لزوم توجه به زنگ تفریح و فعالیت در برنامه کلاسی کودکان

تبلیغات

نویسندگان

پشتيباني آنلاين

    پشتيباني آنلاين

درباره ما

    عاشوری مربی تربیتی دبستان شهید معلم کلایی

امکانات جانبی

ورود کاربران

    نام کاربری
    رمز عبور

    » رمز عبور را فراموش کردم ؟

عضويت سريع

    نام کاربری
    رمز عبور
    تکرار رمز
    ایمیل
    کد تصویری

آمار

    آمار مطالب آمار مطالب
    کل مطالب کل مطالب : 58
    کل نظرات کل نظرات : 0
    آمار کاربران آمار کاربران
    افراد آنلاین افراد آنلاین : 1
    تعداد اعضا تعداد اعضا : 0

    آمار بازدیدآمار بازدید
    بازدید امروز بازدید امروز : 10
    بازدید دیروز بازدید دیروز : 54
    ورودی امروز گوگل ورودی امروز گوگل : 1
    ورودی گوگل دیروز ورودی گوگل دیروز : 5
    آي پي امروز آي پي امروز : 3
    آي پي ديروز آي پي ديروز : 18
    بازدید هفته بازدید هفته : 76
    بازدید ماه بازدید ماه : 76
    بازدید سال بازدید سال : 866
    بازدید کلی بازدید کلی : 14446

    اطلاعات شما اطلاعات شما
    آی پی آی پی : 18.118.193.232
    مرورگر مرورگر :
    سیستم عامل سیستم عامل :
    تاریخ امروز امروز :

چت باکس


    نام :
    وب :
    پیام :
    2+2=:
    (Refresh)

تبادل لینک

    تبادل لینک هوشمند

    برای تبادل لینک ابتدا ما را با عنوان اطلاعات عمومی و آدرس mazand.LXB.ir لینک نمایید سپس مشخصات لینک خود را در زیر نوشته . در صورت وجود لینک ما در سایت شما لینکتان به طور خودکار در سایت ما قرار میگیرد.






خبرنامه

    براي اطلاع از آپيدت شدن سایت در خبرنامه سایت عضو شويد تا جديدترين مطالب به ايميل شما ارسال شود



آخرین نطرات

لزوم توجه به زنگ تفریح و فعالیت در برنامه کلاسی کودکان

لزوم توجه به زنگ تفریح و فعالیت در برنامه کلاسی کودکان

لزوم توجه به زنگ تفریح و فعالیت در برنامه کلاسی کودکان

اهمیت توجه به اختصاص زنگ تفریح و فعالیت در برنامه کلاسی کودکان و فراهم کردن شرایطی برای فعالیت و تحرک بدنی بیشتر در این مقاله بیان شده است. همچنین در این مقاله به شما راه‌هایی پیشنهاد داده شده است تا به کمک آن‌ها، فعالیت بدنی کودکان خود را افزایش دهید.

در این مقاله به پرسش شما دراین‌باره که چرا و چگونه ورزش کنیم، پاسخ داده خواهد شد.

همه‌ی کودکان کلاس دوم در کلاس معلمی به نام شانون ساونا درحالی‌که به ویدئوهای یوتیوب توجه می‌کنند، از جایشان بلند شده‌اند، دست‌هایشان را تکان می‌دهند، می‌پرند و پاهایشان را به زمین می‌کوبند. این کودکان، نمونه‌ای از کودکان وحشی‌شده نیستند؛ این کار آن‌ها، روشی است که دانش‌آموزان مدرسه‌ی ابتدایی Red Hawk در شهری در ایالت کلرادو امریکا، به کمک آن خود را برای درس‌های ریاضی و علوم آماده می‌کنند.

بنا بر نظر این معلم:

«اگر دانش آموزان برای مدت‌زمان طولانی‌ای بنشینند، به اندازه‌ کافی درگیر فضای درسی نمی‌شوند و برخی نیز به طور کامل از فضا خارج می‌شوند. حرکت کردن، بهترین راه برای دادن یک وقفه و استراحت به مغز است. در این صورت هنگامی که دوباره زمان تمرکز کردن می‌رسد، کودکان، بهتر می‌توانند در بحث‌ها شرکت کنند و وظایفشان را در کلاس انجام دهند.»

پس از سال‌ها دادن زنگ تفریح و فعالیت در ساعت کلاسی و جا دادن تمرین‌های بدنی در برنامه‌های آموزشی، مدرسه‌ها، خانواده‌ها و سیاست‌گذاران بالاخره در حال جا دادن فعالیت بدنی و زمان بازی و ورزش در روزهای مدرسه هستند. به این دلیل که مطالعه‌های فراوان نشان داده‌اند که ورزش به توانایی‌های کودکان در کلاس بسیار کمک می‌کند و فراتر از این، دانشمندان علوم اعصاب متوجه شده‌اند که فعالیت فیزیکی، مغز کودکان را برای یادگرفتن آماده می‌کند.

چرا دادن زنگ تفریح و فعالیت هنگام برنامه آموزشی بسیار کارآمد است

آکادمی آمریکایی متخصص امراض کودکان (AAP) نیز از این برنامه جانب‌داری کرده است. این آکادمی اظهار داشته است که هر کودکی حق و نیاز به این زنگ تفریح و فعالیت را هنگام یادگرفتن دارد. اندرو گارنر، متخصص کودکان در کلیولند و کارشناس در زمینه پیشرفت نخستین مغز کودکان می‌گوید: «بسیاری از مدرسه‌ها فکر می‌کنند با گذاشتن زمان بیشتر بر روی مباحث دانشی، می‌توانند نتایج تست‌ها را رضایت‌بخش‌تر کنند؛ درحالی‌که در واقعیت، این زنگ تفریح و فعالیت است که فرصتی را برای مغز فراهم می‌کند که درحالی‌که بخشی از آن استراحت می‌کند، بخش دیگر درحال‌توسعه و پیشرفت باشد.»

دلیل دیگری که بر اساس آن می‌توان گفت ورزش کردن کاری بی‌نظیر است، شانسی است که برای کودکانی که در کلاس خیلی دیده نمی‌شوند، فراهم می‌کند تا بدرخشند. گارنر دراین‌باره می‌گوید: «اگر شما در بعضی از مباحث مشکل داشته اما در کلاس ورزش عالی باشید؛ این خود دلیلی بر آمدن دوباره به مدرسه است».

در حال حاضر بسیاری از مدرسه‌ها در حال وارد کردن برنامه‌هایی جهت به حرکت واداشتن کودکان در زمان برگزاری کلاس هستند. در نیویورک، استادان یوگا به کلاس‌های کودکان می‌روند تا به آن‌ها یاد بدهند که چگونه بدن خود را کش‌وقوس بدهند. در پاییز گذشته در شیکاگو، تمامی مدرسه‌های دولتی ابتدایی، در روز حداقل بیست دقیقه زنگ تفریح و فعالیت داشته‌اند. آنه لیون برگر که مدت‌ها در زمینه بهتر شدن وضعیت کودکان در سیستم مدرسه‌های دولتی تلاش می‌کند می‌گوید: این قدمی بزرگ است؛ بسیاری از مدرسه‌ها این زنگ تفریح و فعالیت را برای دهه‌ها یا حتی هرگز نداشته‌اند.

بدن‌های قوی، مهارت‌های هوشیار

گارنر می‌افزاید: «برای به حداکثر رساندن سلامت ذهنی و جسمی،کودکان باید حداقل یک ساعت در روز زنگ تفریح و فعالیت داشته باشند (که می‌توانید آن را تقسیم کنید). داشتن این زمان در برنامه روزانه وزن کودک را کنترل‌شده نگه می‌دارد، استرس را از او دور می‌کند و به او در بهتر خوابیدن کمک می‌کند.

ورزش‌های ایروبیک، یوگا و هنرهای رزمی نیز می‌توانند کنترل شخصی و حافظه‌ی فعال کودک شما را تقویت کنند و او را به فردی منعطف و حل‌کننده مشکلات تبدیل کنند. افزون بر این، کودکان در سنین پایین‌تر چنان در حال افزایش مهارت‌های مغزی‌شان هستند که آن‌ها را بی‌قرار می‌کند. گارنر دراین‌باره می‌گوید: «ما باید این جنبش‌ها را از درون کودکان بیرون بیاوریم».

با همه‌ی این تفاسیر، اگر مدرسه‌ی کودک شما هنوز بر این ایده متمرکز است که کار پشت میزی بیشتر، برابر است با نتایج بهتر، ما در این مقاله راه‌هایی را برای اجرا کردن ورزش‌های محرک مغز و بدن در خانه به شما پیشنهاد می‌دهیم.

 

زنگ تفریح و فعالیت

 

زمان مشق نوشتن را فعال کنید

کاترین رامستتر (Cathrine Ramstetter) یکی از نویسندگان برنامه‌ی زنگ تفریح و فعالیت AAP. دراین‌باره می‌گوید:

«در بازه‌های زمانی کوتاه ۵  تا ۱۰ دقیقه‌ای میان هر تکلیف، ورزش، تمرین و حرکت کنید تا ذهن کودکتان پاک شود. از همین امشب آغاز کنید!»

۱. بازی‌های مهارتی ذهنی انجام دهید

حرکت‌های کلاسی: مکللند مگان، متخصص دوره‌های نخستین کودکی در دانشگاه اورگان استیت می‌گوید: «تمرین کردن خویشتن‌داری از طریق بازی‌های فعال که باعث می‌شود کودکان توقف کنند، فکر کنند و دوباره بازی کنند، باعث می‌شود که بتوانند در کلاس بهتر فعالیت کنند.»

در خانه: بازی استوپ رقص را امتحان کنید! کودکان با موسیقی سریع،تند می‌رقصند و با موسیقی آرام‌بخش، آرام می‌رقصند و هنگامی که موسیقی متوقف می‌شود می‌ایستند. همچنین می‌توانید از کودکان بخواهید شبیه به یک شخصیت کند شوند؛ مانند یک زن پیر و سپس مسابقه بدهند. کسی که با تند و کند شدن موزیک همچنان شبیه شخصیت حرکت و رفتار کند، برنده است.

۲. برقصید

فعالیت کلاسی: در مدرسه «رد هاوک» در کلاس ورزش تنیا پیل، معلم تمرینات فیزیکی کودکان، با یک آهنگ مشهور بدن کودکان را به حرکت وامی‌دارد. سایر معلم‌ها در مدرسه، مانند ساونا، اغلب از یک ویدئوی یوتیوب برای به رقص درآوردن بچه‌ها استفاده می کن پیل دراین‌باره می‌گوید: «ما سعی می‌کنیم که حرکات بدنی برای کودکان را جالب باشد و آنان را مشغول کند تا  کودکان تجربه‌ی مثبتی از این کار داشته باشند.»

در خانه: رقص‌های بامزه و خاص انجام دهید. به عقیده‌ی پیل: «هدف تحریک کردن مغز کودکان و آماده کردن آن‌ها برای یاد گرفتن است.»

 

رقص در زنگ تفریح و فعالیت

 

۳. راه بروید و حرف بزنید

فعالیت‌های کلاسی: پس از یک درس، دانش آموزان ساونا همراه یک نفر دیگر درحالی‌که درسی را که همان لحظه آموخته‌اند، خلاصه ‌می‌کنند، به سوی سالن مدرسه می‌روند و بازمی‌گردند. ساونا می‌گوید: «کودکان اگر بتوانند بدنشان را تکان بدهند، اکسیژن به مغزشان برسد و از یکدیگر ایده بگیرند، بیشتر توانایی نگه‌داری مطالب را در ذهن خود دارند.»

در خانه: یک پیاده‌روی کوتاه یا دوچرخه‌سواری در اطراف محله با کودکتان داشته باشید. در همین حال از او بخواهید راجع به موضوع ریاضی یا فصل علومی که تازه خوانده است، برای شما صحبت کند.

۴. با واژه‌ها بازی کنید

فعالیت‌های کلاسی: معلمی به نام کلیر انگر که معلم خواندن کودکان است، برنامه‌ای را درس می‌دهد که در آن حیوانات را با حرکت‌های بدن و واژه‌ها پیوند می‌دهد. انگر دراین‌باره توضیح می‌دهد که: «کودکان وانمود می‌کنند که بازوشان خرطوم است و می‌گویند: «فیلی فیله می‌گه: ف ف ف!» آن‌ها صدا را می‌شنوند، عکس را می‌بینند و آن را نمایش می‌دهند؛ این‌گونه مغز آن‌ها اتصالات مختلفی برقرار می‌کند که برایشان بسیار سودمند است.»

در خانه: در خانه حرکت‌هایی مخصوص به خود را بسازید. با یک کار ساده آغاز کنید: از کودک پیش‌دبستانی خود بخواهید که اسم خود را با حرکات بدنش هجی کند.

۵. مسیر طولانی‌تر را انتخاب کنید

فعالیت‌های کلاسی: لیون‌برگر می‌گوید: در بعضی از مدرسه‌های شیکاگو، کودکان راه طولانی را برای ناهار می‌پیمایند؛ از پله‌ها بالا و پایین می‌روند تا به کافه تریا برسند.

در خانه: اگر کودک شما نیاز به یک میان‌وعده دارد یا هنگام درس می‌خواهد از دستشویی استفاده کند؛ او را به یک چالش دعوت کنید. از او بخواهید که بلندترین راه را با چند دور بیشتر انتخاب کند. دقیقه‌های بیشتری که صرف حرکت می‌شوند، یک وقفه‌ی ذهنی برای او هستند که نتیجه‌اش را وقتی دوباره به سرکار بازگشت نشان می‌دهد.

۶. آن‌ها را وادار کنید به بدن‌شان کش‌وقوس دادن بدهند!

فعالیت‌های کلاسی:کودکان حتما نباید به اطراف بپرند تا مغزشان فعال شود. جنیفر کوهن هارپر، معلم یوگا در مدرسه‌ای در نیویورک می‌گوید: معلمان بر این باورند که شاگردانشان در روزهایی که یوگا دارند بسیار آرام‌تر و متمرکزتر هستند. کودکان نیز می‌گویند که در روزهایی که یوگا دارند بهتر می‌خوابند؛ نکته‌ای خیلی مثبت در جهت یادگیری.»

در خانه: کوهن هارپر می‌گوید: «کشش‌های کودک-دوستانه انجام دهید؛ مانند حرکت جنگجو یا حرکت درخت: این حرکت‌ها به کودکان امکان متمرکز شدن را می‌دهد. (درباره حرکت‌های مختلف یوگا بیشتر مطالعه کنید)»

۷. حلقه را بشکنید!

فعالیت‌های کلاسی: در مدرسه‌های دولتی شیکاگو هنگامی که هوا بد است و امکان خروج از مدرسه وجود ندارد، کودکان زنگ تفریح و فعالیت خود را در فضای داخلی مدرسه شامل راهرو سالن ورودی و اطراف آن می‌گذرانند که هر قسمت سالن به تمرین یک سری حرکت و ورزش خاص اختصاص داده شده است.

در خانه: هر اتاقی را به یک حیوان و حرکت‌های بدنی مختص او اختصاص دهید. برای نمونه تصویری از خرگوش در اتاق پذیرایی داشته باشید و از کودکان بخواهید که مانند آن بپرند.کودکان با سن بالاتر می‌توانند حرکت‌های بدنی ورزشکاران را تقلید کنند؛ از آن‌ها بخواهید ادای ورزشکاران مختلف را درآورند.

- دو راه آسان برای به وجود آوردن تغییر در مدرسه

  • یک خیریه در مدرسه راه بیندازید و به کمک آن، اسباب‌بازی و وسایلی بخرید که با آن‌ها می‌توانید حرکت‌های بدنی بیشتر و فعال‌تری را انجام دهید؛ مانند توپ یا طناب.
  •  
  • با مربی ورزش برنامه‌ی گفت‌وگو بگذارید: یک استاد تربیت فیزیکی در دانشگاه کنتاچی بر این عقیده است که مشورت با مربیان ورزش بسیار مفید است. مربیان ورزش می‌توانند هم‌پیمانان شما برای تدوین کردن یک برنامه‌ی حرکتی در خانه باشند.

شش مزیت ورزش کردن

  • مغزها را می‌سازد: فعالیت کردن، رشد سلول‌های جدید مغزی و رابطه‌ی میان آن‌ها را تحریک می‌کند.
  •  
  • به کودکان کمک می‌کند که تمرکز کنند: تحقیقات نشان می‌دهد کودکانی که پیش از امتحان به مدت بیست دقیقه ورزش می‌کنند، کم‌تر دچار حواس‌پرتی می‌شوند و نتیجه‌ی بهتری دریافت می‌کنند.
  •  
  • فکر کردن را سرعت می‌بخشد: تحقیقات نشان می‌دهد که پیش‌دبستانی‌هایی که دو روز در هفته به مدت ۸ هفته روزی ۳۵ دقیقه ورزش می‌کردند، سریع‌تر عمل می‌کردند، سریع‌تر واکنش نشان می‌دادند و در امتحانات دقیق‌تر بودند.
  •  
  • حافظه را تقویت می‌کند: کودکان لاغرتر، حافظه‌ی عادتی بهتری دارند و در به یاد آوردن و ارتباط برقرار کردن میان قسمت های مختلف اطلاعات بهتر هستند؛ مهارتی که برای خوب امتحان دادن احتیاج دارند.
  •  
  • استرس را کم می‌کند: تحقیقات نشان می‌دهد کودکانی که ورزش می‌کنند، می‌توانند با استرس‌های هرروزه‌ی مدرسه، بهتر کنار بیایند.
  •  
  • به کودکان چاق اجازه‌ی موفق شدن را می‌دهد: کودکان چاق با یک مانع اساسی روبه‌رو هستند: احتمال بیش‌تری برای آن‌ها وجود دارد که یک مقطع تحصیلی را تکرار کنند و دچار ADHD یا ناتوانایی در یادگیری بشوند. افزون بر این، اعتمادبه‌نفس پایین می‌تواند موقعیت را بدتر هم بکند. فعالیت بیش‌تر در طول روز می‌تواند میزان چربی را کاهش دهد و کارایی را بالا ببرد.

آرنه دانکن: زنگ تفریح و فعالیت، یک ضربه‌ی کارساز

آرنه دانکن، منشی آموزش، درباره ضرورت انجام فعالیت‌های فیزیکی می‌گوید:

  • بسیار ساده است: کودکان احتیاج دارند که حرکت کنند

«شما را با سه دلیل برای نیاز کودکان به حرکت، آشنا خواهم کرد: دلیل نخست: به صورت واضح، مبارزه با اضافه‌وزن است. هزاران تحقیق مبنی بر وجود رابطه بین فعالیت فیزیکی و دست آوردهای آکادمیک انجام شده است. برخی از مردم دوست دارند بگویند ما وقت نداریم؛ ما باید میان دو چیز یکی را انتخاب کنیم؛ اما این اشتباه است. افزون بر این، مهارت‌های غیرشناختی که هنگام بازی کردن به دست می‌آورید، شگرف هستند؛ مانند مزایای اجتماعی، مهارت چگونگی مذاکره‌ی درست در جامعه، شکست خوردن و درس گرفتن از شکست. وقتی که در کودکی می‌دویدم و میزان کمی انرژی تخلیه می‌کردم، می‌توانستم بنشینم و بیشتر تمرکز کنم و چیزی که برای من صادق بود پس برای میلیون‌ها کودک در سراسر کشور هم صادق خواهد بود.»

  • خانواده‌ها! از قدرتتان استفاده کنید!

«خانواده‌ها باید برخیزند. از مدرسه‌تان بپرسید: مکان‌های امنی برای بازی کردن وجود دارد؟ آیا برای هوای نامناسب فضایی برای زنگ تفریح و فعالیت در داخل ساختمان مدرسه در نظر گرفته‌اند؟ سپس با معلم‌ها و مسئولان برای به وجود آوردن چنین موقعیت‌هایی همکاری کنید.»

  • از مسئولان مدرسه بخواهید که به بازی کردن و زنگ تفریح و فعالیت ارزش زیادی بدهند

«ما به خواندن ارزش می‌نهیم، به نوشتن، به ریاضی؛ بسیار هم مهم هست که برای آن‌ها ارزش قائل باشیم؛ اما من فکر می‌کنم که ما باید به فعالیت‌های بدنی و بازی هم ارزش بنهیم. وقتی برای چیزی ارزش قائل باشیم؛ وقتی صدای خانواده‌ها شنیده بشود، می‌توان انتظار داشت چیزهای خوبی به وقوع بپیوندد.»

در ارتباط با این مقاله بخوانید:


تاریخ ارسال پست: یک شنبه 22 دی 1398 ساعت: 21:43
می پسندم نمی پسندم

دلنوشته - (خدا)

**پندانه**

 

توی یک جمع بی حوصله نشسته بودم،

طبق عادت همیشگی مجله را ورق زدم تا به جدول رسیدم،

یکی گفت : بلند بگو

گفتم : یک کلمه سه حرفیه

*ازهمه چیز برتر است*

تو جمعمون یه بازاری بود سریع گفت: پول

تازه عروس مجلس گفت: عشق

شوهرش گفت: یار

کودک دبستانی گفت: علم

بازاری پشت سرهم گفت : پول، اگه نمیشه طلا، سکه

گفتم: ارباب! اینا نمیشه

گفت: پس بنویس مال

گفتم: بازم نمیشه

گفت: جاه

خسته شدم با تلخی گفتم: نه نمیشه

مادر بزرگ گفت: مادرجان، عمر!

سیاوش که تازه از سربازی آمده بود گفت: کار

دیگری خندید و گفت: وام

یکی از آن وسط بلند گفت: وقت

خنده تلخی کردم و گفتم: نه

اما فهمیدم

تا شرح جدول زندگی کسی را نداشته باشی

حتی یک کلمه سه حرفی آن هم درست در نمی آید !

هنوز به آن کلمه سه حرفی جدول خودم فکر میکنم

شاید کودک پا برهنه بگوید: کفش

کشاورز بگوید: برف

لال بگوید: حرف

ناشنوا بگوید: صدا

نابینا بگوید: نور

و من هنوز در فکرم که چرا کسی نگفت:

*خدا*


تاریخ ارسال پست: یک شنبه 22 دی 1398 ساعت: 20:21
می پسندم نمی پسندم

زنگ تفریح و لزوم اختصاص زمانی به آن در برنامه مدرسه

زنگ تفریح و لزوم اختصاص زمانی به آن در برنامه مدرسه

why Kids Need Recess

هر چه بیشتر می‌گذرد، خانواده‌های بیشتری معترض به آن دسته از سیاست‌های مدرسه هستند که بر اساس آن‌ها آموزگاران و مدیران به خود اجازه می‌دهند برای تنبیه رفتار غلط دانش‌آموزان، زنگ تفریح و فعالیتشان را از آن‌ها بگیرند. تخلف‌های معمول دانش‌آموزان مانند دیر آمدن، شلوغ کردن در کلاس و کامل نکردن مشق که رفتارهای روزمره یک کودک است و در نهایت به روزهای بسیاری منتهی می‌شود که دانش‌آموزان از داشتن زنگ تفریح و فعالیت بیرون از کلاس، منع می‌شوند.

کودکان به زنگ تفریح و فعالیت نیاز دارند. فعالیت فیزیکی و بازی در زنگ تفریح، در تمامی بخش‌های رشد کودک تاثیرگذار است -رشد فیزیکی و همچنین رشد اجتماعی، احساسی و عقلی. در ادامه هفت دلیل بر این شرط بیان می‌شود که اگر می‌خواهیم کودکانمان موفق شوند، زنگ تفریح و فعالیت نباید از آن‌ها گرفته شود.

هفت دلیل بر ضرورت اختصاص زمانی به زنگ تفریح و فعالیت

۱. زنگ تفریح برای همه افراد سودمند است. تحقیقی که به اواخر سال‌های ۱۸۰۰ بازمی‌گردد نشان می‌دهد که مردم هنگامی که انرژی‌هایشان به جای آنکه متمرکز شود، تقسیم می‌شود، بهتر و سریع‌تر یاد می‌گیرند. این جمله به این معنی است که هر کاری با فاصله انجام شود نسبت به کاری که در بازه زمانی طولانی به صورت پیوسته انجام شود، مفیدتر خواهد بود؛ چراکه کودکان در سن پایین‌تر نمی‌توانند اطلاعات را به اندازه کودکان با سن بالاتر تجزیه و تحلیل کنند؛ بنابراین کودکان (به دلیل نابالغ بودن سیستم عصبی‌شان و عدم داشتن تجربه) بیشترین سود را از داشتن زنگ تفریح و فعالیت می‌برند.

 

زنگ تفریح و فعالیت

 

۲. زنگ تفریح و فعالیت، تمرکز را افزایش می‌دهد. دکتر اولگا جرت، همراه همکارانش در دانشگاه ایالت جورجیا در بخش تربیت نخستین کودکان، مدرسه شهری‌ای را زیر نظر داشتند که سیاست زنگ تفریح و فعالیت را در برنامه نداشت. آن‌ها اجازه گرفتند برای دو کلاس در پایه چهارم، یک روز در هفته زنگ تفریح و فعالیت در نظر بگیرند تا بتوانند رفتار کودکان را در یک روز با زنگ تفریح در مقایسه با روزی دیگر بدون آن مشاهده کنند. نتیجه‌ها نشان داد که هر ۴۳ کودک در روزی که زنگ تفریح و فعالیت داشتند تمرکز بیشتری داشتند و کم‌تر بی‌قرار بودند. ۶۰ درصد کودکان نیز که پنج کودک با مشکل کمبود توجه را نیز در برمی‌گرفت، در روزی که زنگ تفریح و فعالیت داشتند بیشتر کار کردند و کم‌تر بی‌قراری می‌کردند.

۳. نور طبیعی باعث سلامتی می‌شود. نور خورشید غده صنوبری را تهییج می‌کند. غده صنوبری قسمتی از مغز است که ساعت زیستی را تنظیم می‌کند. این غده برای سیستم ایمنی بسیار حیاتی است و به سادگی باعث می‌شود که ما حس بهتری داشته باشیم. نور بیرونی هم‌چنین باعث ایجاد ویتامین D می‌شود که بر اساس شرح بسیاری از پژوهش‌ها منجر به افزایش یادگیری آکادمیک و تولید می‌شود.

۴. زنگ تفریح و فعالیت استرس را کم می‌کند. انجمن جهانی آموزش کودکان، یک بازی بدون ساختار را برای کاهش تنش پیشنهاد می‌کند؛ چراکه استرس، تاثیر منفی بر یادگیری و سلامت دارد. برای بسیاری از کودکان، به ویژه کودکان بیش‌فعال، زنگ تفریح، موقعیتی است که به وسیله آن بتوانند انرژی‌شان را در راهی سالم و مناسب تخلیه کنند. در فضای بیرون، کودکان می-توانند رفتارهای پرسروصدا، شلوغ و خشنی را انجام بدهند که در فضای داخلی غیرقابل قبول است و به این دلیل که زنگ تفریح و فعالیت زمانی است که کودکان فارغ از ساختارهای سازمانی و انتظارات دیگران هستند، این امکان را پیدا می‌کنند که دنیای خودشان را در اختیار بگیرند؛ موقعیتی کمیاب در زندگی آنان.

 

توجه به زنگ تفریح برای کودکان

 

۵. زنگ تفریح و فعالیت، مهارت‌های جمعی را افزایش می‌دهد. این زمان، ممکن است تنها ساعتی در روز باشد که کودکان می‌توانند حضور در جمع و ارتباط داشتن با دیگران را تجربه کنند. کودکان در سن پایین‌تر در بازی‌های محله و با کودکان همسایه شرکت نمی‌کنند؛ بنابراین وقتی مدرسه به پایان می‌رسد، ممکن است برای آن‌ها شانس کمی برای رشد جمعی طبیعی و بدون ساختار وجود داشته باشد. همچنین کودکان در کلاس تشویق نمی‌شوند که گفت‌وگو کنند؛ بلکه بیش‌تر از آن‌ها انتظار می‌رود که ساکت باشند و تایید کنند. برخی از مدرسه‌ها حتی تا این حد پیش می‌روند که کودکان را از صحبت کردن هنگام ناهار هم بازمی‌دارند. چگونه کودکی با موقعیت‌هایی چنین کم برای اجتماعی شدن و گفت‌و‌گو کردن می‌تواند در آینده به عنوان یک بالغ در هماهنگی با دیگران زندگی و کار کند؟ کی، کجا و چگونه آن‌ها را فرامی‌گیرد؟

 

حضور در جمع در زنگ تفریح

 

۶. ورزش کردن فعالیتی سالم است. بسیاری از کودکان از چاقی رنج می‌برند و ورزش کردن به تناسب‌ اندام آنان کمک می‌کند؛ اما حتی کودکانی که وزن متناسبی هم دارند از انجام فعالیت فیزیکی سود می‌برند و در حقیقت برای سلامتی بهتر به آن نیاز دارند. فضای بیرونی، بهترین مکان برای کودکان است که کالری بسوزانند، مهارت‌های بیرونی فیزیکی را تمرین و لذت ناب فعالیت بدنی را تجربه کنند. پژوهش‌ها نشان داده‌اند کودکانی که به طور فیزیکی در مدرسه فعال هستند، احتمال بیش‌تری دارد که در خانه هم فعال باشند و همچنین کودکانی که موقعیت فعال بودن را در طول روز در مدرسه ندارند به تبع در ساعت‌های پس از مدرسه هم آن را جبران نمی‌کنند.

 

اهمیت زنگ تفریح برای کودکان

 

۷. فعالیت‌ها بدنی مغز را تغذیه می‌کنند. به لطف پژوهش‌های پیشرفته مغزی، ما اکنون می‌دانیم که قسمت زیادی از مغز هنگام فعالیت فیزیکی فعال می‌شود. زمانی که فرد مشغول فعالیت بدنی است در مقایسه با زمانی که نشسته است، حرکت، گنجایش و حتی تعداد رگ‌های خونی در مغز افزایش می‌یابد، رساندن اکسیژن، آب و گلوکز به مغز شتابان‌تر می‌شود (غذای مغز) و در نتیجه کارایی مغز افزایش پیدا می‌کند. افزون بر این، پژوهش‌های زیادی نشان داده‌اند کودکانی که به صورت فیزیکی فعال هستند کارایی آکادمیک بهتری هم دارند، نمره‌های بالاتری می‌گیرند و رویکرد بهتری نسبت به مدرسه نشان می‌دهند.

یک دلیل دیگر نیز برای جلوگیری از تنبیه دانش آموزان به وسیله بازداشتن آن‌ها از زنگ تفریح و فعالیت وجود دارد:

این کار کمکی نمی‌کند!

تحقیق‌های تجربی و دلیل‌های بیان‌شده نشان می‌دهد در هر مدرسه‌ای که کودکان از زنگ فعالیت و تفریح باز نگه داشته شده‌اند، نتیجه‌ای نداشته است. چنان‌که اریک جنسن، نویسنده کتاب‌های بسیاری بر پایه یادگیری مغزی، به ما می‌گوید «نشستن بیش‌تر از ۱۰ دقیقه، میزان آگاهی ما را از حس‌های فیزیکی و احساسی‌مان کاهش می‌دهد و منجر به ایجاد فرسودگی می‌شود. این درخواست از کودکان که کم‌تر تکان بخورند و بیش‌تر بنشینند؛ کاملا وارونه عمل می‌کند. پژوهش‌ها و حس‌های طبیعی‌مان به ما می‌گویند که باید برعکس آن را انجام دهیم؛ برای موفق شدن کودکان، زنگ تفریح و فعالیت نباید از آن‌ها گرفته شود.»


تاریخ ارسال پست: شنبه 21 دی 1398 ساعت: 15:57
می پسندم نمی پسندم

زنگ تفریح برای کودکان با نیازهای ویژه: ۷ چالش و راه‌حل

زنگ تفریح برای کودکان با نیازهای ویژه: ۷ چالش و راه‌حل

Recess for your Child with Special Needs: 7 Challenges and Solutions

در این مقاله به چالش‌ها و راه‌حل‌هایی پرداختیم که ترس از زنگ تفریح برای کودکان به همراه دارد.

اگر از یک کودک ۶ ساله بپرسید چه چیزی را در مدرسه بیشتر از همه دوست دارد، به احتمال زیاد می‌گوید «زنگ تفریح!».

داشتن زنگ تفریح برای کودکان ضروری است چراکه در سلامت و توانایی یادگیری کودک بسیار مفید است. آکادمی امریکایی پزشکان اطفال (American Academy of Pediatrics) می‌گوید «زنگ تفریح برای کودکان استراحتی ضروری در طول روز است که به رشد اجتماعی، احساسی، فیزیکی و شناختی و ... در کودکان کمک می‌کند. تعامل‌های فردی در طول زنگ تفریح مکملی منحصربه‌فرد برای کلاس درس است. مهارت‌هایی که در برقرار کردن ارتباط، مکالمه، همکاری، به‌اشتراک‌گذاری، حل مشکل و کنار آمدن و تحمل کردن کسب می‌شود و تا آخر عمر باقی می‌مانند، نه تنها پایه‌های رشد سلامت هستند بلکه حس و حال کودک را به مدرسه شکل می‌دهند.»

زنگ تفریح برای کودکان ترسناک است!

اما گاهی زنگ تفریح برای کودکان بخشی از روز است که بیشترین اضطراب را در مدرسه برای آنان پدید می‌آورد: ۱۵ تا ۳۰ دقیقه بازی پرهرج و مرج، در احاطه‌ تعداد زیادی کودک پرسر و صدا. همیشه یک کودک هست که هر روز روی یک تاب مشخص می‌نشیند و تا وقتی زنگ کلاس دوباره بخورد همان‌جا می‌ماند؛ آن کودک، پسر من است.

چطور ممکن است از زنگ تفریح خوشش نیاید؟ اینجا ۷ مشکل معمول زنگ تفریح برای کودکان و راه‌حل‌های احتمالی‌اش را بیان می‌کنم.

 

لزوم داشتن زنگ تفریح در برنامه کلاسی

 

۱. صدا زیاد است!

من داوطلب وقت ناهار بچه‌ها هستم، بنابراین می‌دانم که حجم صدا کرکننده است. هم داخل کلاس‌ها و هم بیرون، در حیاط. گرچه خوب است یاد بگیریم چگونه باید با صدای زیاد کنار بیاییم، چند راه‌حل برای راحت‌تر کردن این کار وجود دارد:

  • اجازه دهید هرکسی که خواست از گوش‌گیر یا هدفون استفاده کند.
  •  
  • یک اتاق ساکت ناهار برای بچه‌های حساس در نظر بگیرید. پسر من یک سال تمام ناهارش را در یک کلاس و در کنار اندک دانش‌آموزان دیگر می‌خورد تا این که کم‌کم به کافه‌تریا منتقل شد.
  •  
  • هفته‌ای یک‌بار و در یک کلاس جداگانه برنامه‌ کسب مهارت اجتماعی ناهار خوردن برگزار کنید.
  •  
  • از پدران و مادران داوطلب بخواهید برای پیدا کردن گزینه‌های بهتر در زنگ تفریح طبق یک زمان‌بندی قبلی به مدرسه بیایند.
  •  
  • یک محیط بیرونی جداگانه برای بازی‌های بی‌سروصدا در نظر بگیرید. مدرسه‌ پسر من یک «بخش هرج‌ومرج» برای انواع بازی و ورزش دارد و یک «بخش سکوت» با چند تاب و محوطه‌ پوشیده از چمن در نظر گرفته است.
۲. نمی‌دانم باید چه کار کنم

زمان بدون نظم و برنامه به پسر من استرس زیادی وارد می‌کند. دبستان محل ما یک باشگاه فعالیت‌های زمان ناهار دارد که در آن هر دانش‌آموز می‌تواند برای هر بار راه رفتن یا دویدن در حیاط یک کارت دریافت کند. این کار باعث می‌شود آن‌ها حس کنند دستاوردی دارند و هم‌زمان از محیط و صحبت با دوستان لذت ببرند.

دانش‌آموزان دیگر می‌توانند فهرستی از کارها در زنگ تفریح داشته باشند. این کارها می‌تواند به صورت روزانه تغییر کند. چند تا نمونه از فعالیت‌های مناسب زنگ تفریح برای کودکان:

  • یک ملخ بگیرید و آن را رها کنید.
  •  
  • پنج تا پرنده در حال پرواز را بشمارید.
  •  
  • ۲ نفر پیدا کنید که دوست داشته باشند با شما طناب‌بازی کنند.
  •  
  • بالای سرسره بروید و به پایین سر بخورید.
  •  
  • از یک دوست بخواهید شما را روی تاب هل دهد. بعد شما او را هل دهید.
  •  
  • بعد از زنگ تفریح به معلم خود بگویید فعالیت موردعلاقه‌تان کدام بوده است.
۳. می‌خواهم تنها باشم

این جمله ورد زبان پسر من است. با وجود همه‌ دریافت‌های احساسی و خواسته‌های فکری که در مدرسه وجود دارد، نیاز به تنهایی باید محترم شمرده شود. من به پسرم می‌گویم هیچ اشکالی ندارد آدم بخواهد گاهی تنها باشد؛ اما گاهی وقت‌ها هم لازم است تمرین کند کنار آدم‌ها باشد. به او توضیح می‌دهم که وقت گذراندن با دیگران و تنها بودن، هر دو، مانند ویتامین هستند که تعادلشان باعث می‌شود سلامت بمانیم. گفتاردرمانش او را تشویق می‌کند که نصف زمان زنگ تفریح را در کنار دانش‌آموزان دیگر بگذراند و نصف باقی را در تنهایی به شارژ کردن دوباره باتری‌هایش بپردازد.

 

زنگ تفریح

 

۴. احساس ناامنی می‌کنم

حس ناامنی یا پیشینه مورد اذیت و آزار قرار گرفتن از سوی دانش‌آموزان قلدر، ممکن است دلیل ترسناک بودن زنگ تفریح برای کودکان تنها ماندن آنان در طول زنگ تفریح باشد. چند راه برای برطرف کردن این احساس هست:

  • اعتمادبه‌نفس را در کودک بالا ببرید تا بتواند حرف خود را بزند. واژه‌های مناسبی را که می‌تواند در شرایط دشوار به کار ببرد به او یاد دهید.
  •  
  • حیاط مدرسه را وارسی کنید تا مطمئن شوید امن است و تمام بخش‌هایش از سوی بزرگ‌سالان کنترل می‌شود.
  •  
  • به همه دانش‌آموزان حل کردن مشکلات و اخلاق جوانمردی را بیاموزید. روانشناس مدرسه، دکتر کنت شور، می‌گوید یک «نیمکت حل مشکل» در مدرسه در نظر بگیرید.
  •  
  • ثابت شده است که پشتیبانی و مداخله رفتار مثبت (Positive Behavior Interventions and Support) قلدرمآبی و دیگر رفتارهای منفی را کاهش می‌دهد و در عین حال رفتارهای حمایت‌کننده و مسئولانه‌ دانش‌آموزان را افزایش می‌دهد. از مدرسه بپرسید آیا انواعی از PBIS را اجرا می‌کنند یا خیر.
  •  
  • وب‌سایت Peaceful Playgrounds دوره‌های آنلاینی درباره‌ بازی‌های مشارکتی و جلوگیری از قلدری برای ناظم‌های مدرسه دارد. آن‌ها شابلون‌های مخصوص آسفالت هم می‌فروشند و به این ترتیب دانش‌آموزان گزینه‌های بیشتری در زنگ تفریح دارند.
  •  
  • وب‌سایت Leader in Me دوره‌های آموزشی شخصیت با استفاده از PBIS برگزار می‌کند. دانش‌آموزان یاد می‌گیرند چگونه فعال باشند و در فعالیت‌های مدرسه شرکت کنند. تنها مزیت این دوره‌های در حال افزایش این است که یک مدرسه با ۵۰۰ دانش‌آموز در یک دوره‌ ۳ ساله باید حدود ۳۰۰ هزار دلار بپردازد.
  •  
  • وب‌سایت Upstander دوره‌های ضدقلدرمآبی برای دانش‌آموزان دبیرستان برگزار می‌کند. از آنجایی که اغلب افراد نه عامل قلدری هستند و نه در معرض قلدری قرار می‌گیرند، این دوره تمرکزش را بر آن‌هایی قرار داده که شاهد قلدری هستند و اکثر دانش‌آموزان را هم تشکیل می‌دهند. آن‌ها ترغیب می‌شوند و آموزش می‌بینند تا جلوی قلدری را بگیرند.
۵. دوست دارم هر روز همان کارهای قبلی را انجام دهم

برنامه منظم و ثابت روزانه بسیار اطمینان‌بخش است تا وقتی که نظمشان از سوی عوامل خارج از کنترل برهم بخورد. مهم است که برنامه منظم را کمی انعطاف‌پذیر در نظر بگیریم تا وابستگی‌اش به شرایط کاهش یابد. راه‌حل دیگر این است که فهرست فعالیت‌ها را در طول هفته تغییر دهیم و بازنویسی کنیم. تغییر هم‌بازی‌ها در زنگ تفریح برای کودکان هم می‌تواند مفید باشد.

۶. نمی‌دانم با چه کسی بازی کنم

پشتیبانی نفربه‌نفر می‌تواند در برنامه آموزشی شخصی (IEP) دانش‌آموز ثبت شود تا باعث ایجاد همراهی و مصاحبت در زنگ تفریح شود. برنامه‌هایی مانند Circle of Friends و LINK نشان داده‌اند که پشتیبانی نفربه‌نفر می‌تواند هم برای شخص حامی و هم برای شخص در حال رشد مفید باشد. من گاه‌گاهی اسم کسانی که پسرم دوست دارد با آن‌ها وقت بگذارند را از او می‌پرسم. به این ترتیب او می‌فهمد که اشخاصی هستند که می‌توانند تنهایی او را پر کنند.

 

زنگ تفریح برای کودکان

 

۷. نمی‌دانم چطور با دیگران ارتباط برقرار کنم

بسیاری از دانش‌آموزان، با نیازهای ویژه و بدون نیازهای ویژه، در هنگام شرکت در فعالیت گروه دیگری از دانش‌آموزان، دچار اضطراب می‌شوند. اضطراب و ترس پذیرفته نشدن همه را کم‌وبیش درگیر می‌کند. تمرین کردن گفت‌وگوها و مکالمات از پیش، می‌تواند این ترس را کاهش دهد. پیدا کردن گروهی که پذیرای افراد جدید باشند نیز می‌تواند قدمی در راه درست باشد.

معلم کلاس چهارم پسر من در حیاط می‌ماند تا فعالیت‌های زنگ تفریح برای کودکان ساده‌تر شود؛ تا این که حضور او دیگر ضروری نبود. مشارکت باید به طور مداوم آموزش داده شود، نه این که بگذاریم بچه‌ها خودشان یاد بگیرند. تمرین از قبل می‌تواند اضطراب همه را کاهش دهد و زنگ تفریح را مفرح‌تر کند.


تاریخ ارسال پست: شنبه 21 دی 1398 ساعت: 15:55
می پسندم نمی پسندم

مدیریت زنگ تفریح

مدیریت زنگ تفریح

 

مدیریت زنگ تفریح
در نظام آموزشی برنامه درسی متمرکز را مبنی بر آنچه که محفوظات است، متمرکز کرده‌اند چرا که به یک بعد انسان یعنی بعد ذهنی پرداخته و از پردازش به بقیه ابعاد وجودی فرد دوری کرده‌اند و همین امر در یادگیری اختلال ایجاد می‌کند. آنچه که مهم است، در پرورش و آموزش کودکان پرداختن به ابعاد وجودی فرد و یادگیری بر ۴ پایه استوار است و یادگیری‌ها فقط سرکلاس و پشت میز و پرداخت به کتاب نیست.
۱) ستون اول، دانستن
۲) ستون دوم، انجام دادن
۳) ستون سوم، زیستن
۴) ستون چهارم، با هم زیستن
در پشت میزها و کلاس آنقدر به ستون اول پرداختیم و ضخامت آن را محکم کردیم که از سه ستون دیگر غافل شدیم و خیمه‌ای کج و معوج ساختیم آنگونه که فرزندانمان در ارتباطات خود، در زندگی خود و در‌ ... دچار مشکلات فراوان شدند.
● زنگ‌های کوتاه تفریح
در هر سنی که باشی، دوست داری لحظاتی را فارغ از آنچه که برایت به عنوان قید و شرط گذاشتند، راحت حرف بزنی، بخندی، بخوری و بازی کنی، خودت باشی، خودی که می‌خواهی باشی ...
وزیر آموزش و پرورش آفریقای جنوبی در یکی از سخنرانی‌های خود چنین می‌گوید “وقتی باد می‌وزد، عده‌ای به فکر ساختن دیوارند و عده‌ای دیگر آسیاب بادی می‌سازند.”
جمله ساده‌ای است، اما کسانی که آسیاب بادی می‌سازند، در واقع مصداق افرادی هستند که تهدیدها را به فرصت‌ها تبدیل می‌کنند. شاید وزش باد موجب خسارت شود اما ایجاد آسیاب زحمت را به رحمت تبدیل می‌کند. مدیران از جمله مدیران مدارس، دائما در مسیر بادهای تند یعنی تهدیدهای ریز و درشت هستند که هر کدام از این تهدیدها می‌تواند موجب کندی در کار و حتی فلج شدن سازمان مدرسه گردد، می‌پرسید این حرفها چه ربطی به موضوع ما دارد! لحظات دانش‌آموزان و در کنار هم بودن‌ها می‌تواند به تعامل اجتماعی و فرصت مناسب برای آموختن با یکدیگر بودن باشد و یا عکس این قضیه بستری نامناسب برای آموزش غلط و رد و بدل کردن‌های بی‌مورد مسائلی باشد که تهدید است و زحمت زیاد.
● زنگ‌های تفریح را چگونه شاد، سازنده و سودمند نماییم؟
در بحث آموزش، ما “آموزش پنهان” را گاه نادیده می‌گیریم در صورتی که اثربخشی “آموزش پنهان” شاید بیشتر از آموزش آشکار باشد. زنگ تفریح با مدیریت معاون مدرسه، مربی تربیتی، مربی بهداشت و مربی ورزش می‌تواند بسیار سودمند و مفید باشد و اثربخشی آن بیش از آموزش مستقیم نیز باشد.
● اولین گام و تفکر در مورد ساعات تفریح
یکی از مسائلی که در زنگ تفریح مدنظر است، آن هم در اولین زنگ تفریح، رسیدگی به بعد جسمانی دانش‌آموز است. متاسفانه اکثرا از نظر تغذیه و صبحانه دچار مشکل می‌باشند و گاهی دانش‌آموزان بدون خوردن صبحانه به مدرسه می‌آیند. این امر بارها توسط معلمین گزارش شده است که ساعات اول گاهی کسلی دانش‌آموزان (به علت دیر خوابیدن در شب) و یا خشک بودن لبها و بوی دهان را (که ناشی از نخوردن صبحانه و عدم رعایت بهداشت است) نشان می‌دهد. لذا زنگ اول بهتر است اختصاص به تغذیه دانش‌آموزان داده شود و این امر مستلزم آن است که آموزش خانواده‌ها (از طریق آموزش خانواده، جلسات ملاقات با معلم، جلسات گردهمایی، انجمن و ...) و یا از طریق پیام‌های بهداشتی (کتبی و ارسال آن به منازل دانش‌آموزان) صورت گیرد و از طرفی:
۱) زنگ تفریح اول
▪ پخش یک موسیقی ملایم از بلندگوی مدرسه
▪ ارائه یک برنامه پیشنهادی تغذیه در نتیجه دادن شیر (یا آوردن آن توسط خود دانش‌آموزان یا فروش آن در مدرسه) به اضافه تغذیه سالم که از منزل آورده شده
▪ سیاست مناسبی که مربی بهداشت اجرا می‌کند، با تاکید بر داشتن و خوردن میوه بخصوص سیب
▪ در کنار دانش‌آموزان بودن و با نظارت بر تغذیه آنان و اهمیت استفاده از تغذیه مناسب را یادآور شدن
▪ بعد از زنگ تفریح و زمانی که صف بسته می‌شود تا به کلاس بروند، ارائه مطالبی در مورد تغذیه مناسب و اینکه یادآور شویم تعدادی را که صبحانه خورده‌اند و ازخوردن میوه و شیر هم پرهیز نمی‌کنند و به این صورت تشویق دانش‌آموزان فوق صورت می‌گیرد.
۲) زنگ تفریح دوم
معمولا زنگ تفریح دوم را طولانی‌تر می‌کنیم تا هم معلمین به استراحت بیشتری بپردازند و هم دانش‌آموزان به بازی بپردازند که “بازی، تفکر کودک است”.
می‌دانیم بازی نوعی از بیان خواسته‌های کودک است. او در بازی مشکلات عاطفی خود را منعکس نموده، سپس راه‌حلی برای غلبه بر آن پیدا می‌کند. بازی به کودک کمک می‌کند به خویشتن‌داری برسد. امکان رقابت‌های جسمانی و ایجاد اعتماد به نفس را در او افزایش می‌دهد. او موقعیت را تجربه می‌کند، حس کنجکاوی خود را ارضا می‌کند. بازی عاملی است برای ایجاد دوستی و مراودت با همکلاسی‌ها. در بازی با توجه به مانند‌سازی و تقلید به تمرین رفتارهای اجتماعی هم می‌پردازد و از طرفی خود را ملزم به رعایت قوانین و مقررات می‌کند و بازی ...
آپارتمان‌های کوچک اجاره‌نشینی و طبقات بالا را برگزیدن، عدم ساعت خالی اولیاء جهت بردن به پارک و از نظر یک عده زشت بودن بازی دخترها درانظار و ... دلایل دیگری است که دختران ما از یک خمودگی و عدم رشد حرکتی برخوردارند.
چه کنیم؟ “آسیاب بادی بسازیم” زحمت را به رحمت تبدیل کنیم.حیاط مدرسه هر چقدر هم کوچک باشد، فضای بهتری را برای دانش‌آموزان ایجاد می‌کند تا لحظاتی را در کنار دوستانشان به بازی کردن و لذت بردن بپردازد. لحظات شیرین زنگ تفریح بدون قید و شرط اضافی؛
▪ استفاده از نوارهای صوتی شاد و کودکانه و پخش آن از بلندگو و خواندن شعرها توسط دانش‌آموزان و بالا و پایین پریدن‌ها و تخلیه هیجانی آنها “مثل شعرهای عمو پورنگ که بچه‌ها اکثرا می‌دانند با همراهی معاون و مربی ...”
▪ کشیدن چند خط بازی کف حیاط با رنگ‌آمیزی زیبا مثل مار و پله، منچ، دوز و ... به شکلی که راحت در هر قسمت ۶-۵ نفر سرگرم شوند. در کنار آنها ابتدا برای آشنا شدنشان نظارت و همکاری اولیاء مدرسه را می‌طلبد.
▪ بازی گروهی و یا انتخابی از دانش‌آموز. دور تا دور مدرسه بچه‌ها یا ایستاده یا نشسته حلقه می‌زنند و می‌توان با انتخاب از هر کلاس و بازی‌هایی مثل گونی بازی (پاها را در گونی می‌کنند و با گونی می‌دوند و مسابقه می‌دهند) طناب بازی، دو و ... را انجام داد. البته این بازیها در زمانی که دانش‌آموزان به علت ریزش باران و یا برف در کلاس می‌مانند نیز می‌تواند از طریق تخته کلاس و تغییر دادن نوع بازی انجام گیرد مثل “جای چی با چی عوض شده” برای بالا بردن حس دقت و توجه دانش‌آموزان.
در هر صورت زنگ بازی می‌تواند جایگزین زنگ تفریح شود چرا که شاید به قول ظریفی که می‌گفت “بازی، زندگی کودک نیست اما تمام زندگی کودک، بازی است” به کودکانمان در کنار بازی، آموزش‌های مفیدی می‌دهیم.
۳) زنگ تفریح سوم
معمولا بعضی از مدارس یک زنگ تفریح کوتاه دیگر هم دارند که نزدیک به ساعت آخری روز است. نام این زنگ را زنگ نظارت بر ارتباط یا آموزش سکوت می‌گذاریم. ازاین زنگ جهت نظارت بر رفتار و حرکات آنان و یافتن راه‌حل‌هایی جهت مقابله با رفتارهای نامناسب استفاده می‌کنیم. در این زنگ دانش‌آموز نه قیدی برای تغذیه دارد نه قیدی برای بازی. خودش انتخاب می‌کند که انتخاب نشانه بزرگ شدن و رسیدن به کمال است و با آزاد گذاشتن او حق انتخاب را به او می‌دهیم؛
می‌تواند به خوردن و حرف زدن با همکلاسی‌ها یا معاون مدرسه و مربی ... بپردازد.
می‌تواند به بازی و به قول خودش ورجه وورجه کردن بپردازد.
می‌تواند درس بخواند و به مطالعه کتاب در کتابخانه و ... بپردازد.
می‌تواند قدم بزند، راه برود، فکر کند، در خودش باشد، درد دل کند و ...
● سه زنگ تفریح با چه اهدافی؟
۱) نوع تغذیه مناسب را آموزش دادن
۲) رسیدگی به وضعیت جسمانی دانش‌آموزان
۳) رشد همه جانبه کودکان و یادگیری با هم بودن و رسیدن به تعامل اجتماعی
۴) شناخت دانش‌آموز از نظر جنبه‌های مختلف زیستی، فرهنگی، حرکتی، اجتماعی و ...
۵) ایجاد حس دوستی و معاشرت با دیگران و به عبارتی ساختن انسان‌های اجتماعی
۶) ایجاد حس رقابت در کنار رفاقت و دوری از حسادت و کاهش ستیزه‌جویی
۷) آنچه که در درون خود به صورت آگاه یا ناخودآگاه دارد، به صورت بازی درآورده و مقاصد و امیال خود را با کسب لذت به پالایش و برون فکنی می‌رساند.
۸) خندیدن، شاد بودن، لذت بردن و در نتیجه بالا رفتن راندمان کار در کلاس
۹) رعایت اصول و مقررات یا به عبارتی یک تمرین اشتراکی در جهت پیروی از نظم و قانون
۱۰) انتقال فرهنگ و سنن و بازسازی آن
۱۱) درک شکست و برخورد مناسب و منطقی با آن در نتیجه سازگاری و مطابقت با شرایط
● سخن آخر
در کنار ما چهار دیواری است به نام مدرسه. کودکانی در آن به تحصیل مشغولند که به جز روزهای امتحان (آنهم ما مقصر هستیم) در بقیه اوقات‌ شاداب و خوشحال هستند. این شادابی و حضور را در مدرسه سبزتر و زیباتر کنیم. با تامین صحیح اوقات آنها و استفاده از طرح‌های جدید و نو که ایستایی موجب رکود است و توقف و حرکت و نوآوری باعث تلاش و شادابی و طراوت بیشتر. مدرسه را می‌سازیم آنگونه که باید ساخته شود؛ با سه ویژگی حساس، فعال و خلاق بودن.
رفعت رضایی (معاون دبستان نور دانش - منطقه ۷ تهران)

تاریخ ارسال پست: شنبه 21 دی 1398 ساعت: 15:45
می پسندم نمی پسندم

اهمیت بازی

  اهمیت بازی

کودک بدون بازی و بازیچه مانند ماهی بدون آب است . جامعه شناسان بازی را برای رشد اجتماعی کودکان ضروری میدانندوبه نظر آنها بازی جزئی از زندگی انسان از بدو تولد تا زمان مرگ است .
اگر تحليل دقيقي روي بازي كودك در خردسالي ودوره ی دبستانی داشته باشيم، مي‌توانيم تا حد زيادي شخصيت او را در بزرگسالي بيابيم؛ خشونت، كمرويي، عصبي بودن، ترس و وحشت و عدم اعتمادبه‌نفس در بزرگسالان جزو مواردي هستند كه در بازي‌هاي كودكانه اين افراد قابل كشف مي‌باشند و اگر در همان دوران به كمك كودكان برويم، در بزرگسالي با مشكلات كمتري روبه‌رو خواهندشد.

تاریخ ارسال پست: شنبه 21 دی 1398 ساعت: 15:38
می پسندم نمی پسندم

شیرین کاری ها

شیرین کاری ها

از خصوصیات این فعالیت ها این است که بچه ها می توانند به وسیله آنها توانایی های خود را بیازمایند. در شیرین کاری ها با به کارگیری عضلات بزرگ بدن، موجبات رشد بدنی، نرمش و انعطاف پذیری، ازدیاد قدرت و کنترل بدن و تعادل فراهم می شود.

در هنگام اجرای این بازی ها نکات زیر باید رعایت شود

1.       شیرین کاری ها باید از فعالیت های ساده شروع و به تدریج پیچیده تر شود.

2.       برای انجام هر شیرین کاری باید به بچه ها فرصت کافی داده شود.

3.       در این بازی ها تنها پیشرفت فردی مطرح است نه رقابت


تاریخ ارسال پست: شنبه 21 دی 1398 ساعت: 15:37
می پسندم نمی پسندم

بند بازی

بند بازی

هدف : حفظ تعادل  کلاس : اول تا پنجم

روش اجرا : بدن را کاملا راست نگه دارید و به آهستگی روی خط کج وممتدی که روی زمین کشیده شده است راه بروید . برای حفظ تعادل دست ها را به طرفین باز کنید . ( می توان هنگام راه رفتن کتابی روی سر بگذارد).


تاریخ ارسال پست: شنبه 21 دی 1398 ساعت: 15:34
می پسندم نمی پسندم

زور آزمایی بوسیله فوت کردن

بازی های دبستانی ( بازی های کلاسی )

زور آزمایی بوسیله فوت کردن

هدف بازی : تقویت عضلانی بدن وتمرکز اعصاب

تعداد بازیکنان : دونفر   دونفر   

وسایل لازم بازی : میز آموزگار ودوعد د توپ کوچک

شرح ونحوه ی اجرای بازی:

هر یک دانش آموز در کنار میز آموزگار روبه روی هم و یک توپ کوچک دروسط  قرار می گیرند .با سوت معلم  شروع به فوت کردن می کنند .هر کس بتواند توپ را بیشتر به طرف حریف مقابل ببرد یا دروازه بزند برنده است .تمام دانش آموزان دوبه دو با هم بازی می کنند .


تاریخ ارسال پست: شنبه 21 دی 1398 ساعت: 15:32
می پسندم نمی پسندم

بازی با اعداد

بازی های دبستانی ( بازی های کلاسی )

بازی با اعداد

هدف: سرعت عمل، دقت و هماهنگی عصبی عضلانی

کلاس: اول تا پنجم                     

تعداد: همه کلاس

شکل بندی: نشسته سر جای خود منتظر نوبت

شرح بازی و اجرا: مربی روی تخته کلاس دو دایره کنار هم کشیده و در داخل هر دایره اعداد 1 تا 9 را می نوسید سپس  دو نفر از بچه ها را پای تخته می آورد و آنها را پشت به اعداد و روبه کلاس قرار می دهد و سپس با گفتن یک عدد ، بچه ها باید سریع برگشته و دست روی عدد مورد نظر بگذارند سه بار این کار انجام می شود و هر نفری که 2 بار سریع تر انجام داد به مرحله بعد می رود و این کار تا اینکه تمام دانش آموزان بیایند ادامه می یابد سپس کسانی که به مرحله بعد رفتند بازی را ادامه می دهند تا اینکه یک نفر به عنوان نفر اول باقی بماند.


تاریخ ارسال پست: شنبه 21 دی 1398 ساعت: 15:31
می پسندم نمی پسندم

امدادی بالا و پایین

بازی های دبستانی ( بازی های امدادی )

امدادی بالا و پایین

هدف : تسلط بر توپ، انعطاف پذیری، حس همکاری و دقت

کلاس : چهارم و پنجم

تعداد : کلاس در دو گروه یا بیشتر

وسیله : یک توپ بازی برای هر گروه

شکل بندی : پشت سر هم ( ستونی )

 

 

نحوه اجرا

نفر اول هر گروه توپ را دو دستی از بالای سر به نفر پشت سری می دهد، نفر دوم نیز توپ را گرفته و از بین پاهایش به نفر پشت سری خود رد می کند که او نیز از روی سر به نفر بعدی و به همین ترتیب تا نفر آخر که بعد از دریافت توپ بلافاصله از سمت چپ به جلوی گروه خود دویده و دذ اول ستون قرار می گیرد و همه نفرات به اندازه یک نفر به عقب حرکت می کنند . باز به همان ترتیب توپ به جریان گذاشته می شود. نفر اول باید همیشه توپ را از بالای سر رد کند . گروهی که زودتر به حالت اولیه برگردد برنده است.


تاریخ ارسال پست: شنبه 21 دی 1398 ساعت: 15:30
می پسندم نمی پسندم

حیوان لنگ

بازی های دبستانی ( شیرین کاری ها )

حیوان لنگ

هدف : حفظ تعادل وانعطاف پذیریکلاس : اول تاپنجم

روش اجرا : چهار دست وپا روی زمین در حالی که یکی از پاها بالا نگه داشته شده است با سرعت روی یک پا و دست بدوید(راه بروید )


تاریخ ارسال پست: شنبه 21 دی 1398 ساعت: 15:28
می پسندم نمی پسندم

رگبار توپ

بازی های دبستانی ( بازی های متنوع )


 

 

رگبار توپ

اهداف : پرتاب ها و گرفتن ها

تعدادبازیکن: همه کلاس در 2 گروه یا بیشتر

کلاس: اول تا پنجم

ابزارلازم: 10 تا 15 عدد توپ پلاستیکی یا توپ والیبال کم باد

محوطه بازی: 15 × 15 متر

شرح بازی و نحوه اجرا : مربی بچه ها را به گروه های 4 یا 5 نفره تقسیم کرده و هر کدام را در یک طرف محوطه بازی قرار داده و خطی را به عنوان مرز بین دو گروه در وسط زمین معین میکند سپس به تعداد مساوی بین دو گروه توپ تقسیم می کند و بعد از آن با صدای سوت بچه ها توپ ها را به سوی زمین مقابل پرتاب می کنند و این کار تا مدت معینی ( مثلا 1 دقیقه ) ادامه می یابد سپس تعداد بازی متوقف شده و تعداد توپ های موجود در داخل زمین هر گروه شمارش می شود  گروهی که تعداد کمتری توپ در زمینش باشد برنده بازی خواهد بود و سپس گروه های بعدی به همین شکل در بازی شرکت می کنند.


تاریخ ارسال پست: شنبه 21 دی 1398 ساعت: 15:28
می پسندم نمی پسندم

الا کلنگ - شیرین کاری

بازی های دبستانی ( شیرین کاری ها )


 

 

الا کلنگ

هدف : هماهنگی ، تقویت سرعت عمل و عکس العملکلاس : اول و دوم

روش اجرا : هم بازی ها روبروی هم می ایستند و دست همدیگر را گرفته و در حالیکه یکی از آنها ایستاده است هم بازی دیگر تا جایی که بتواند روی زانوهایش می نشیند. سپس بلند شده هم بازیش عمل اورا تکرار می کند.

 

 

چرخ خاک کشی

هدف : تقویت عضلات دست ،کتف و کمر کلاس : دوم تا پنجم

روش اجرا : هم بازی هاپشت سر هم می ایستند نفر جلو دست هایش را صاف روی زمین می گذارد . نفر پشت سری پای او را از مشت یا زانو گرفته از زمین بلند می کند ، نفر جلویی که  روی دست هایش قرار گرفته با دست های خود به طرف جلو حرکت می کند هم بازی هاپشت سری دنباش می رود. تکرار همین عمل با تغییر جا ادامه می یابد.


تاریخ ارسال پست: شنبه 21 دی 1398 ساعت: 15:8
می پسندم نمی پسندم

رفيق تو رو كي برد؟؟؟

  • نام بازی: رفیق تو را کی برد؟
  • اهداف کلی:  تقویت تعادل  و استقامت جسمی، تقویت حس حدس و تجسم
  • اهداف جزئی: استفاده صحیح از اوقات فراغت
  • تعداد بازیکن: حداقل 8 نفر
  • سن بازیکنان: 9 الی 14 ساله
  • ابزار لازم: ندارد
  • محوطه بازی: حداقل یک اتاق

 

شرح بازی:

 

بچه ها به دو گروه مساوی تقسیم می شوند. به قید قرعه یا شیر و خط، دو گروه عقب و جلو مشخص می شوند و در فاصله ی یک متری پشت سر هم قرار می گیرند به طوری که نفرات گروه جلویی افراد گروه پشت سر خود را شناسایی کرده اند و به نام می شناسند.

حال دستهای خود را مانند دوربین جلو چشمان خود قرار می دهند تا به غیر از روبرو جایی را نبینند.

یک نفر از گروه عقب پیش آمده و یواشکی با یک انگشت خود یکی از افراد گروه جلویی را هل داده و به پیش می برد. یکی از رفقایش می گوید: (رفیق تو را کی برد؟) و او باید جواب دهد: فلانی، که اسم یکی از نفرات گروه عقبی می باشد.

چنانچه فلانی، درست اسم همان فردی باشد که او را پیش می برد آنگاه از همانجا سوار بر پشت هل دهنده می شود و تا خط گروه خود سواره می آید. و دو گروه سر جای خود انجام وظیفه می کنند.

اما اگر اسم مذکور درست نبود و غلط از آب درآمد باید همان بازیکن گروه جلویی نفر هل دهنده را تا خط گروه خودشان بیاورد که ضمناً جای دو گروه و نقش آنها عوض می شود.

  • نکات: در این بازی به هنگام سوارکاری، تفاوت هیکل ها، بازیکنان ریزنقش را دچار اشکال خواهد کرد. پس لازم به نظر می رسد مربی هنگام برگزاری بازی، از کودکان هم سن و سال و هم قد و قواره استفده کند.

 

  • نتیجه بازی: کودک با اجرای این بازی ضمن تمرکز حواس دقت نظر را پرورش داده و قدرت تجسم را بارور می کند.

تاریخ ارسال پست: شنبه 21 دی 1398 ساعت: 15:7
می پسندم نمی پسندم

نکاتی درباره بازی های دبستانی

نکاتی درباره بازی های دبستانی

کودکان به هنگام بازی بخشی از نیروی فکری و بدنی خود را به کار می‌گیرند و بازی را بخشی از زندگی عادی خویش به حساب می‌آورند، ولی نباید فراموش کرد که در این نوع فعالیت‌ها کودک به هیچ وجه خود را مجبور به انجام آن احساس نمی‌کند و از آن لذت می‌برد. 
در فرهنگ‌نامه  بازی به صورت‌های ذیل تعریف شده است: 
الف) حرکت، جنبش و فعالیت به مثابه حرکت عضلات. 
ب) آزادی یا محدوده‌ای برای حرکت یا جنبش. 
ج) فعالیت یا تمرین برای سرگرمی، تفریح یا ورزش. 

● فواید بازی 
بازی فواید بسیار دارد که می‌توان آن‌ها را به اختصار در سه بخش بیان کرد. 
۱) جسمانی 
۲) عقلانی 
۳) اجتماعی و عاطفی 
فعالیت‌های دسته‌جمعی در بازی‌ها به کودکان کمک می‌کند تا به بیان احساسات و مکنونات قلبی که از روح لطیف و بی‌آلایش آن‌ها سرچشمه می‌گیرد، بپردازند. هیجانات، کمبودها و ترس‌های خود را از دل بیرون بریزند و به فراموشی بسپارند. کودکی که به هنگام بازی قایم‌باشک، برای یافتن دیگران حتی به بیغوله‌های تاریک سر می‌کشد و در مکان‌ها و زیر سقف‌های متروکه تنها به جستجو می‌پردازد در واقع به طور غیرمستقیم ترس‌های موهومه کودکانه را از تاریکی و تنهایی، از وجود خود دور می‌سازد. کودکان قادر نیستند که آنچه را احساس می‌کنند به طور روشن و واضح بیان کنند. ترتیب دادن بازی‌های نمایشی و همچنین استفاده کودکان از ابزار و وسایل بازی‌های فردی در بیان احساسات و افزایش خزانه لغات و مفاهیم کلمات آن‌ها را کمک خواهد کرد.پژوهش‌های روانشناسی و تعلیم و تربیتی نشان می‌دهد که آغاز رشد آفرینندگی و ایجادگری در کودکان در سنین آمادگی پیش از دبستان است. در این سن، فعالیت‌ کودک نسبت به دوران خردسالیش، تغییر می‌یابد و روابط جدیدی میان تفکر و عمل وی پدید می‌گردد. 
بازی، عمده‌ترین شکل فعالیت کودک و مناسب‌ترین آن برای بروز و رشد استعداد ایجادگری او به شمار می‌رود. بازی در کودک تحول ایجاد می‌کند. 
بازی نقش بزرگی در زندگی و رشد کودک دارد. ضمن بازی بسیاری از خصوصیات مثبت آنان پرورش می‌یابد. اخذ نتایج تربیتی مطلوب از بازی به میزان زیادی وابسته به کاردانی مربی و آموزگار، آشنایی او با حیات و خصوصیات سنی و خود ویژگی‌های خردسالان، رهبری صحیح و مطابق با اسلوب بازی‌های گوناگونست. 
تأمین خوشبختی کودکان، وظیفه‌ای مقدس و شریف برای انجام این وظیفه است. برای این کار باید قبل از هرچیز در دبستان‌ها، همه گونه شرایط رشد و پرورش کودک فراهم شود، باید کودکان را گرامی داشت، به آن‌ها توجه کامل کرد، عاقلانه و ماهرانه در تعلیم و تربیتشان کوشید.لذا در راستای تقویت مهارت خواندن و رفع اختلالات یادگیری دانش‌آموزان بازی‌های آموزشی برای پایه‌های اول، دوم و سوم دبستان پیشنهاد می‌شود. 
● پایه اول طریقه گروه‌بندی 
▪ بازی با توپ 
ابتدا افراد به صورت حلقه‌ای می‌ایستند و با روش‌های مختلف گروه‌بندی می‌شوند مانند روش زیر: 
افراد با توجه به نام خانوادگی خود با اولین حرف آن یک اسم برای خود انتخاب کرده و با صدا کردن آن اسم باید توپ را به طرف آن پرتاب کنند. مثلاً در دور اول اسم میوه و در دور دوم اسم حیوان و... در هر دوره افراد با توجه به تعداد گروه‌ها بیرون آمده و تشکیل گروه می‌دهند. 
▪ بازی 
- ابتدا افراد پشت به پشت هم روی صندلی می‌نشینند. 
- به افراد بدون آنکه پشت سری آن متوجه شود اشیاء مختلف را داده مانند (عدد، ستاره، دکمه، حیوان،....) 
- هر یک از افراد به نوبت اشیا یا ابزاری که در دست دارد برای پشت سری خود توصیف می‌کند به صورت مشاهده و نه استنباطی، طرف دیگر شکل آن را به طوری که می‌شنود روی کاغذ ترسیم کرده و به عکس. مثلاً شکل دکمه. دایره‌ای است که روی آن برجستگی دارد و در زیر آن سوراخی کوچک دارد و برای پوشش به کار می‌رود. 
- در پایان کار، افراد شکل‌های کشیده شده و اشیا را به هم نشان می‌دهند. 
- افراد به هم توضیح می‌دهند که اگر به گونه‌ای دیگر توضیح می‌داد، شاید متوجه آن می‌شد، 
▪ نتیجه‌گیری از این بازی 
دقت نظر، همکاری گروهی دو نفره، تفکر، تقویت مهارت دست برای نقاشی کردن، اعتماد به نفس، شهامت گفتن، تجسم خیالی 
- افراد در گروه‌های خود نشسته و درباره اشیا با هم صحبت کرده و جنس آنها را مشخص می‌کنند. مثلاً کدام یک نرم و کدام زبر و کدام یک از آنها جذب آهن ربا می‌شوند و... 
▪ کار عملی 
۱) مرحله (۱) 
- ابتدا دو ورقه سفید را به دو قسمت مساوی تقسیم می‌کنیم. 
- روی یکی از ورقه‌ها تصاویر جانوران یا اشیا را می‌کشیم و روی یکی دیگر حروف الفبا یا اعدادی را می‌نویسیم و به تعداد گروه‌ها تکثیر می‌کنیم. 
نکته: اگر از حروف الفبا استفاده می‌کنیم باید حروفی را انتخاب کنیم که در آن حیوان یا شی به کار رفته باشد. مثلاً (د: سبد) 
- به هر گروه یک برگه از تصویرها ویک برگه از اعداد یا حروف الفبا را می دهیم. 
- در ابتدا افراد باید این برگه‌ها را قیچی کرده و به صورت کارت دربیاورند. 
- افراد باید فکر بکنند که کدام یک از این اعداد یا حروف مربوط به تصاویر است و طوری آنها را ارتباط بدهند که درآخر هیچ حرف وهیچ تصویر اضافی نیاید. 
- هر تصویری باید یک حرف یا عدد را داشته باشد و به صورت زوج دو تا دو تا باشند. 
- تصاویر و حروف یا اعداد را به صورت پشت به پشت به هم می‌چسبانند به طوری که مثلاً تصویر سبد در یک طرف کارت باشد و حرف (ب) در پشت آن در طرف دیگر باشد. 
۲) مرحله (۲) 
- کارت‌ها را روی هم گذاشته به صورتی که تصویرها رو باشد و اعداد یا حروف در زیر باشد. 
- هر یک از افراد گروه به ترتیب باید یکی از کارتها را بردارد به طوری که عدد یا حرف زیرآن را نه خود فرد و نه دیگر اعضای گروه ببینند. 
- آن فرد باید حدس بزند که در زیر این تصویر چه عدد یا حرفی می‌تواند باشد اگر حدس آن درست بود کارت را برای خود نگه می‌دارد و اگر اشتباه بود کارت را در زیر کارت‌های دیگر می‌گذارد. 
- بعد از دور اول در دور دوم این کار تکرار می‌شود و اگر در دور بعد (دور دوم) فردی نتوانست درست حدس بزند، دیگر اعضای گروه می‌توانند به او کمک کنند یا خود فرد انتخاب کند که چه کسی از گروه به او کمک کند. 
- در پایان مرحله ۲ هیچ کارتی روی میز نمی‌ماند و هر یک از اعضای گروه ۱ تا ۳ کارت دارند. 
در راستای تقویت مهارت خواندن و رفع اختلالات یادگیری دانش‌آموزان پایه دوم بازی‌های آموزشی زیر پیشنهاد می‌شود: 
ـ طریقه گروه‌بندی بازی با توپ 
ابتدا افراد به صورت حلقه‌ای می ایستند و برای خود اعداد زوج یا اعداد فرد را انتخاب می کنند و باگفتن عدد مورد نظر توپ را پرتاب کرده و با توجه به تعداد گروهها افراد بیرون آمده و تشکیل گروه می‌دهند. 
برای سهولت کار بهتر آن است که افراد کلمات رانوشته و به گردن خود آویزان کنند. این بازی را می‌توان با جمع اعداد ریاضی نیز انجام داد. مثلاً توپ دست عدد ۸ است و مربی عدد ۱۵ را می‌گوید عدد ۸ باید توپ را به عدد ۷ پرتاب کند. 
- برای سهولت کار بهتر آن است که افراد اعداد رانوشته و از گردن خود آویزان کنند. 
▪ بازی 
- ابتدا دو روزنامه دیواری تهیه کرده که در یکی از آنها محیط آلوده کشیده شده باشد و در دیگری محیط سرسبز رسم شده باشد. 
- هر یک از افراد یک جانور در محیط آلوده مثل موش و یک جانور درمحیط سرسبز مثل مرغابی تهیه کند. 
- پشت و رو کردن روزنامه‌ها و زدن آنها روی دیوار بدون اینکه کسی از افراد متوجه بشود. 
- افراد هر گروه بدون اطلاع از شکل روزنامه‌ها باید حیوانات را به دو دسته تقسیم و در زیر روزنامه‌ها بزنند 
- برگرداندن روزنامه‌ها بعد از آنکه افراد گروه حیوانات خود را در زیر هر روزنامه زدند. 
- قرار دادن و اصلاح کردن حیواناتی که به طور اشتباه قرارداده بودند در زیر روزنامه‌ها. 
- گذاشتن حیوانات توسط سرگروه‌های هر یک از گروه‌ها در جای مناسب و محل زندگی خود حیوانات. 
- نتیجه‌گیری کردن در گروه‌ها از انجام این فعالیت وتهیه گزارش از کار خود و دلیل آوردن و مطرح کردن سوالاتی از قبیل اینکه چرا سگ یا گربه در محیط آلوده زندگی می‌کند و پاسخ دادن به اینگونه سؤالات توسط گروه‌های دیگر 
- در پایان افراد گروه احساس خود را نسبت به انجام این فعالیت بیان بکنند. 
در راستای تقویت مهارت خواندن و رفع اختلالات یادگیری دانش‌آموزان پایه سوم، بازی‌های آموزشی زیر پیشنهاد می‌شود: 
● پایه سوم 
▪ طریقه گروه‌بندی 
ابتدا افراد به صورت حلقه‌ای می‌ایستند و به ترتیب می‌شمارند ۱... ۲... ۳... ۴ وقتی به شماره ۵ رسیدند آن فرد باید اسم یک حیوان دوزیست را نام ببرد، همینطور وقتی به عدد ۱۰... ۱۵... ۲۰ و... رسیدند تا پایان و در آخر تمام کسانی که نام یک حیوان دوزیست را مثال زدند، بیرون بیایند و تشکیل گروه دهند. 
ـ دور اول: پستانداران 
ـ دور دوم: پرندگان 
ـ دور سوم: خزندگان 
ـ دور چهارم: دوزیستان 
ـ دور پنجم: ماهی‌ها 
▪ کاربرد 
این بازی را می‌توان در انشانویسی نیز انجام داد که افراد کلماتی را به دلخواه بگویند و بعد از تشکیل گروه افراد کلمات خود را کنار هم گذاشته و جمله با مطلبی را بیان کنند. 
بازی(۱) 
ابتدا افراد را به ۵ گروه تقسیم کرده و آنها را به پشت و به صورت حلقه‌ای قرار می‌دهیم. 
ـ گردنبند حیوانات را که در ۵ گروه دوزیستان، پرندگان، خزندگان، پستانداران، ماهی‌ها از قبل آماده کرده‌ایم بدون اینکه افراد ببینند به گردن آنها از پشت آویزان می‌کنیم. 
ـ بهتر آن است که به صورت پراکنده حیوانات مختلف را به افراد بدهیم. 
ـ افراد باید با اشاره و بدون گفتن کوچکترین سخنی یکدیگر را راهنمایی کرده تا از حیوانی که در پشت گردن آن آویزان است، مطلع شود و هم گروهی خود را پیدا بکند. 
ـ بعد از تشکیل گروه‌ها افراد هر گروه باید درباره جانداری که در دست دارند بحث کنند، مثل این که این جاندار در کجا زندگی می‌کند، پوشش بدن آن از چیست و... 
ـ هرگروه حیوانات خود را روی تکه مقوایی چسبانده و زیر هر حیوان توضیحات لازم را می‌نویسد. 
ـ در پایان کار، سرگروه هر گروه درباره حیوانات توضیح می‌دهد و بقیه گروه‌ها می‌توانند سوالات خود را مطرح بکنند. 
مثلاً اینکه چرا خفاش و نهنگ که به ظاهر پرنده و ماهی به نظر می‌رسند، جزء دسته پستانداران هستند. 
۲بازی(۲) 
ـ ابتدا افراد را گروه‌بندی می‌کنیم و به هر یک از اعضای گروه یک تکه کاغذ می‌دهیم. 
ـ هر فرد از گروه بدون آنکه بغل‌دستی آن متوجه شود، یک عدد سه رقمی با دورقمی را می‌نویسد. 
ـ بعد افراد هر گروه به ترتیب برای دیگر اعضای گروه خود عدد مورد نظر را به طور غیرمستقیم راهنمایی می‌کند تا بقیه افراد گروه به صورت فردی عدد را که باتوجه به توضیحات حدس می‌زنند یا در ذهن خود نگه می‌دارند. 
ـ بعد از اتمام کار اعضای هر گروه به ترتیب عدد خود را رو کرده تا دیگر اعضای گروه متوجه بشوند. 
مثلاً عدد ۸۷۲ عددی هستم سه رقمی که یکانم کوچکترین عدد زوج می‌باشد و دهگانم فقط بر یک و خودش بخش‌پذیر است و صدگانم زوج است. 
ـ ممکن است بعضی از افراد گروه عدد مورد نظر را درست حدس نزده باشند در نتیجه به آن فرد می‌گویند که اگر به این صورت توصیف می‌کردی ما متوجه آن عدد می‌شدیم. 
ـ در پایان کار افراد اعداد خود را در هر گروه از بزرگ به کوچک نوشته و اعداد زوج و فرد را جدا می‌کنند. 
ـ بزرگترین یا مشکل‌ترین عدد را در هر گروه معین کرده و سرگروه‌ها برای دیگر گروه‌ها توضیح می‌دهند تا گروه‌های دیگر با مشورت هم آن عدد را حدس بزنند. پس از پایان بازی افراد می‌توانند درباره سئوالات زیر باهم بحث کنند: 
ـ کجای این برنامه برای گروه‌ها جالب و جذاب بود؟ 
ـ مشکلاتی که در توصیف و بیان عدد داشتند چه بود؟ 
ـ چگونه باید اعداد را توصیف کنند که زودتر به جواب درست برسند؟


تاریخ ارسال پست: شنبه 21 دی 1398 ساعت: 8:23
می پسندم نمی پسندم

نام بازی: بازی با اعداد - بازی کلاسی

● نام بازی: بازی با اعداد

 اهداف کلی: ایجاد انگیزه برای یادگیری اعداد و تمرکز حواس

 اهداف جزئی: رقابت سالم و سازنده

 تعداد بازیکن: 10 نفر

 سن بازیکنان: 8 الی 10 ساله

 ابزار لازم: ندارد

 محوطه بازی: یک کلاس یا یک اتاق

 شرح بازی: مربی یا معلم ورزش 10 نفر از بچه ها را به کنار تخته سیاه فراخوانده و می خواهد که به طور مرتب بایستند و حواسشان را جمع کنند ( این بازی به طور نشسته نیز عملی است.)

نفر اول با گفتن شماره ی یک بازی را شروع می کند . نفر دوم (دو) نفر سوم (سه) و ... هر کدام از بچه ها که به شماره های 5 و 10 می رسند بایستی به جای گفتن شماره ، کلمه ی (هوپ) را بگویند . چنانکه اگر کوچکترین مکث و اشکالی در ادای لفظ (هوپ) و یا ارقام داشته باشند از دور مسابقه خارج می شوند.

با خارج شدن او ، نفر بعدی ، باز مسابقه را از شماره ی (یک) شروع کرده و بازی ادامه می یابد. به تدریج با بروز اشکال ، یکی یکی از دور مسابقه کنار گذاشته می شوند تا آخرین نفر که بازی را بدون مکث و اشتباه به پایان رسانده ، برنده ی مسابقه شناخته شود.

 نتیجه بازی: با اجرای این بازی ، قدرت بیان و حافظه ی کودکان بالا رفته و سبب رشد ذهنی و تمرکز حواس آنها می شود و چون یک بازی دسته جمعی است ، موجب ایجاد روحیه جمع گرایی ، رفاقت ، رقابت سالم و نهایتاً تکوین شخصیت اجتماعی او می گردد

 


تاریخ ارسال پست: جمعه 20 دی 1398 ساعت: 12:43
می پسندم نمی پسندم

با توپ روی دایره - بازی محوطه باز

بازی های دبستانی ( امدادی )


 

با توپ روی دایره       

هدف : چابکی ، سرعت ، تقویت حس همکاری

کلاس : دوم تا پنجم

تعداد : کلاس در دو گروه

وسیله : دو عدد توپ یا چوب دو امدادی

شکل بندی : یک دایره برای هر گروه

طریقه اجراء: بعد از اینکه کلاس به دو گروه مساوی تقسیم شد طوری روی محیط دایره ها که قبلا بر روی زمین کشیده شده اند قرار می گیرند که فاصله آنها از یکدیگر زیاد نباشند. یکی از بازی کنان به عنوان داوطلب توپ را به دست گرفته و با سرعت پشت سر بچه ها (پشت دایره)شروع به دویدن میکنند و پس از اینکه یک دور کامل دوید توپ را به نفر بعدی که روی دایره ایستاده است میدهد و خود به جای او می ایستد و نفر دوم هم حرکت نفر اول را تکرار کرده و توپ را به نفر سوم میدهد و بازی به همین ترتیب ادامه پیدا میکند.

در این بازی ،گروهی برنده است که توپ را زودتر در دست اولین نفر آغاز کننده بازی قرار دهد.در این بازی میتوان به جای توپ از چوب دو امدادی نیز استفاده نمود.

نوع دیگر همین بازی: این امدادی شبیه امدادی دایره دایره است و با این تفاوت که دونده ها با حرکت مارپیچی طوری داخل و خارج میشوند که یک در میان از میان بچه های دور دایره رد شوند.


تاریخ ارسال پست: جمعه 20 دی 1398 ساعت: 12:40
می پسندم نمی پسندم

بساز و بساز - بازی محوطه باز

    گروه هاي شركت كننده در بازي در حالي كه در حياط مدرسه پراكنده هستند، درحال حركت دست مي زنند و مي گويند « بساز و بساز، چي بسازم».
    مربي هم مي گويد: يكي از اشكال هندسي يا علائم قراردادي، رياضي و يا اشكال دشوارتر مثلاً «مساوي» بساز بلافاصله اعضاي هر گروه يا تيم بايد با بدن هاي خود شكل مساوي را بسازند. هر گروه يا تيم كه زودتر شكل اعلام شده را بسازد يك امتياز كسب مي كنند. دوباره بازي ادامه پيدا مي كند و همه در حالي كه پراكنده شده و جمله « بساز و بساز، چي بسازم» را فرياد مي زنند، مربي شكل ديگري را اعلام مي كند. به عنوان مثال مي گويد مثلث بساز. بلافاصله اعضاي هر گروه و تيم با قرار گرفتن در اضلاع يك مثلث فرضي آن را مي سازند. دوباره گروهي كه شكل مثلث را ساخته امتياز كسب مي كند و بازي ادامه پيدا مي كند. در پايان بازي پس از جمع امتيازات، تيم يا گروه برنده اعلام مي شود.
    * تعداد اعضاي گروه ها بايد مساوي باشد.
    * هنگام گفتن جمله « بساز بساز، چي بسازم» بايد همه در حركت باشند.
    * هرگروه كه شكل را ساختند دسته جمعي اعلام آمادگي مي كنند. به اين ترتيب گروه آماده دسته جمعي مي گويند:گروه ( شماره يا نام گروه را مي گويند) آ - ما- ده.
    * اهداف پرورشي بازي
    شناخت بيشترعلائم قراردادي رياضي واشكال هندسي و در مراحل بالاتر اشكال طبيعي دشوارتر، تمرين قدرت هدايت ورهبري، سرگروهي تيم، تقويت هماهنگي و همبستگي گروهي، ايجاد تحرك و شور و نشاط.


تاریخ ارسال پست: جمعه 20 دی 1398 ساعت: 12:21
می پسندم نمی پسندم

بازی های بومی محلی

بازی های دبستانی ( بازی های بومی محلی )

ابتدا کودکان، در محوطه ی بازی جمع می شوند و یکی را به عنوان راهنما، انتخاب می کنند. راهنما، روی کاغذ اسامی بازیکنان را یادداشت و سپس به طور مخفی برای هر یک از آنها نام حیوانی را عنوان می کند (مانند: شیر، پلنگ، عقاب، ببر، ...) و روبروی اسمشان می نویسد. به طوری که هر یک فقط نام خود را بداند.
سپس در قسمتی از محوطه بازی دایره ای به شعاع یک متر رسم و توپ تنیس را در مرکز آن قرار می دهد. با فرمان راهنما، بازیکنان در محیط دایره با فواصل یکسان قرار می گیرند و حواسشان را جمع می کنند راهنما، عنوان یکی از آنها را با صدای بلند می گوید. مثلاً عقاب
فردی که نامش عقاب است، بایستی سریعاً توپ داخل دایره را بردارد و بازیکنان را نشانه گیری کند تا توپ به یکی از آنها اصابت کند و آنها نیز باید با سرعت تمام خود را از منطقه ی دایره دور کنند و با جای خالی دادن ها سعی نمایند تا توپ به آنها اصابت نکند.
اگر توپ پرتاب شده ی او، به هیچ یک از بازیکنان، اصابت نکند، یک امتیاز منفی می گیرد. ولی اگر بتواند یکی را هدف قرار دهد، یک امتیاز مثبت کسب می کند و بالعکس برای بازیکنی که مورد هدف قرار گرفته، یک امتیاز منفی منظور می گردد.
و شخص راهنما، همه ی این امتیازات را در برگ اسامی و عناوین یادداشت می کند و با فرمانی دیگر، دوباره همه ی بچه ها، روی محیط دایره با فواصل یکسان می ایستند و ...
راهنما با صدای بلند، مثلاً: شیر
و بازی با همان ترتیب اجرا می شود و تا دوست دارند و یا وقت تمام نشده می توانند ادامه دهند.
در خاتمه او، برنده ی اصلی بازی را اعلام می کند و ضمناً بازیکنانی که امتیاز منفی دارند، آنهایی را که امتیاز مثبت دارند، به عنوان جریمه روی کول خود گرفته و یک بار میدان بازی را دور می زنند.

  • نتیجه بازی: کودکان ضمن دستیابی به اهداف یاد شده، نوعی انعطاف حرکتی و رفتاری در آنها پدید می آید. این بازی همچون تمامی بازیهای تحرکی ضامن سلامتی و تقویت قلب آنهاست

تاریخ ارسال پست: جمعه 20 دی 1398 ساعت: 12:12
می پسندم نمی پسندم

نام بازی: مخفی کردن اشیا - بازی کلاسی

 نام بازی: مخفی کردن اشیا

 اهداف کلی: دقت و هوشیاری

 اهداف جزیی: ایجاد تمرکز حواس

 تعداد بازیکن: دانش آموزان یک کلاس (حداقل 10 نفر)

 سن بازیکنان: 7 الی 12 ساله

 ابزار لازم: یک مداد و یک مداد پاک کن

 محوطه بازی: جایی مانند کلاس درس

 شرح بازی: ابتدا مربی یا معلم به عنوان داور، چیزی مانند پاک کن و یا چیزی را که بتوان پنهانش کرد، بچه ها نشان می دهد تا همه ببینند. سپس یکی از شاگردان، به عنوان جوینده انتخاب و به بیرون از کلاس می رود تا آن را مخفی کنند.

 

آنگاه وارد کلاس شده و اقدام به جستجو می کند. در این حال، داور ضمن نگاه کردن به ساعت با ایجاد صدای تق تق تق، با مداد (یا خودکار) روی میز، جوینده را به طرفش هدایت می کند بدین صورت که با نزدیک شدنش به پاک کن (یا شیء مخفی شده)، صدای تق تق شدیدتر شنیده می شود و هرچه از آن فاصله می گیرد، صدای آن آرام و آرام تر می شود. چنانچه اگر تا پایان وقت مقرره (مثلاً: 5 دقیقه) جوینده بتواند آن را پیدا کند از سوی همکلاسی ها تشویق و در دور بعدی، نقش داور را بازی خواهد کرد و بدین ترتیب همه دانش آموزان، به نوبت بازی را انجام خواهند داد.

بدیهی است در لحظات جستجو، سایر همکلاسی ها نبایستی با اشاره، جوینده را ارهنمایی کنند وگرنه خود او و نفر جستجوگر، از اجرای بازی محروم خواهند شد.

 نتیجه بازی: در این بازی، چنانچه اگر جوینده حواس خود را کاملاً جمع کند و با توجه به صدای تق تق ایجاد شده توسط داور مسیر خود را تعیین کند زودتر از زمان تعیین شده شیء 

 


تاریخ ارسال پست: جمعه 20 دی 1398 ساعت: 12:10
می پسندم نمی پسندم

پاس کاری - بازی محوطه باز

پاس کاری

 

هدف: تسلط بر توپ ( گرفتن ها و پرتاب ها )

کلاس: چهارم و پنجم

تعداد: همه کلاس ( 2 تا 4 ردیف )

وسیله: 2 تا 4 عدد توپ کم باد والیبال یا پلاستیکی

شکل بندی: ردیف ها روبروی هم در حالی که یک راهرو در وسط قرار دارد

شرح بازی و اجرا: توپ بین دو ردیف به شکل پاس دو دستی انداخته می شود.

انواع دیگر همین بازی

1 ) پاس یک دستی ( با دست راست یا چپ )


تاریخ ارسال پست: جمعه 20 دی 1398 ساعت: 11:26
می پسندم نمی پسندم

خرگوش بی لانه - بازی محوطه باز

خرگوش بی لانه

اهداف : چابکی

تعدادبازیکن: همه کلاس

کلاس: سوم تا پنجم

شرح بازی و نحوه اجرا : مربی پس از توضیح بازی برای بچه ها ، آنها را سازماندهی می کند بدین صورت که دو نفر دست هم را گرفته و نفر سوم در بین آنها قرار گرفته ( به شکل یک لانه ) که تمامی بچه ها بدین صورت در نقاط مختلف زمین استقرار می یابند و دو نفر از بچه ها یکی به عنوان خرگوش و دیگری به عنوان گرگ در بیرون از محوطه بازی قرار دارند که با فرمان مربی خرگوش فرار کرده و گرگ نیز به دنبال او می رود که خرگوش به سمت لانه ها رفته و به داخل لانه ای می رود به محض ورود خرگوش ( بی لانه ) به داخل لانه فردی که داخل لانه قرار دارد بیرون آمده و از دست گرگ فرار می کند و اگر گرگ خرگوش را بگیرد جای او با خرگوش عوض می شود و این بازی ادامه می یابد البته با فواصل زمانی معین نفرات وسط با دو نفر دیگر به ترتیب تعویض می شوند.


تاریخ ارسال پست: جمعه 20 دی 1398 ساعت: 11:12
می پسندم نمی پسندم

کیل و به ردان - بازی محوطه باز

کیل و به ردان

این بازی که یک نوع بازی گروهی است به دو گروه مساوی بازیکن و یک زمین مسطح مستطیل و شش تا سنگ که سه تا یک طرف و سه تا طرف دیگر توسط گروهها عمود بر زمین قرار می دهند . رویه بازی بدین قرار است که هر کس زودتر سه تا سنگ خود را عمود کنند شروع کننده بازی هستند و هر کدام امتیاز یک بار قرار دادن سنگ های عمود شده طرف مقابل را دارند با زدن هر یک از سنگ های عمود شده توسط افراد یک امتیاز داده می شود و این ادامه پیدا می کند تا سنگ ها را به زمین بزنند و یک امتیاز را به دنبال دارد اگر سه بار سنگ های طرف مقابل را بزنند یکی از افراد گروه مقابل را از گردونه خارج می کنند و این کار تا برکنار کردن تمام افراد گروه ادامه دارد .


تاریخ ارسال پست: جمعه 20 دی 1398 ساعت: 11:9
می پسندم نمی پسندم

دور بزن برگرد - بازی کلاسی

دور بزن برگرد

هدف: چابکی ، سرعت ، تقویت حس همکاری

کلاس: دوم  تا چهارم

تعداد: کلاس در دو گروه یا بیشتر

شکل بندی: در ردیف های پشت سرهم در یک گروه

شرح بازی و اجرا: روی کف کلاس به فاصله یک متر یا بیشر از اولین ردیف، علامتی گذاشته می شود، با فرمان مربی اولین نفر هر گروه به سرعت به طرف علامت رفته و آنرا دور می زند، همزمان با او افراد گروه ، یک جایگاه جلو می آیند. نفر مزبور در مراجعت با دست به نفر بعدی خود زده ، به میز آخر رفته می نشیند. نفر بعدی همان حرکت را شروع می کند. بازی ادامه پیدا می کند تا موقعی که سرگروه مجددا در سر میز خود مستقر گردد. هر گروهی که بازی را زودتر تمام کرد برنده بازی خواهد شد.


تاریخ ارسال پست: جمعه 20 دی 1398 ساعت: 11:6
می پسندم نمی پسندم

پرتاب کن و بشین - بازی محوطه باز

پرتاب کن و بشین

هدف: تسلط بر توپ ( گرفتن ها و پرتاب ها )

کلاس: چهارم و پنجم

تعداد: کلاس 2 تا 4 ردیف ( متناوب )

وسیله : 2 تا 4 توپ کم باد پلاستیکی

شکل بندی: ستونی پشت سرهم یا نشسته منتظر نوبت

شرح بازی و اجرا: اولین نفر هر ردیف رو به بچه ها می ایستد و با فرمان مربی توپ را به نفر دوم پرتاب می کند. او توپ را گرفته و بعد از برگرداندن به نفر پرتاب کننده بلافاصله خم می شود و می نشیندو اجازه می دهد تا توپ به نفری که پشت سر او قرار دارد برسد و او نیز بعد از گرفتن و پرتاب آن به نفر پرتاب کننده بلافاصله خم می شود تا توپ به نفر بعدی برسد. بازی به همین نحو تا نفر آخر ادامه می یابد. بعد از تمام شدن نفر اول جلو صف ، به آخر صف می رود و جایش را به نفر دوم می دهد. بازی آن قدر ادامه می یابد تا هر نفر بتواند یک بار در جلوی صف قرار بگیرد. ردیف یا پروهی که زودنر بازی را به پایان برساند برنده خواهد بود.


تاریخ ارسال پست: جمعه 20 دی 1398 ساعت: 11:4
می پسندم نمی پسندم

بالاتر - شیرین کاری - بازی کلاسی

بالابر

هدف :انعطاف پذیری ، قدرتیکلاس : اول تاپنجم

روش اجرا : دستها را به کمر بزنید ، زانو را تا جایی که ممکن است خم کنید پشت کاملا راست نگه داشته شود.


تاریخ ارسال پست: جمعه 20 دی 1398 ساعت: 10:37
برچسب ها : ,
می پسندم نمی پسندم

آزمایش خلبانی - بازی کلاسی

آزمایش خلبانی

هدف : تعادلکلاس : دوم تاپنجم

روش اجرا : به حالت ایستاده دستها را به طرفین به موازات شانه بالا برده ، یک پا را از زمین بلند کرده ، چشم ها را میبنندیم تا 10 ثانیه پا نباید روی زمین گذاشته شود.


تاریخ ارسال پست: جمعه 20 دی 1398 ساعت: 10:36
می پسندم نمی پسندم

مجسمه - بازی محوطه باز

مجسمه

هدف : سرعت ، سرعت عکس العمل   کلاس : اول تا پنجم

روش اجرا : بچه ها به شکل صف پشت خط شروع می ایستند ، مربی در فاصله تقریبی 20 متر از آنها قرار می گیرد . با سوت اول یا دست زدن مربی ، بچه ها به سوی او می دوند و با سوت دوم ، همه باید مانند مجسمه بی حرکت در جای خود بایستند. هر فردی که حرکت اضافه انجام دهد به خط شروع برمیگردد و بازی به همین شکل ادامه می یابد نفری که بتواند زودتر خود را به مربی برساند برنده نهایی است.

 


تاریخ ارسال پست: جمعه 20 دی 1398 ساعت: 10:35
می پسندم نمی پسندم

منو بگیر منو نگیر - بازی محوطه باز

منو بگیر منو نگیر

هدف : سرعت ،دقت و سرعت عکس العمل  کلاس : اولتاپنجم

روش اجرا : بچه ها روی یک دایره می ایستند یکی از آنها در خارج از دایره راه می رود همزمان با لمس یکی از

بچه ها می گوید (( منو بگیر)) یا ((منو نگیر)) و شروع به دویدن می کند . فردی که زده شده با توجه به جمله ای که شنیده باید ، اگر گفته شده (( منو بگیر)) او باید بلافاصله نفر زننده را دنبال کند و قبل از اینکه سر جایش برسد او را با دست بزند و اگر گفته شده (( منو نگیر)) باید برخلاف جهت دویده و قبل از اینکه او سرجایش برسد در محل خود بایستد. نفری که نتواند زودتر در محل خالی بایستد بازی را ادامه می دهد.


تاریخ ارسال پست: جمعه 20 دی 1398 ساعت: 10:32
می پسندم نمی پسندم

بازی های دبستانی ( امدادی )

بازی های دبستانی ( امدادی )


 

کانگورو ( امدادی )

وسایل مورد نیاز: یک توپ پلاستیکی یا هندبال

رده سنی: کلاس سوم تا پنجم 

تعداد بازیکنان: نامحدود ( به دو یا چند تیم تقسیم می شوند. )

فواید بازی: چابکی - کنترل بدن - حس همکاری

نحوه بازی:

بازیکنان هر تیم به شکل پشت سرهم ( ستونی ) مستقر خواهند شد. نفرات اول توپ را بین دو زانوی خود ( کوچکترها بین رانهای خود ) قرار می دهند و با فرمان رو مربی به صورت پرش جفتپا طوریکه توپ از بین پای آنان نیفتد شروع به حرکت نموده و به سمت علامت مخصوص تیم خود رفته و پس از دور زدن به دور آن به سمت تیم برگشته و توپ را به نفر بعد تحویل داده و خود به انتهای صف میروند.

نکته: چنانچه توپ از بین پای هر بازیکن رها شود باید توپ را دوباره برداشته و از همان نقطه افتادن توپ به حرکت ادامه دهد.

در انتها نیز هر تیم که تمامی اعضای آن وظیفه خود را زودتر به پایان برسانند برنده بازی خواهد بود.


تاریخ ارسال پست: جمعه 20 دی 1398 ساعت: 10:31
می پسندم نمی پسندم

بازی های دبستانی ( بازی های کلاسی ) مخصوص پایه اول و دوم

بازی های دبستانی ( بازی های کلاسی )

 

اجرای بازی دبستانی بهترین راه برای جایگزین کردن بازی های کم خطر و آموزنده بجای ورزشهای خطرناک در دبستان مخصوصا در پایه های اول و دوم است .

 

دایره های متحد المرکز

 

در این بازی که بسیار پرطرفدار و با هیجان است ابتد معلم روی تخته سیاه دایره های متحد المرکزی را می کشد که باید کوچک و در وسط تخته باشد .حدود 5 دایره کافی است زیرا اگر تعداد دایره ها بزرگ باشد به راحتی برای دانش آموز قابل دسترسی است. سپس ا ز دایره کوچک به بزرگ تقسیم امتیاز می کنیم 5 امتیاز ، 4 امتیاز تا 1، معلم دانش آموزان را گروه بندی می کند که بستگی به تعداد دانش آموزان کلاس دارد مثلا در یک کلاس 17 نفری دانش آموزان را به 3 گروه (2 گروه 6 نفره و یک گروه 5 نفره) تقسیم می کنید برای هر گروه هم نامی می گذاریم مثلا آبی- قرمز-زرد سپس جدولی 6 خانه ای (تعداد اعضای گروه ها) رسم می کنیم و هر گروه 6 بار شانس خود را برای کسب امتیاز امتحان می کند.

 

شروع بازی

 

ابتدا نفر اول از گروه آبی وسط کلاس می ایستد باید چشمش را ببندد . معلم هم کتاب را جلوی چشمش می گیرد گچ به دست به طرف دایره می رود و باید بار اول گچ خود را بگذارد دانش آموزان باید سعی کنند تا امتیازهای بالا را نشانه بروند در پایان امتیاز گروها شمرده و گروه برنده معرفی می شوند

 

نکته: گروهی که 5 نفره بود برای بار ششم یکی از اعضای خود را دوباره می فرستند

 

قوانین بازی:

 

در موقعی که اعضای گروه ها مشغول نشانه گذاری هستند کوچکترین راهنمایی مساوی است با کسر 5 امتیاز از گروه است


تاریخ ارسال پست: جمعه 20 دی 1398 ساعت: 10:30
می پسندم نمی پسندم

بپا فراموش نکنی (نام قبلی رو فراموش نکن) بازی کلاسی

بازی های دبستانی ( بازی های کلاسی )


 

نام بازی :  بپا فراموش نکنی (نام قبلی رو فراموش نکن)

هدف بازی : چابکی، سرعت انتقال، پرورش دقت

گروه سنی :8 -12 سال

نوع بازی : کلاسی

شروع بازی :

با فرمان مربی نفر اول یک گروه برخاسته به سرعت  حرکت می کند و به یکی از اشیاء داخل کلاس دست زده یا اشاره می کند و نام آن را بلند می گوید و بر جایش بر می گردد بعد از نشستن او نفر بعدی بلافاصله عمل او را تکرار می کند با این تفاوت که او باید اول نام شیء را که نفر قبلی برده تکرارو سپس نام شیء دیگری را به آن اضافه کند بازی تا وقتی که نفرات گروه بتوانند بدون اشتباه اسامی اشیاء را تکرار کنند ادامه می یابد وقتی که یکی از نفرات دچار اشتباه شد نوبت گروه دوم فرا می رسد تعداد اشیاء نام برده شده به حساب گروه اول گذاشته می شود مثلا اگر گروهی می توانست نام پنج شیء را پشت سر هم بگوید و در ششمین نفر دچار اشتباه شد پنج امتیاز به حساب او گذاشته می شود. بازی در پنج نوبت انجام می گیرد در پایان گروهی که دارای امتیاز بیشترباشد برنده ی بازی محسوب می گردد.


تاریخ ارسال پست: جمعه 20 دی 1398 ساعت: 10:29
می پسندم نمی پسندم

بازی کلاسی به نام (کی صندلی داره)

بازی کلاسی به نام (کی صندلی داره)


در این بازی بستگی به فضایی که در اختیار دارید صندلی بزارید .

به اندازه تعداد صندلیها + یکی دانش آموز  در بازی شرکت می کنند.

دانش آموزان دور صندلیها می ایستند و با صدای دست معلم به یک جهت از پیش تعیین شده حرکت می کنند و با صدای بعدی باید روی یک صندلی بشینند و هرکس صندلی نداشته باشد از دور بازی خارج می شود .

 

و اگر خواستید که بازی را مشکل تر کنید تعداد دانش آموزان را نسبت به صندلی بیشتر کنید 


تاریخ ارسال پست: جمعه 20 دی 1398 ساعت: 10:26
می پسندم نمی پسندم

بازی های مناسب زنگ تفریح

« فوتبال، فوتبال دستی، سنگ کاغذ قیچی، استپ هوایی، گرگم به هوا، هلاهوپ و والیبال ازجمله بازی هایی هستند که در زنگ های تفریح انجام می شود. در این بازی ها روحیه همکاری، اطاعت از قوانین، چابگی، کنترل بدن، عکس العمل سریع، تمرکز، هماهنگی چشم و دست و تقویت عضلات بدن افزایش می یابد.»

بخشی دیگر از بازی ها را که ذهن دانش آموزان را تقویت می کند عبارتند از: « دومینو، گل یا پوچ، ماز الکترونیکی و مطالعه کتاب و مجله هم از بازی هایی هستند که نیروی تخیل و دقت، هماهنگی بین مغز و اعضا، مهارت برقراری ارتباط با دوستان، تیزبینی و زبردستی بچه ها را تقویت می کند.»


تاریخ ارسال پست: جمعه 20 دی 1398 ساعت: 10:13
می پسندم نمی پسندم

بازی های کلاسی : معرفی بهترین بازی ها در کلاس درس برای کودکان

بازی های کلاسی : معرفی بهترین بازی ها در کلاس درس برای کودکان

بازی های کلاسی

این مقاله ادامه موضوع بازی های گروهی در مهد کودک و بازی های کلاسی است.جلب توجه کردن بچه های مختلف که هرکدام شیطنت خاص خودشان را دارند در کلاس درس کار ساده ای نیست.بنابراین بازی های کلاسی و فعالیت ها و بازی در کلاس درس و به طور کلی بازی های کودکانه بهترین وسیله برای نگهداری و مشغول کردن بچه ها در کلاس است.فعالیت های سرگرم کننده و چالش انگیز  و بازی های کلاسی بویژه بازی فکری در کلاس  می تواند باعث شود که  آنها به آنچه شما می گویید متمرکز شوند و بازخورد بهتری در کلاس درس داشته باشند.
بازی دونه لیستی از بازی های کلاسی را جمع آوری کرده است که میتوانید برای یکبار هم که شده آن را امتحان کنید.

 

لیستی از بازی های کلاسی برای کودکان :

 

*فارسی یا بازی کلمات برای کلاس درس

خواندن و نوشتن تنها فعالیت یا ابزار برای یادگیری زبان نیست.
برخی از بازی های سرگرم کننده نیز وجود دارد که می تواند برای بررسی و بهبود واژگان، دستور زبان و مهارت های صحبت کردن کودک مفید باشد.

 

  • دیکشنری گول زننده


    دیکشنری گول زننده یکی از بازی های کلاسی دشوار است که باعث می شود بچه ها به معنای کلمه فکر کنند.

    این یک بازی عالی برای توسعه واژگان دانش آموزان دبیرستان و راهنمایی است.
    تعداد بازیکنان: شش یا بیشتر
    آنچه نیاز دارید: ورق کاغذ، قلم، و یک لیست از کلمات
    نحوه بازی:
    کلمه ای را انتخاب کنید که هیچکدام از دانش آموزان قبلا نشنیده باشند.
    معنای کلمه را بر روی یک ورق کاغذ بنویسید.
    از دانش آموزان بخواهید که آنچه را که تصور می کنند در مورد تعریف آن کلمه بنویسد.
    ورق ها را 
    جمع آوری کنید و یکی یکی آنها را بخوانید، هر بار که شما این کار را انجام دهید، بچه های کلاس باید معنی را در نظر گرفته و به آن رای دهند.
    دانش آموزان هر زمانی که تعریفشان رای گرفته باشد و یا وقتی که تعریف درست را نوشته باشند یک امتیاز میگیرند.
    دانش آموز با بیشترین تعداد امتیاز برنده می شود.
    بعضی از لغاتی که می توانید استفاده کنید عبارتند از: سفصطه کردن،پارادایم

  • مسابقه تخته :

     

    بازی های کلاسی و مسابقه کلمات
    مسابقه تخته یک بازی تیمی و گروهی است است که روی واژگان کودک کار می کند.
    تعداد بازیکنان: شش یا بیشتر
    آنچه نیاز دارید: تخته و دو نشانه رنگی مختلف
    نحوه بازی:
    کلاس را به دو گروه تقسیم کنید. به هر تیم یک قلم بدهید.
    یک خط را در وسط تخته بکشید، آن را به دو قسمت تقسیم کنید، هر یک برای هر گروه.
    در یک طرف تخته یک کلمه بنویسید.
    هر گروه باید کلماتی در رابطه با موضوع انشا بنویسد.
    گروهی که بیشترین تعداد کلمات مرتبط را بنویسد یک نمره را به دست می آورد.

  • املای زنجیره ای:

    بازی های کلاسی و املا

    این بازی مثل وصل کردن دو کلمه غیرمرتبط بر اساس املای آنهاست.

    تعداد بازیکنان: شش یا بیشتر
    نحوه بازی:
    کلمه ای را روی تخته بنویسید.
    اولین دانش آموز باید با سه یا چهار حرف آخر آن کلمه، کلمه جدیدی بسازد.
    دانش آموز دوم هم همین کار را می کند، و  این زنجیره ادامه می یابد تا  زمانی که یک دانش آموز نتواند کلمه جدیدی بسازد.
    دانش آموزی که موفق نمیشود کلمه جدیدی بسازد و یا غلط املایی دارد از بازی خارج میشود.
    از اضافه کردن حروف اضافه برای ساختن کلمات جدید خودداری کنید.
    برای پیچیده کردن بازی میتوانید بازی را محدود به کلماتی حول یک موضوع یا مطلب خاص انجام دهید.

  • بازی اجرایی یا پانتومیم:

    بازی در کلاس و پانتومیم

    یک بازی سرگرم کننده برای اصلاح افعال یا کلمات عملی است.
    این بازی را می توان با بچه های ابتدایی یا مدارس متوسطه بازی کرد.
    تعداد بازیکنان: ده یا بیشتر
    آنچه نیاز دارید: لیستی از کلمات عملی
    نحوه بازی:
    فهرستی از کلمات عملی مانند باغبانی،شستشوی ظرف، خوردن غذا یا خواندن و… را روی برگه ای از کاغذ بنویسید.
    آنها را در یک کیسه ای بریزید.
    کلاس را به دو گروه تقسیم کنید.
    دانش آموز باید آن کلمه را اجرا کند و دانش آموزان دیگر سعی کنند حدس بزنند آن کلمه چیست؟
    تیمی که کلمه را به درستی حدس بزند یک امتیاز دریافت می کند و در نهایت تیم با حداکثر امتیاز، برنده می شود.

     

    پیشنهاد می کنم این مطلب را حتما بخوانید: بازی های گروهی در مهد کودک: ۸ بازی جذاب در کلاس درس

     

  • مسابقه جمله :

    مسابقه جمله یک بازی بازبینی واژگان است که با بچه های بزرگتر و مقطع بالاتر با بیش از ده دانش آموز به بهترین نحو کار می کند.
    تعداد بازیکنان: ده یا بیشتر
    آنچه نیاز دارید:  لیستی از ۱۰ واژگان، ۲۰ قطعه کاغذ،گچ تخته
    نحوه بازی:
    کلاس را به دو تیم تقسیم کنید.
    ده  واژه یا بیشتر را انتخاب کنید و هر کلمه را در دو قطعه کاغذ بنویسید.
    اکنون شما دو دسته از کلمات واژگان دارید.
    هر تیم یک دسته ای از کلمات را همراه با یک گچ بر می دارد.
    تخته را به دو بخش تقسیم کنید، هر قسمت برای یک تیم.
    وقتی که شما یک کلمه ای را از لیست میخوانید یک دانش آموز از هر تیم میره پای تخته و یک جمله با اون کلمه میسازد.
    تیمی که حداکثر جملات صحیح و معنی دار را با کلمات انتخابی می نویسد، برنده می شود.

*بازی های حافظه ای سرگرم کننده هستند.

این بازی ها شما را مجبور می کنند به یاد بیاورید و هر گونه اطلاعاتی را که از  طریق مغز دریافت کرده اید را تقویت میکند.

پیشنهاد می کنم این مطلب را نیز بخوانید :  تاثیر بازی برای تقویت حافظه کودکان

 

در اینجا به چند بازی اشاره میکنیم که میتوانید آن را در کلاس درس امتحان کنید:

  • یادآوری کارتها :

    این بازی حافظه ای با استفاده از فلش کارت ها برای به یاد آوردن قسمتی از حافظه کوتاه مدت است.
    تعداد بازیکنان: ده یا بیشتر
    آنچه نیاز دارید: فلش کارت ها در موضوعات انتخابی
    نحوه بازی:
    کلاس را به دو دسته تقسیم کنید و فلش کارت های مختلف را روی میز قرار دهید.
    هر دانش آموز سه فلش کارت را از روی میز بر می دارد و باید آنها را به هم کلاسیش نشان دهد.
    سپس کارتها را رو به پایین قرار می دهند و رویش را مخفی کنند.
    بقیه باید بگویند که محتوای آن سه کارت چیست؟
    اگر آنها موفق شوند، می توانند کارت هاشون را نگه دارند.
    دانش آموز با بیشترین تعداد کارت برنده بازی می شود.
    همچنین این بازی را می توان در خانه، با دو یا چند نفر دیگر بازی کرد.

  • من میخواهم به سفر بروم.

    این یک بازی حافظه ای است که شامل ساخت فهرست می شود.
    تعداد بازیکنان: هشت یا بیشتر
    نحوه بازی:
    جمله “من میخواهم به سفر بروم و ……………. را می آورم” را روی تخته بنویسید.
    از اولین دانش آموز بخواهید جای خالی را با هر کلمه ای که می آورد پر کند.
    به عنوان مثال من در سفر هستم  یک چمدان می آورم.
    بقیه دانش آموزان جمله را با لیستی از کلماتی که دیگران ذکر کردند تکرار میکنند و همچنین آنچه را که خودشون هم می آورند به آن اضافه می کنند.
    برای مثال من میخواهم به سفر بروم و یک چمدان،یک کلاه،یک عینک آفتابی و ………. را می آورم.
    دانش آموزان باید کلمات ذکر شده توسط دیگران را به یاد داشته باشند.
    اگر آنها حتی یکی از کلمات را یادشان برود از بازی خارج می شوند.
    این یک نمونه خوب از بازی های کلاسی است که حتما پیشنهاد می شود.

  • چه چیزی نیستش؟

    یک بازی ساده است که بچه های کوچکتر به خوبی میتوانند آن را به کار بگیرند.
    “چه چیزی نیستش” کمک می کند تا کودکان سعی کنند آنچه را که اخیرا دیده اند به یاد بیاورند.
    تعداد بازیکنان: چهار یا بیشتر
    آنچه نیاز دارید: فلش کارت
    نحوه بازی:
    هر یک سه تا پنج کارت را انتخاب کنید و چند ثانیه آن را به کلاس نشان دهید.
    فلش کارت ها را دور بگردانید،خوب کارتها را با هم قاطی کنید و تنها دو تا از کارتها را نشان دهید و بعد از بچه های کلاس بپرسید که کدوم کارتها نیستش؟
    این بازی ممکن است برای بچه های بزرگتر و  مقاطع بالاتر خیلی ساده باشد اما کوچکترها از تمرین کردن برای تقویت حافظه خود لذت خواهند برد.

  • تصاویر :

    بازی فکری در کلاس

    این بازی برای دانش آموزان ابتدایی و راهنمایی و حتی دبیرستان هم مناسب است.
    این بازی شامل توجه و دقت و تمرکز در جزئیات است.
    تعداد بازیکنان: دو یا بیشتر
    آنچه نیاز دارید: دو یا چند تصویر با جزئیات زیاد
    نحوه بازی :
    یک جفت عکس از اینترنت بگیرید که حداقل ۳ یا ۴ تا تصویر داشته باشد با حداقل یک تصویر که به راحتی حفظ شود.
    با نشان دادن تصاویر ساده تر به کلاس شروع کنید.
    اجازه دهید برای چند دقیقه تصاویر را ببیند تا حفظ شوند.
    از بچه ها بخواهید به دقت و حتی به جزئیات تصاویر هم نگاه کنند.
    سپس عکس ها را قایم کنید و از آنها سوالاتی مانند “در عکس چه چیزی قرمز بود؟” یا “مرد با ریش بلند در کجا ایستاده بود؟” بسته به نوع تصاویر و جزئیات داخل عکس بپرسید؟توجه داشته باشید که این ایده به کودکان کمک میکند تا به ذهن خود فشار بیاورند و جزئیات را به یاد بیاورند.
    بنابراین سوالاتی را در مورد چندتا از جزئیات واضح و آشکار عکسها که اغلب بچه ها به آن توجه می کنند، انتخاب کنید و از آنها بپرسید.

     

    پیشنهاد می کنم این مطلب را نیز بخوانید : تقویت حافظه کودکان : چگونه حافظه کودک خود را تقویت کنیم؟

     

*بازی های هنری برای کلاس درس

کودکان باید به آنچه که در یک کلاس هنری انجام می دهند بیشتر توجه کنند و همچنین در حین یادگیری ،با این بازی ها می توانند اوقات شادتر و سرگرم کننده تری در کلاس درس داشته باشند.
در اینجا به چند نمونه از بازی های کلاسی و هنری می پردازیم:

 

  • نقاشی ها را منتقل کنید:

    بازی های کلاسی پیش دبستانی و نقاشی

    این بازی برای تمامی گرو های سنی مناسب است.
    تعداد بازیکنان: هشت یا بیشتر
    آنچه نیاز دارید: کاغذنقاشی، مداد یا قلم طراحی
    نحوه بازی:
    به هر دانش آموز یک ورق کاغذ و یک مداد رنگی بدهید.
    ساعت را به مدت یک دقیقه تنظیم کنید و از بچه ها بخواهید با استفاده از مداد رنگی خود، هر چیزی را که می خواهند بکشند.
    وقتی زمان تمام شد و ساعت دینگ دینگ کرد، کاغذ را به فرد بعدی منتقل کنید و او هم باید روی همان صفحه نفر قبل نقاشی کشیدن را ادامه دهد.
    حدود سه یا چهار دور ورق ها را دور بگردانید و این کار را انجام دهید و نتیجه فوق العاده اش را ببینید.
    نقاشی نهایی ممکن است یک شاهکار مشترک و طرح استادانه ای بوجود بیاورد که همه شما را به وجد بیاورد.
    این یکی از بازی های کلاسی جذاب است که حتما پیشنهاد می شود.

  • همه چیز در مورد کلاه من

    بازی های کلاسی و تزئینات

    با استفاده از این بازی، همه می تواننند بدون توجه به هیچ محدودیتی و با استفاده از تخیلشون یک کلاه جنجالی و شگفت انگیزی ایجاد کنند.
    این بازی خلاقیت را با استفاده از چیزهای عادی و یا حتی چیزهایی که بی فایده و بدردنخور هستند، تشویق می کند.

    تعداد بازیکنان: پنج یا بیشتر

    آنچه نیاز دارید: کلاه در شکل ها و اندازه های مختلف، برچسب، کاغذ تزئینی و سنجاق، ضایعات قدیمی پارچه

    نحوه بازی:

    به تعداد همه دانش آموزان یک کلاه وجود دارد.
    از دانش آموزان بخواهید که هرکدام یک کلاه را انتخاب کنند.
    تایمر را برای ۳۰ دقیقه تنظیم کنید و از آنها بخواهید که کلاه ها را به بهترین شکل ممکن تزئین کنند.

    آنها همچنین می توانند اسم خودشون را بر روی کلاهشون بنویسند تا در جشن های کلاسی و مدرسه اون را بپوشند.
    همه چیز در مورد کلاه من یکی از بازی های کلاسی جذاب است که خلاقیت کودکان را تقویت می کند.

    پیشنهاد می کنم این مطلب را نیز بخوانید : نقش بازی در رشد خلاقیت کودکان چیست ؟

     

  • بازی بینگو

    این یکی از بازی های کلاسی برای فان و سرگرمی است.
    آنچه نیاز دارید: کاغذ اندازه نامه، قلم یا مداد

    نحوه بازی:

    به هر دانش آموز یک ورق کاغذی به اندازه یک نامه بدهید.
    به بچه ها بگویید که برگه ها را چهار بار از وسط تا بزنند.
    وقتی آن را باز می کنند، ۱۶ قسمت در برگه خواهند داشت.
    آنها می توانند خطوطی را روی قسمت های تا شده بکشند تا همه قسمت ها را از هم جدا کنند.
    با کمک دانش آموزان یک بانک ۴۰ کلمه ای ایجاد کنید. آنها را شماره گذاری کنید و روی تخته بنویسید.
    از دانش آموزان بخواهید تا هرکدام ۱۶ کلمه را از روی تخته انتخاب کرده و آن را در هر قسمت یا بلوک برگه شان بنویسند.
    شماره های یک تا ۴۰ را روی تکه های کاغذی بنویسید و آن را در یک کیسه قرار دهید.
    شماره ها را به طور تصادفی بردارید تا بازی را شروع کنید.
    دانش آموزان باید کلمات مربوطه را علامت بزنند و کسی که اول از همه کل کلمات را علامت بزند برنده می شود.

    پیشنهاد می کنم این مطلب را نیز بخوانید : بازی برای کودکان ۶ ساله :معرفی چند بازی شاد برای کودکان ۶ ساله

  • بازی کشیدن موجودات به صورت ترکیبی

    بازی کودکانه در کلاس درس

    این بازی یک فعالیت هنری جذاب است که شما می توانید در سطح مبتدی یا حتی کلاس های هنری پیشرفته امتحان کنید.
    این بازی برای بچه هایی که می توانند شکل های انسانی مثل چهره و … را بکشند، به خوبی کار می کند و دو شکل را با یک شکل جدید ترکیب می کند.

    تعداد بازیکنان: شش یا بیشتر

    آنچه نیاز دارید: کاغذ، مداد رنگی یا مداد

    نحوه بازی: شش تا هشت

    هر شخصی یک ورق کاغذ و مداد می گیرد.
    دانش آموزان با کشیدن سر و گردن یا یک شخص، یک حیوان، یک ربات، یا حتی یک غریبه شروع می کنند.
    در قسمت گردن شخص کاغذ را تا بزنید، به طوری که فقط پایین گردن قابل مشاهده باشد.
    کاغذ را به فرد دیگری منتقل کنید، نفر بعدی هم باید تنها یا بدن  هر شخص یا موجودی را  که در ذهن دارد بکشد و  دوباره برگه را در انتهای کمر اون موجود سا شخص تا بزند و برگه را به نفر بعدی بدهد.
    آخرین فرد باید پاها و بقیه بدن باقیمانده را بکشد تا ترکیب و شکل نهایی آن موجود کامل شود.

    در نهایت تای کاغذ را باز میکنیم تا نتیجه را ببینیم.
    ما تضمین می کنیم که نقاشی نهایی فوق العاده جذاب و خنده دار خواهد بود!

بازی ها و فعالیت های کلاس درس سرگرم کننده هستند، اما نباید از اهمیتها و هدف های کلاس منحرف شود.
کودکان می توانند در بازی های کلاسی حضور داشته باشند و این فعالیت ها باعث می شود درس های دشوار را سریعتر آنالیز کنند و یاد بگیرند.
کمی برنامه ریزی و آماده سازی در مورد چگونگی ساماندهی کلاس و نحوه اجرای این بازی ها باعث می شود بچه ها بیشتر به فعالیت های کلاس درس دل بدهند و کمتر حواس پرتی کنند.
اگر بازی های مناسب کلاسی همراه با اجرای مناسب انجام شود می تواند یادگیری در کلاس درس را برای بچه ها جالب تر و سرگرم کننده تر کند.

امیدوارم از این بازی ها را در کلاس درس برای یکبار هم که شده استفاده کنید.
آیا شما هم بازی های کلاسی دیگری را امتحان کردید؟
لطفادر قسمت نظرات برای ما بنویسید.


تاریخ ارسال پست: جمعه 20 دی 1398 ساعت: 10:12
می پسندم نمی پسندم

جایگاه زنگ تفریح و فعالیت در برنامه کلاسی کودکان

جایگاه زنگ تفریح و فعالیت در برنامه کلاسی کودکان

لزوم توجه به زنگ تفریح و فعالیت در برنامه کلاسی کودکان

اهمیت توجه به اختصاص زنگ تفریح و فعالیت در برنامه کلاسی کودکان و فراهم کردن شرایطی برای فعالیت و تحرک بدنی بیشتر در این مقاله بیان شده است. همچنین در این مقاله به شما راه‌هایی پیشنهاد داده شده است تا به کمک آن‌ها، فعالیت بدنی کودکان خود را افزایش دهید.

در این مقاله به پرسش شما دراین‌باره که چرا و چگونه ورزش کنیم، پاسخ داده خواهد شد.

همه‌ی کودکان کلاس دوم در کلاس معلمی به نام شانون ساونا درحالی‌که به ویدئوهای یوتیوب توجه می‌کنند، از جایشان بلند شده‌اند، دست‌هایشان را تکان می‌دهند، می‌پرند و پاهایشان را به زمین می‌کوبند. این کودکان، نمونه‌ای از کودکان وحشی‌شده نیستند؛ این کار آن‌ها، روشی است که دانش‌آموزان مدرسه‌ی ابتدایی Red Hawk در شهری در ایالت کلرادو امریکا، به کمک آن خود را برای درس‌های ریاضی و علوم آماده می‌کنند.

«اگر دانش آموزان برای مدت‌زمان طولانی‌ای بنشینند، به اندازه‌ کافی درگیر فضای درسی نمی‌شوند و برخی نیز به طور کامل از فضا خارج می‌شوند. حرکت کردن، بهترین راه برای دادن یک وقفه و استراحت به مغز است. در این صورت هنگامی که دوباره زمان تمرکز کردن می‌رسد، کودکان، بهتر می‌توانند در بحث‌ها شرکت کنند و وظایفشان را در کلاس انجام دهند.»

پس از سال‌ها دادن زنگ تفریح و فعالیت در ساعت کلاسی و جا دادن تمرین‌های بدنی در برنامه‌های آموزشی، مدرسه‌ها، خانواده‌ها و سیاست‌گذاران بالاخره در حال جا دادن فعالیت بدنی و زمان بازی و ورزش در روزهای مدرسه هستند. به این دلیل که مطالعه‌های فراوان نشان داده‌اند که ورزش به توانایی‌های کودکان در کلاس بسیار کمک می‌کند و فراتر از این، دانشمندان علوم اعصاب متوجه شده‌اند که فعالیت فیزیکی، مغز کودکان را برای یادگرفتن آماده می‌کند.

چرا دادن زنگ تفریح و فعالیت هنگام برنامه آموزشی بسیار کارآمد است

آکادمی آمریکایی متخصص امراض کودکان (AAP) نیز از این برنامه جانب‌داری کرده است. این آکادمی اظهار داشته است که هر کودکی حق و نیاز به این زنگ تفریح و فعالیت را هنگام یادگرفتن دارد. اندرو گارنر، متخصص کودکان در کلیولند و کارشناس در زمینه پیشرفت نخستین مغز کودکان می‌گوید: «بسیاری از مدرسه‌ها فکر می‌کنند با گذاشتن زمان بیشتر بر روی مباحث دانشی، می‌توانند نتایج تست‌ها را رضایت‌بخش‌تر کنند؛ درحالی‌که در واقعیت، این زنگ تفریح و فعالیت است که فرصتی را برای مغز فراهم می‌کند که درحالی‌که بخشی از آن استراحت می‌کند، بخش دیگر درحال‌توسعه و پیشرفت باشد.»

دلیل دیگری که بر اساس آن می‌توان گفت ورزش کردن کاری بی‌نظیر است، شانسی است که برای کودکانی که در کلاس خیلی دیده نمی‌شوند، فراهم می‌کند تا بدرخشند. گارنر دراین‌باره می‌گوید: «اگر شما در بعضی از مباحث مشکل داشته اما در کلاس ورزش عالی باشید؛ این خود دلیلی بر آمدن دوباره به مدرسه است».

در حال حاضر بسیاری از مدرسه‌ها در حال وارد کردن برنامه‌هایی جهت به حرکت واداشتن کودکان در زمان برگزاری کلاس هستند. در نیویورک، استادان یوگا به کلاس‌های کودکان می‌روند تا به آن‌ها یاد بدهند که چگونه بدن خود را کش‌وقوس بدهند. در پاییز گذشته در شیکاگو، تمامی مدرسه‌های دولتی ابتدایی، در روز حداقل بیست دقیقه زنگ تفریح و فعالیت داشته‌اند. آنه لیون برگر که مدت‌ها در زمینه بهتر شدن وضعیت کودکان در سیستم مدرسه‌های دولتی تلاش می‌کند می‌گوید: این قدمی بزرگ است؛ بسیاری از مدرسه‌ها این زنگ تفریح و فعالیت را برای دهه‌ها یا حتی هرگز نداشته‌اند.

گارنر می‌افزاید: «برای به حداکثر رساندن سلامت ذهنی و جسمی،کودکان باید حداقل یک ساعت در روز زنگ تفریح و فعالیت داشته باشند (که می‌توانید آن را تقسیم کنید). داشتن این زمان در برنامه روزانه وزن کودک را کنترل‌شده نگه می‌دارد، استرس را از او دور می‌کند و به او در بهتر خوابیدن کمک می‌کند.

ورزش‌های ایروبیک، یوگا و هنرهای رزمی نیز می‌توانند کنترل شخصی و حافظه‌ی فعال کودک شما را تقویت کنند و او را به فردی منعطف و حل‌کننده مشکلات تبدیل کنند. افزون بر این، کودکان در سنین پایین‌تر چنان در حال افزایش مهارت‌های مغزی‌شان هستند که آن‌ها را بی‌قرار می‌کند. گارنر دراین‌باره می‌گوید: «ما باید این جنبش‌ها را از درون کودکان بیرون بیاوریم».

با همه‌ی این تفاسیر، اگر مدرسه‌ی کودک شما هنوز بر این ایده متمرکز است که کار پشت میزی بیشتر، برابر است با نتایج بهتر، ما در این مقاله راه‌هایی را برای اجرا کردن ورزش‌های محرک مغز و بدن در خانه به شما پیشنهاد می‌دهیم.

زنگ تفریح

کاترین رامستتر (Cathrine Ramstetter) یکی از نویسندگان برنامه‌ی زنگ تفریح و فعالیت AAP. دراین‌باره می‌گوید:

«در بازه‌های زمانی کوتاه ۵  تا ۱۰ دقیقه‌ای میان هر تکلیف، ورزش، تمرین و حرکت کنید تا ذهن کودکتان پاک شود. از همین امشب آغاز کنید!»

مکللند مگان، متخصص دوره‌های نخستین کودکی در دانشگاه اورگان استیت می‌گوید: «تمرین کردن خویشتن‌داری از طریق بازی‌های  فعال که باعث می‌شود کودکان توقف کنند، فکر کنند و دوباره بازی کنند، باعث می‌شود که بتوانند در کلاس بهتر فعالیت کنند.»

 بازی استوپ رقص را امتحان کنید! کودکان با موسیقی سریع،تند می‌رقصند و با موسیقی آرام‌بخش، آرام می‌رقصند و هنگامی که موسیقی متوقف  می‌شود می‌ایستند. همچنین می‌توانید از کودکان بخواهید شبیه به یک شخصیت کند شوند؛ مانند یک زن پیر و سپس مسابقه بدهند. کسی که با تند و کند شدن موزیک همچنان شبیه شخصیت حرکت و رفتار کند، برنده است.

 در مدرسه «رد هاوک» در کلاس ورزش تنیا پیل، معلم تمرینات فیزیکی کودکان، با یک آهنگ مشهور بدن کودکان را به حرکت وامی‌دارد. سایر  معلم‌ها در مدرسه، مانند ساونا، اغلب از یک ویدئوی یوتیوب برای به رقص درآوردن بچه‌ها استفاده می کن پیل دراین‌باره می‌گوید: «ما سعی می‌کنیم که حرکات بدنی برای کودکان را جالب باشد و آنان را مشغول کند تا  کودکان تجربه‌ی مثبتی از این کار داشته باشند.»

رقص‌های بامزه و خاص انجام دهید. به عقیده‌ی پیل: «هدف تحریک کردن مغز کودکان و آماده کردن آن‌ها برای یاد گرفتن است.»

 پس از یک درس، دانش آموزان ساونا همراه یک نفر دیگر درحالی‌که درسی را که همان لحظه آموخته‌اند، خلاصه ‌می‌کنند، به سوی  سالن مدرسه می‌روند و بازمی‌گردند. ساونا می‌گوید: «کودکان اگر بتوانند بدنشان را تکان بدهند، اکسیژن به مغزشان برسد و از یکدیگر ایده بگیرند، بیشتر توانایی نگه‌داری مطالب را در ذهن خود دارند.»

 یک پیاده‌روی کوتاه یا دوچرخه‌سواری در اطراف محله با کودکتان داشته باشید. در همین حال از او بخواهید راجع به موضوع ریاضی یا فصل علومی که  تازه خوانده است، برای شما صحبت کند.

 معلمی به نام کلیر انگر که معلم خواندن کودکان است، برنامه‌ای را درس می‌دهد که در آن حیوانات را با حرکت‌های بدن و واژه‌ها پیوند  می‌دهد. انگر دراین‌باره توضیح می‌دهد که: «کودکان وانمود می‌کنند که بازوشان خرطوم است و می‌گویند: «فیلی فیله می‌گه: ف ف ف!» آن‌ها صدا را می‌شنوند، عکس را می‌بینند و آن را نمایش می‌دهند؛ این‌گونه مغز آن‌ها اتصالات مختلفی برقرار می‌کند که برایشان بسیار سودمند است.»

 در خانه حرکت‌هایی مخصوص به خود را بسازید. با یک کار ساده آغاز کنید: از کودک پیش‌دبستانی خود بخواهید که اسم خود را با حرکات بدنش  هجی کند.

 لیون‌برگر می‌گوید: در بعضی از مدرسه‌های شیکاگو، کودکان راه طولانی را برای ناهار می‌پیمایند؛ از پله‌ها بالا و پایین می‌روند تا به کافه  تریا برسند.

 اگر کودک شما نیاز به یک میان‌وعده دارد یا هنگام درس می‌خواهد از دستشویی استفاده کند؛ او را به یک چالش دعوت کنید. از او بخواهید که  بلندترین راه را با چند دور بیشتر انتخاب کند. دقیقه‌های بیشتری که صرف حرکت می‌شوند، یک وقفه‌ی ذهنی برای او هستند که نتیجه‌اش را وقتی دوباره به سرکار بازگشت نشان می‌دهد.

کودکان حتما نباید به اطراف بپرند تا مغزشان فعال شود. جنیفر کوهن هارپر، معلم یوگا در مدرسه‌ای در نیویورک می‌گوید: معلمان بر این باورند که شاگردانشان در روزهایی که یوگا دارند بسیار آرام‌تر و متمرکزتر هستند. کودکان نیز می‌گویند که در روزهایی که یوگا دارند بهتر می‌خوابند؛ نکته‌ای خیلی مثبت در جهت یادگیری.»

کوهن هارپر می‌گوید: «کشش‌های کودک-دوستانه انجام دهید؛ مانند حرکت جنگجو یا حرکت درخت: این حرکت‌ها به کودکان امکان متمرکز شدن را  می‌دهد. (درباره حرکت‌های مختلف یوگا بیشتر مطالعه کنید)»

 در مدرسه‌های دولتی شیکاگو هنگامی که هوا بد است و امکان خروج از مدرسه وجود ندارد، کودکان زنگ تفریح و فعالیت خود را در فضای  داخلی مدرسه شامل راهرو سالن ورودی و اطراف آن می‌گذرانند که هر قسمت سالن به تمرین یک سری حرکت و ورزش خاص اختصاص داده شده است.

 هر اتاقی را به یک حیوان و حرکت‌های بدنی مختص او اختصاص دهید. برای نمونه تصویری از خرگوش در اتاق پذیرایی داشته باشید و از کودکان  بخواهید که مانند آن بپرند.کودکان با سن بالاتر می‌توانند حرکت‌های بدنی ورزشکاران را تقلید کنند؛ از آن‌ها بخواهید ادای ورزشکاران مختلف را درآورند.

  • یک خیریه در مدرسه راه بیندازید و به کمک آن، اسباب‌بازی و وسایلی بخرید که با آن‌ها می‌توانید حرکت‌های بدنی بیشتر و فعال‌تری را انجام دهید؛ مانند توپ یا طناب.
  • با مربی ورزش برنامه‌ی گفت‌وگو بگذارید: یک استاد تربیت فیزیکی در دانشگاه کنتاچی بر این عقیده است که مشورت با مربیان ورزش بسیار مفید است. مربیان ورزش می‌توانند هم‌پیمانان شما برای تدوین کردن یک برنامه‌ی حرکتی در خانه باشند.

  •  فعالیت کردن، رشد سلول‌های جدید مغزی و رابطه‌ی میان آن‌ها را تحریک می‌کند.
  •  تحقیقات نشان می‌دهد کودکانی که پیش از امتحان به مدت بیست دقیقه ورزش می‌کنند، کم‌تر دچار  حواس‌پرتی می‌شوند و نتیجه‌ی بهتری دریافت می‌کنند.
  •  تحقیقات نشان می‌دهد که پیش‌دبستانی‌هایی که دو روز در هفته به مدت ۸ هفته روزی ۳۵ دقیقه ورزش  می‌کردند، سریع‌تر عمل می‌کردند، سریع‌تر واکنش نشان می‌دادند و در امتحانات دقیق‌تر بودند.
  •  کودکان لاغرتر، حافظه‌ی عادتی بهتری دارند و در به یاد آوردن و ارتباط برقرار کردن میان قسمت های مختلف اطلاعات بهتر  هستند؛ مهارتی که برای خوب امتحان دادن احتیاج دارند.
  •  تحقیقات نشان می‌دهد کودکانی که ورزش می‌کنند، می‌توانند با استرس‌های هرروزه‌ی مدرسه، بهتر کنار بیایند.
  •  کودکان چاق با یک مانع اساسی روبه‌رو هستند: احتمال بیش‌تری برای آن‌ها وجود دارد که یک مقطع تحصیلی را تکرار کنند و دچار ADHDD یا ناتوانایی در یادگیری بشوند. افزون بر این، اعتمادبه‌نفس پایین می‌تواند موقعیت را بدتر هم بکند. فعالیت بیش‌تر در طول روز می‌تواند میزان چربی را کاهش دهد و کارایی را بالا ببرد.

آرنه دانکن: زنگ تفریح و فعالیت، یک ضربه‌ی کارساز

آرنه دانکن، منشی آموزش، درباره ضرورت انجام فعالیت‌های فیزیکی می‌گوید:

«شما را با سه دلیل برای نیاز کودکان به حرکت، آشنا خواهم کرد: دلیل نخست: به صورت واضح، مبارزه با اضافه‌وزن است. هزاران تحقیق مبنی بر وجود رابطه بین فعالیت فیزیکی و دست آوردهای آکادمیک انجام شده است. برخی از مردم دوست دارند بگویند ما وقت نداریم؛ ما باید میان دو چیز یکی را انتخاب کنیم؛ اما این اشتباه است. افزون بر این، مهارت‌های غیرشناختی که هنگام بازی کردن به دست می‌آورید، شگرف هستند؛ مانند مزایای اجتماعی، مهارت چگونگی مذاکره‌ی درست در جامعه، شکست خوردن و درس گرفتن از شکست. وقتی که در کودکی می‌دویدم و میزان کمی انرژی تخلیه می‌کردم، می‌توانستم بنشینم و بیشتر تمرکز کنم و چیزی که برای من صادق بود پس برای میلیون‌ها کودک در سراسر کشور هم صادق خواهد بود.»

«خانواده‌ها باید برخیزند. از مدرسه‌تان بپرسید: مکان‌های امنی برای بازی کردن وجود دارد؟ آیا برای هوای نامناسب فضایی برای زنگ تفریح و فعالیت در داخل ساختمان مدرسه در نظر گرفته‌اند؟ سپس با معلم‌ها و مسئولان برای به وجود آوردن چنین موقعیت‌هایی همکاری کنید.»

«ما به خواندن ارزش می‌نهیم، به نوشتن، به ریاضی؛ بسیار هم مهم هست که برای آن‌ها ارزش قائل باشیم؛ اما من فکر می‌کنم که ما باید به فعالیت‌های بدنی و بازی هم ارزش بنهیم. وقتی برای چیزی ارزش قائل باشیم؛ وقتی صدای خانواده‌ها شنیده بشود، می‌توان انتظار داشت چیزهای خوبی به وقوع بپیوندد.»

نویسنده: 
Jennifer Abasi
برگردان: 
مهگل محمدی
 

تاریخ ارسال پست: جمعه 20 دی 1398 ساعت: 10:11
می پسندم نمی پسندم

فراموشی نقش آموزشی زنگ تفریح در مدارس ایران

با توجه به اینکه در هزاره سوم ، موجهای جهانی شدن تحولات اساسی و ساختاری در زندگی بشر پدیدآورده است ،آموزش نیز به تبع آن دچار تحولات زیر بنایی و بنیادین شده است ؛ بطوری که دیگر نمی توان تعلیم و تربیت را مختص کلاس های درس دانست.

آنچه امروز بر‌ آن تاکید می شود این است که ما باید بدون توجه به محدودیتهای زمانی و مکانی در هر فرصتی، ذهن ، اندیشه و احساس کودکان را با آموزش مأنوس و مرتبط سازیم. یکی از مصادیقی که در این هزاره به عنوان یک زمان مناسب برای آموزش از آن یاد می شود زنگ تفریح در مدارس است. در حقیقت زنگ تفریح زمانی برای اتلاف وقت یا صرفاً رفع خستگی نیست بلکه اگر به واقع مفهوم و ماهیت زنگ های تفریح در مدارس توجه شود می توان به نقش تربیتی آن رسید که به مراتب فراتر از کلاس های درس است و این نکته ای است که در نظام آموزش و پرورش ایران کمتر به آن توجه شده و حتی در برنامه ریزی ها و مسائلی که در خصوص این بخش مطرح می شود کمتر صحبتی در مورد اهمیت حیاتی آن عنوان می شود.


زنگ تفریح از این جهت حائز اهمیت است که معمولاً دانش آموزان با شنیدن صدای زنگ پایان درس به سرعت و با شتاب، خود را به حیاط مدرسه رسانده و گویا احساس رهایی و آزادی می کنند. در واقع اگر آموزش در کلاس، اجباری، تحمیلی و خسته کننده است زنگ تفریح آغاز شادی و تفریح و فعالیت است. هر چند که یکی از اهداف در نظر گرفتن این زمان کوتاه، استراحت فکری، ذهنی، روحی و جسمی کودکان و نوجوانان است اما با توجه به اینکه آموزش به دو صورت آشکار و پنهان ارائه می شود زنگ تفریح را باید زمان مناسبی برای تعلیم و تربیت روح و احساس دانش آموزان دانست.


در واقع اگر بپذیریم هر کودک و نوجوانی در زمانی که ذهن و احساس و ادراکش از تعلقات بیرونی رهایی یافته و هیچ اجباری برای پذیرش چیزی وجود ندارد، بهتر می تواند به خود شکوفایی استعدادهایش کمک نماید در آن صورت از فرصت های کوتاه بین ساعت کلاسی بهتر استفاده خواهیم نمود. بچه ها در ساعات زنگ تفریح ارتباط و تعامل را با همسالان خود می آموزند؛ ارتباطی که در فضایی کاملاً باز و آزاد و بدون حضور هیچ سرپرست یا فردی که بخواهد به آنها امر و نهی کند، به دست می آید.


در آموزشهای جدید تأکید بر این است که به بچه ها آزادی بیان اندیشه ها و عقایدشان را بدهید تا نتایج طلایی آنرا دریافت نمایید. در حقیقت زنگ تفریح می تواند به مکانی برای بحث، تبادل فکر و اندیشه دربارة مسائلی مبدل شود که هم در دروس بچه ها به آنها پرداخته شده و هم موضوعاتی که فراتر از حوزه کلاس و درس ، در سطح شهر و کشور و جهان و کهکشان وجود دارد.


هر چند که متخصصان مسائل تغذیه بر تغذیه مناسب زمان تفریح تأکید دارند باید در نظر داشت که در کنار تغذیه مناسب ایجاد فضای تعاملی، مشارکتی نقش بسیار پر رنگی در رشد همه جانبه دانش آموزان دارد. اما یکی از اقداماتی که می تواند زنگ تفریح را به ساعاتی غیر خلاق و غیر کاربردی تبدل نماید کنترل کردن بچه ها توسط مربیان آموزشی در این زمان های استثنایی و طلایی ست که این روش در نظام آموزش و پرورش ایران بسیار مرسوم و متداول است. اما اگر مربیان آموزشی بتوانند به جای کنترل ، اخلاق شهروندی، مسئولیت مدنی و عشق به یکدیگر را آموزش دهند در آن صورت دیگر نیازی به کنترل های از بالا به پایین وجود ندارد.


در انگلستان در برخی از مدارس برای آنکه ساعات زنگ تفریح به تعامل و تفاهم بیشتر میان اولیاء مدرسه و دانش آموزان بیانجامد آنها خود را ملزم می دانند که در این ساعات به میان دانش آموزان رفته و با آنها در بازی و شادی مشارکت نمایند. این اقدام می تواند فاصله میان آن ها را کمتر کرده و دیوارهای بلند میان کودکان و نوجوانان و مربیان آموزشی را بردارد. اگر بخواهیم به زنگ تفریح به صورت علمی و ریشه ای توجه کنیم باید فضایی ایجاد نماییم تا بچه ها در این زمان کوتاه بتوانند در کنار سایر دوستانشان به بازی و شادی پرداخته تا ضمن ایجاد روحیه نشاط، خوب زندگی کردن در کنار یکدیگر را یاد بگیرند.


اگر بپذیریم که یکی از اهداف نظام آموزش و پرورش تربیت شهروندان خوب و خوش بخت برای جامعه است شهروندانی که همدیگر را دوست دارند و می توانند با یکدیگر زندگی صلح آمیزی خوبی داشته باشند زنگ تفریح این موقعیت را در اختیار ما می گذارد. یکی از تأکیداتی که در نظام های پیشرفته آموزشی می شود این است که بچه ها به هر طریقی که می توانند کار گروهی یا تیمی را تجربه کنند. حال اگر حیاط مدارس را بتوان به فضایی از شادی، سرور، بازی های گروهی و تیمی مبدل سازیم ،توانسته ایم این فرصت آموزشی را در مدارس ایجاد نماییم. یکی از مشکلات و موانع توجه متفاوت به زنگ تفریح در ایران این است که حیاط اکثر مدارس کوچک، بی قواره و غیر استاندارد است.


بر همین مبناست که گفته می شود مکان احداث مدرسه، نوع ساختن کلاس ها و یا حیاط و اندازه آن ها دارای اهمیت است و باید مبتنی بر استانداردهای جهانی باشد. اگر بچه ها برای رفتن به زنگ تفریح ثانیه شماری می کنند پس چه بهتر که این فضا را برای آن ها روح بخش تر و شاداب تر نماییم؛ مثلاً می توان حیاط را با رنگ های شاد و زنده و پرانرژی رنگ آمیزی نمود،گل و گیاهان طبیعی در آن جا کاشت و به دیوارها جملات آموزنده، روحیه بخش و امیدوار کننده نصب نمود. جملاتی که ایمان به پیروزی و موفقیت را در آن ها تقویت می کند. زنگ تفریح کارناوال شادی، شور و شوق است.


فقط کافی ست زمانی که بچه ها مشغول بازی و تفریح و گفتگو هستند به آنها توجه کنید در چشمهای آن ها شوق به زندگی، شعف و انرژی برای حرکت را می توانید ببینید. در حقیقت با توجه به اینکه جایگاه آموزش و پرورش در این هزاره ایجاد تغییر در کودکان و نوجوانان است پس چرا نباید از فرصت زنگ تفریح جهت ایجاد جذابیت، شور و هیجان بهره برد؟ یکی دیگر از اشتباهاتی که در برخی از مدارس ایران مشاهده می شود این است که زنگ تفریح را زنگ ورزش محسوب می کنند در حالی که این کار باعث می شود از یک طرف ارزش و اعتبار زنگ ورزش زیر سوال رفته و از طرف دیگر کارکرد زنگ تفریح نیز به مرور نادیده انگاشته شود.


در مباحث مدیریت بهره وری انسانی تأکید می شود که در ساعات تربیت بدنی بچه ها باید به ورزش به صورت علمی و سیستماتیک بپردازند و در ساعات زنگ تفریح شادی، گفتگو، همکاری و همیاری را تجربه کنند. از نکات دیگری که پیشنهاد می شود در زنگ های تفریح مورد توجه قرار گیرد پخش موسیقی هایی با محتوای متعالی و روح نواز است؛ مثلاً می توان از موسیقی های کلاسیک، سنتی های مورد علاقه جوانان و حتی موسیقی های پاپ مجاز یا موسیقی های بی کلام استفاده نمود. موسیقی فضای مناسبی برای یادگیری، تغییر و اراده به دانستن را در بچه ها پدید می آورد، ضمن اینکه معنای متفاوتی از زندگی را برای لحظاتی در ذهن آن ایجاد می کند؛ معنایی که با مدرسه و کلاس ودر این فضا به آن ها ارایه شده است .


نکته آخر اینکه در برخی از مدارس کشورهای شرق آسیا در زنگ های تفریح با مراقبه و سکوت ، فرهنگ در خود نظاره کردن را به بچه ها یاد می دهند ، ذهن آن ها را به آرامش می رسانند و این نونهالان را برای یادگیری آماده می کنند. در مجموع اقداماتی از این دست می تواند زنگ تفریح را به یک فرصت آموزشی سودمند و کارآمد مبدل سازدو به نظر می رسد که با وجود پتانسیل های موجود، توجه به این بخش از آموزش بسیار سودمند و کارآمد خواهد بود.


تاریخ ارسال پست: جمعه 20 دی 1398 ساعت: 10:4
برچسب ها : ,
می پسندم نمی پسندم