروع کنید.
    دانش آموزان باید کلمات مربوطه را علامت بزنند و کسی که اول از همه کل کلمات را علامت بزند برنده می شود.

    پیشنهاد می کنم این مطلب را نیز بخوانید : بازی برای کودکان ۶ ساله :معرفی چند بازی شاد برای کودکان ۶ ساله

  • بازی کشیدن موجودات به صورت ترکیبی

    بازی کودکانه در کلاس درس

    این بازی یک فعالیت هنری جذاب است که شما می توانید در سطح مبتدی یا حتی کلاس های هنری پیشرفته امتحان کنید.
    این بازی برای بچه هایی که می توانند شکل های انسانی مثل چهره و … را بکشند، به خوبی کار می کند و دو شکل را با یک شکل جدید ترکیب می کند.

    تعداد بازیکنان: شش یا بیشتر

    آنچه نیاز دارید: کاغذ، مداد رنگی یا مداد

    نحوه بازی: شش تا هشت

    هر شخصی یک ورق کاغذ و مداد می گیرد.
    دانش آموزان با کشیدن سر و گردن یا یک شخص، یک حیوان، یک ربات، یا حتی یک غریبه شروع می کنند.
    در قسمت گردن شخص کاغذ را تا بزنید، به طوری که فقط پایین گردن قابل مشاهده باشد.
    کاغذ را به فرد دیگری منتقل کنید، نفر بعدی هم باید تنها یا بدن  هر شخص یا موجودی را  که در ذهن دارد بکشد و  دوباره برگه را در انتهای کمر اون موجود سا شخص تا بزند و برگه را به نفر بعدی بدهد.
    آخرین فرد باید پاها و بقیه بدن باقیمانده را بکشد تا ترکیب و شکل نهایی آن موجود کامل شود.

    در نهایت تای کاغذ را باز میکنیم تا نتیجه را ببینیم.
    ما تضمین می کنیم که نقاشی نهایی فوق العاده جذاب و خنده دار خواهد بود!

بازی ها و فعالیت های کلاس درس سرگرم کننده هستند، اما نباید از اهمیتها و هدف های کلاس منحرف شود.
کودکان می توانند در بازی های کلاسی حضور داشته باشند و این فعالیت ها باعث می شود درس های دشوار را سریعتر آنالیز کنند و یاد بگیرند.
کمی برنامه ریزی و آماده سازی در مورد چگونگی ساماندهی کلاس و نحوه اجرای این بازی ها باعث می شود بچه ها بیشتر به فعالیت های کلاس درس دل بدهند و کمتر حواس پرتی کنند.
اگر بازی های مناسب کلاسی همراه با اجرای مناسب انجام شود می تواند یادگیری در کلاس درس را برای بچه ها جالب تر و سرگرم کننده تر کند.

امیدوارم از این بازی ها را در کلاس درس برای یکبار هم که شده استفاده کنید.
آیا شما هم بازی های کلاسی دیگری را امتحان کردید؟
لطفادر قسمت نظرات برای ما بنویسید.

 

منبع :
momjunction.com


تاریخ ارسال پست: یک شنبه 27 خرداد 1397 ساعت: 9:11
می پسندم نمی پسندم

۸ مهارت کارآفرینانه که باید به فرزندان خود آموزش دهیم

همه ی والدین دوست دارند بهترین زندگی ممکن را برای فرزندان خود فراهم کنند و مهارت هایی که برای موفقیت به آنها نیاز خواهند داشت را به آنان یاد دهند. زندگی واقعی نیز پر از مشکلات و سختی های مختلفی است که هر کسی در زندگی خود بالاخره با آنها مواجه خواهد شد. در این میان چارچوب ذهنی کارآفرینی سختی های زندگی را به چشم چالش هایی می بیند که باید بر آنها غلبه شود. بنابراین یادگیری مهارتهای آن از سنین کودکی، می تواند کودکان ما را برای مسیر دشواری که در آینده پیش رو خواهند داشت آماده کند و باعث شود یک سر و گردن از هم سن و سال های خود بالاتر بایستند و در میان آنها بدرخشند.

اگر می خواهید به فرزندان خود درس زندگی بدهید، مهارت ها و سبک زندگی کارآفرینانه یکی از بهترین گزینه های پیش روی شماست. انعطاف پذیری، خلاقیت، تواضع، همه ی اینها از ویژگی های برجسته ی این سبک زندگی هستند. در ادامه ۸ مهارت کارآفرینانه ای که می توانید به فرزندان خود آموزش دهید را به همراه شیوه های ترغیب به یادگیری آنها از نظر خواهید گذراند.

با دیجیاتو همراه باشید.

 

۱- انعطاف پذیری

زندگی پر از موانع و دشواری هاست و داشتن مقاومت لازم برای از سر گذراندن آنها برای موفقیت ضروری است. تمام کارآفرینان برای اینکه بتوانند بعد از هر شکستی دوباره روی پای خود بایستند به انعطاف پذیری و عزم راسخ نیاز خواهند داشت. به فرزندان خود اجازه دهید احساسات خود را بروز دهند و حس خود را محدود نکنند. به آنها کمک کنید احساسات منفی و بازدارنده ی خود را بشناسند تا بتوانند به شکلی مثبت و سازنده از سد آنها عبور کنند و به زندگی خود ادامه دهند.

۲- نوآوری و خلاقیت

کارآفرینان باید چارچوب ذهنی چابک و تیزهوشی داشته باشند تا بتوانند مشکلات پیچیده را با کمک راه حل های نوآورانه ی خود حل کنند. تفکر خلاقانه سنگ بنایی است که کارآفرینان امپراطوری خود را روی آن استوار می کنند. به کودکان خود اجازه دهید بازی کنند. کودکان در همین زمان بازی کردن است که انرژی های خلاق خود را به کار می گیرند. اطمینان حاصل کنید بازی های آنها جنبه های مختلفی دارد و تنها به کامپیوتر و یا بازی های موبایلی خلاصه نمی شود. اسباب بازی های خلاقانه ی زیادی در بازار وجود دارند که می توانند توان تفکر خلاق کودکان را تحریک و تقویت کنند.

۳- سختکوشی

 

060614.n.gfh_.entrepeneurcamp4
 

 

بهترین کارآفرینان دنیا فارغ از اینکه به چه سطحی از موفقیت رسیده باشند، خود را از درگیر شدن با سختی های زندگی روزمره کنار نمی کشند. کودکان باید ارزش تلاش و سختکوشی را درک کنند تا اخلاق کاری بتواند در وجودشان رشد یابد. با سپردن کارها و مسئولیت های ساده به کودکان خود، به آنها استقلال عمل بدهید. آنها را با مثال، با شیوه ی صحیح انجام هر کار آشنا کنید و عادات وقتگیر خود مثل استفاده ی مکرر از موبایل را به حد اقل برسانید.

۴- کنجکاوی

کنجکاو بودن در مورد آنچه در دنیا می گذرد، برای شناسایی راه های اضافه کردن چیزی به آن ضروری است. کارآفرینان تا آخرین روز زندگی خود دست از یادگیری بر نمی دارند و همیشه به دنبال راه هایی برای بهبود زندگی خود و اطرافیانشان می گردند. کودکان خود را به پرداختن به سرگرمی های جدید و دنبال کردن علاقمندی های خود تشویق کنید. می توانید گردش های خارج از منزل و به دور از فناوری هایی مثل اینترنت و کامپیوتر را در موزه ها و مراکز علمی امتحان کنید.

۵- اعتماد به نفس

باور داشتن به خود و توانایی های خود یکی از مهمترین زیربناهای یک زندگی موفق است. اعتماد به نفس، عزم لازم برای ریسک پذیری و عبور از مشکلات را در ما پدید می آورد. کارآفرینی اساساً یعنی به ایده های خود ایمان داشته باشید. ایده ها و نظرات کودکان خود را جدی بگیرید و به آنها فرصت دهید تصمیم بگیرند. حتی اگر انتخاب شما گزینه ی دیگری باشد، باز اجازه دهید آنها انتخاب های خود را داشته باشند و از تجربه ی حاصل درس بگیرند.

۶- همدلی

 

20150820163729-business-mom-and-child-laptops-family
 

 

همدل شدن با دیگران و حمایت از آنها مهارتی بی نهایت ارزشمند برای رهبری است. کارآفرینان موفق از اهمیت همدلی و برقراری ارتباطاتی مثبت و سازنده آگاهی کامل دارند. به فردیت کودکان خود و ایده های آنها احترام بگذارید و آنان را به بروز احساسات خود تشویق کنید. شما به عنوان والدین می توانید با به تصویر کشیدن این همدلی در عمل، الگوی خوبی برای آنان باشید.

۷- خوشبینی

کارآفرینان الگوی خوشبینی در میان دیگران هستند. آنها همواره دنیایی بهتر برای دیگران به تصویر می کشند و برای رسیدن به آن تلاش می کنند. این نقطه نظر خوشبینانه مزایای زیادی برای زندگی اجتماعی و سلامتی آنها دارد. به یاد داشته باشید که خوشبینی به دیگران منتقل می شود. پس سعی کنید در عمل آن را به کودکان خود انتقال دهید. داستان های مثبت و گفتگوهای الهام بخش با کودکان می تواند به ایجاد و پرورش تفکر مثبت در وجود آنان کمک کند.

۸- کمک به دیگران

کمک کردن به دیگران از لحاظ مالی ممکن است منفعتی در بر نداشته باشد، اما کارآفرینان از اهمیت مسئولیت اجتماعی خود آگاهی دارند. کارآفرینان واقعی دوست دارند دنیا را برای همه به مکان بهتری تبدیل کنند، نه فقط خودشان. به عنوان مثال می توانید کودکان را به کمک کردن به سالمندان تشویق کنید. نشان دادن شیوه های نوین کمک به شکل گیری و اجرایی شدن ایده ها از طریق جمع سپاری مالی نیز می تواند اهمیت این موضوع را برای آنان آشکار کند.

فرزندان شما چند سالی با ورود به دنیای کارآفرینی فاصله دارند، اما آموزش دادن این مهارت ها به آنان در دست و پنجه نرم کردن با سختی های زندگی کمک فراوانی خواهد کرد. به یاد داشته باشید بزرگ ترین کمکی که به آنها می توانید بکنید این است که در همه ی این موارد الگوی خوبی برای آنان باشید. کودکان شما بیش از آنکه از گفته های شما درس بگیرند، رفتار های شما را یاد خواهند گرفت.

منبع:
entrepreneur

تاریخ ارسال پست: یک شنبه 6 خرداد 1397 ساعت: 10:2
می پسندم نمی پسندم

10 کاری که برای رسیدن به موفقیت هرگز نباید انجام دهید

شاید هوشمندانه ترین کاری که هر فرد می تواند در زندگی اش انجام دهد این است که موجبات موفقیت دیگران را فراهم نماید چراکه از این طریق راه را برای پیروزی خودش هم هموار خواهد کرد.

برای این منظور لازم است قدم هایی را بردارید و کارهایی را انجام دهید که شاید تا به حال به انجامشان فکر نکرده اید. اما در این میان ضرورت دارد که از انجام برخی کارها نیز اکیدا خودداری نمایید.

در ادامه این مطلب با دیجیاتو همراه باشید تا با کارهایی که باید از انجامشان دوری نمایید آشنا شوید.

 

1- بدون فکر وقت دیگران را هدر دادن

هر زمان که دیر به قرار یا جلسه ای برسید، این پیام را به دیگران می رسانید که زمان شما بیش از دیگران اهمیت دارد.

هر زمان که در فروشگاه یا سوپرمارکتی فروشنده را منتطر نگه می دارید تا کارت عابر بانک خود را پیدا کرده و پرداخت لیست عظیم خریدهایتان را انجام دهید به دیگران می فهمانید که تنها شما اهمیت دارید و بس.

هر زمان که در صفی طولانی منتظر می مانید تا بطری [بیش از اندازه بزرگ] خود را فارغ از گرمای هوا و خیل عظیم جمعیتی که پشت سرتان ایستاده، با آسودگی خیال از آب پر کنید این را به دیگران می رسانید که در دنیای کوچک خود به سر می برید و این تنها دنیایی است که اهمیت دارد.

همه این موارد، موضوعات در ظاهر کوچکی [و البته آزار دهنده در نظر دیگران] برای شما هستند اما آیا این کوچکی دلیل بر کم اهمیت بودنشان است؟ اشتباه فکر می کنید. افرادی که به امور کوچک آزاردهنده برای دیگران فکر نمی کنند، نسبت به مسائل بزرگ هم بی توجه هستند.

نحوه برخوردتان با افراد در مورد موضوعات کم اهمیت (خصوصا زمانی که نقش یک مدیر را بر عهده دارید) همه چیز را در مورد شما نشان می دهد. بهتر است همواره طوری با اطرافیان خود برخورد کنید که گویی نیازهای آنها نسبت به شما از اهمیت بیشتری برخوردار است و مطمئن باشید که با این شیوه دیگران قطعا شما را دوست خواهند داشت.

2- نادیده گرفتن زیر دستان

نادیده گرفتن زیر دستان مساله ایست که غالبا توسط همه افراد انجام می شود. زمانی که قدم به داخل شرکتی می گذاریم، صرفا با افرادی حرف می زنیم که با آنها کار داریم و این مساله در همه حوزه ها مشهود است.

در اینجا قصد داریم یک قاعده ساده را به شما نشان دهیم: برای هر کسی که می بینید سر تکان دهید یا لبخند بزنید یا حتی به او سلام کنید؛ در واقع اگر بخواهیم ساده تر بگوییم طوری رفتار کنید که به وجود آن فرد پی برده اید.

3- زیاده خواهی (به خصوص زمانی که بیش از اندازه زود است)

تصور کنید فردی که اصلا نمی شناسیدش از شما درخواست یک لطف [بزرگ] و البته وقت گیر را کند. به احتمال زیاد درخواستش را رد خواید کرد. حال تصور کنید که مجددا درخواستش را تکرار کند و شما نیز مجددا آن را رد می کنید و متاسفانه باز هم خواسته اش را بر زبان می آورد منتها این بار به شکلی ملتمسانه تر.

شاید آن فرد واقعا به کمک شما نیاز داشته باشد اما نیازهای یک فرد مشکل خود او هستند و این دنیا به هیچکس بدهکار نیست. در واقع هیچ فردی مستحق مراقبت یا کسب موفقیت نیست و تنها، شایستگی چیزی را دارد که به دست می آورد.

4- نادیده گرفتن نیازمندان واقعی

در عین حال که نباید بی دلیل وقت ارزشمند خود را صرف دیگران کنیم باید این نکته را در نظر داشته باشیم که برخی از انسان ها در جایگاهی نیستند که بتوانند به خودشان کمک کنند. آنها به یک دست یاری گر نیاز دارند: چند هزار تومان پول، یک وعده غذا یا حتی یک لباس گرم.

در هر صورت مطمئن باشید که با انجام این کارها نتیجه مثبت شان را در زندگی خود خواهید دید و این نتیجه حتی به شکل احساسی خوشایند نسبت به خویشتن در شما نمود می کند.

5- مطرح کردن سوال برای ابراز عقاید

 

n-TWO-PEOPLE-TALKING-large570
 

 

 

تصور کنید وقت خوردن ناهار است و از فردی که کنارتان نشسته این سوال را می پرسید که آیا به اثربخشی بازاریابی از طریق شبکه های اجتماعی ایمان دارد؟

آن شخص پاسخ می دهد: تصورم این است که در شرایط درست اینطور است و آنطور و الی آخر. شما نیز دلایل و آمار و ارقام خود را برای متقاعد نمودن این فرد ارائه می کنید تا نشان دهید که اشتباه می کند و همیطنور به استدلال چینی تان ادامه می دهید و راهی برای فرارش باقی نمی گذارید.

سعی نکنید ایده های خود را با استدلال های نادرست در مغز دیگران فرو کنید و اگر واقعا می خواهید پاسخ یک سوال را بدانید صرفا سوالتان را مطرح کنید و هر زمان که نوبت به صحبت کردن شما رسید با پرسش دیگری سعی کنید که درک بهتری نسبت به دیدگاه آن فرد پیدا کنید.

آدم ها آنهایی را که به حرف هایشان توجه نشان می دهند را دوست دارند نه اشخاصی که شیفته خودشان هستند.

6- مهم جلوه دادن خود

گاهی اوقات افراد برای جلب توجه و به دست آوردن احترام سایرین از عباراتی نظیر «می دانی من کی هستم؟» استفاده می کنند، غافل از اینکه این قبیل جملات صرفا آنها را اشخاصی مغرور و کم اهمیت جلوه می دهد.

به دیگران بگویید که واقعا برای خودتان کسی هستید اما به یاد داشته باشید که آدمها بیشتر افرادی را دوست دارند که متواضعانه رفتار می کنند و هیچگونه حس برتری نسبت به آنها ندارند.

7- تشخیص ندادن موقعیت های جدی

شخصیت های غیرمعمولی اغلب آدم های جالبی هستند اما تا زمانی که شرایط جدی نشده باشد. متاسفانه برخی از افراد نمی توانند از «ابراز کردن فردیت خود» در هر شرایطی جلوگیری نمایند و همواره باید خود را مطرح کنند.

اینکه شخصیت جالب و سرگرم کننده ای دارید بر اطرافیان تان واضح و مبرهن است اما زمان هایی هم وجود دارد که باید جدی باشید و شوخ طبعی خود را کنار بگذارید.

8- دست انداختن دیگران به تقلید از خودشان

برخی افراد خود را محق می دانند تا هرطور که دوست دارند در مورد خودشان حرف بزنند و خصوصیات شخصی شان را دست مایه خنده دیگران کنند اما این اجازه را به دیگران نمی دهند که در مورد همان موضوعات حرفی به میان بیاورند.

مدل مو، وزن، اوضاع نامطلوب کاری و همسر و فرزندان از جمله چیزهایی هستند که بسیاری از افراد در مورد آنها شوخی می کنند اما دیگران را مجاز به صحبت کردن در مورد آنها نمی دادند.

هیچوقت تصور نکنید افرادی که در مورد خودشان شوخی می کنند با این کار مجوز لازم را به شما می دهند تا همان شوخی را با آنها کنید.

9- تواضع بیش از اندازه برای جلب توجه

این خصیصه در واقع نوعی خودستایی است که در آن فرد با کم اهمیت جلوه دادن یک ویژگی برجسته خود (مثلا گفتن این جمله: فلان کشور که سفر خارجی محسوب نمی شود) سعی دارد جلب توجه نموده و خود را مطرح نماید.

در نظر داشته باشید که کارمندانتان علاقه ای به اطلاع از نگرانی و استرس شما قبل از حضور در یک کنفرانس مهم را ندارند و تمایلی به شنیدن گله های شما در مورد هزینه های تعمیر و نگهداری دو خانه بزرگ ندارند.

10- تحمیل کردن عقاید

قطعا هر فردی اطلاعات جالب و مهمی در مورد موضوعات محتلف دارد اما بهتر است آنها را در موقعیت های درست با دیگران در میان بگذارد. تا زمانی که کسی از شما سوالی درباره موضوعی نپرسیده بهتر است حرفی از آن به میان نیاورید.

اطلاعات شما [مثلا یک رژیم غذایی تجویز شده از سوی پزشک] صرفا در مورد شخص شما کاربرد دارد نه افراد دیگر پس بهتر است که خط به خط جزئیات آن را برای خودتان نگه دارید.

منبع:
businessinsider

تاریخ ارسال پست: یک شنبه 6 خرداد 1397 ساعت: 9:59
می پسندم نمی پسندم